Ултиматуми

• 10 361
  • 120
  •   1
Отговори
# 105
Друго се замислих, дали въобще би изпълнил ултиматумът  Wink по-скоро се е опитвал да получи отговор по всякакъв начин и е решил да пробва последното...

# 106
Друго се замислих, дали въобще би изпълнил ултиматумът  Wink по-скоро се е опитвал да получи отговор по всякакъв начин и е решил да пробва последното...
Много, много глупаво е да поставяш ултиматум, без да си готов да отидеш до край и да го изпълниш. По казуса на авторката, ако на някого му дойде на ум да ми поставя ултиматум за каквото и да било, спокойно може да забрави, че изобщо ме  е познавал. За много неща не съм съгласна с житейските възгледи на Краси, но тук тя е права- човекът, с когото живея, трябва да е мой пристан и аз- негов, а не да се напрягаме взаимно с ултиматуми и подобни тъпотии.

# 107
  • София
Друго се замислих, дали въобще би изпълнил ултиматумът  Wink по-скоро се е опитвал да получи отговор по всякакъв начин и е решил да пробва последното...
Много, много глупаво е да поставяш ултиматум, без да си готов да отидеш до край и да го изпълниш. По казуса на авторката, ако на някого му дойде на ум да ми поставя ултиматум за каквото и да било, спокойно може да забрави, че изобщо ме  е познавал. За много неща не съм съгласна с житейските възгледи на Краси, но тук тя е права- човекът, с когото живея, трябва да е мой пристан и аз- негов, а не да се напрягаме взаимно с ултиматуми и подобни тъпотии.

Ами така е. Ама подчертаното важи и за другия партньор (мъжа ти).

П.С. Нещо не е наред, щом е седнал да поствя ултиматом...

# 108
Друго се замислих, дали въобще би изпълнил ултиматумът  Wink по-скоро се е опитвал да получи отговор по всякакъв начин и е решил да пробва последното...
Много, много глупаво е да поставяш ултиматум, без да си готов да отидеш до край и да го изпълниш. По казуса на авторката, ако на някого му дойде на ум да ми поставя ултиматум за каквото и да било, спокойно може да забрави, че изобщо ме  е познавал. За много неща не съм съгласна с житейските възгледи на Краси, но тук тя е права- човекът, с когото живея, трябва да е мой пристан и аз- негов, а не да се напрягаме взаимно с ултиматуми и подобни тъпотии.

Ами така е. Ама подчертаното важи и за другия партньор (мъжа ти).

П.С. Нещо не е наред, щом е седнал да поствя ултиматом...
Така е, важи и за двамата. Съгласна съм, че след като се е стигнало до ултиматуми, нещата не са добри.

# 109
OK, обаче след като установят, и двамата, че нещо не е наред, биха могли да поработят над проблема и да направят нещата да са наред. А не веднага да се къса и бяга.

# 110
OK, обаче след като установят, и двамата, че нещо не е наред, биха могли да поработят над проблема и да направят нещата да са наред. А не веднага да се къса и бяга.
СЪгласна, но взаимната работа би трябвало да започне преди мятането на ултиматуми. Peace

# 111
А, не съм съгласна, зависи. Ултиматумът е нещото, което все пак е насочило вниманието, че има проблем. Иначе можеха да си живуркат така още 3 години.

# 112
Вярно е, че може и с проблемите да кретат още известно време, но ултиматумът обикновено се явява капката, която прелива чашата. Не че е невъзможно, но е много трудно оправянето на нещата от тази точка.

# 113
Не, никак не е трудно. Много зависи. Не може така да се отхвърля вариант, само защото е неприложим и не би сработил при някой хипотетично.

# 114
Да, има различни хора и при някои би проработил. Но авторката не ми звучи като склонна да работи по проблемите след ултиматума, а като човек, на когото му е писнало от изискванията на половинката. Далеч съм от идеята да я обвинявам.

# 115
Как "звучи" също има различен прочит. Не мен ми "звучи" различно.
Реално не знаем ужасно много неща, няма как да сме им нито в главите, нито в живота (обувките), че да усещаме правилно звученето им. Отделно, че звученето се променя и се лашка от едно в друго, поради несигурността на самата авторка. Тя е объркана, веднъж звучи така, друг път иначе.

# 116
Какво има толкова да му мислиш, щом си стигнала до това да преценящ и претегляш любимия човек с битови истории, значи май тоя човек не ти е толквоа любим и от там, май по-добре си намери нов, който така ще ти завърти главата, че ще идеш в Столипиново да живееш с него.

А това важи и за него, абе изобщо щом такова нещо не можете да преодолеете, за кво сте заедно.

# 117
  • където ми харесва
СЪгласна, но взаимната работа би трябвало да започне преди мятането на ултиматуми. Peace
Извинявам се, прочетох първа страница и се метнат директно на последната и спрях на този пост.
Използвам го само като отправна точка на моето мнение, без да се задълбочавам.
Ако някой ми каже на мен-ела да живееш с мен, в моето жилище, или по-добре да се разделим, първо не бих го приела за ултиматум. А бих се замислила, дали се раздавам на 100% в нашата връзка и дали, причината да не живея с приятеля си е в пътуването на детето ми до училище, или просто защото аз не искам. И той го усеща и за това поставя ребром въпроса.
Прочитайки първия пост на авторката-с нейния приятел имат нещо общо-нейния вътрешен глас казва "късай", а приятеля й казва "ако не заживееш с мен-късаме".
Имат два варианта-без караници да седнат да обсъдят защо трябва тя и детето й да отидат да живеят при него, кои ще са плюсовете и кои ще са минусите и за ТРИМАТА, след което тя се мести там. И двамата работят по отстраняването на минусите.
Или просто се разделят, авторката си остава в нейния апартамент, с нейното дете, а приятеля й намира жена, с която няма да му се налага да поставя ултиматум, тя сама ще иска да отиде да живее при него.

# 118
Дори вече да съм на вратата с куфара в ръка, решила, че отивам при него, бих била отблъсната на секундата, в която чуя ултиматум като този.

Гнусно.

И най-опасното от всичко: поставя те в покорна, подчинена позиция. Това е изнудване и в този смисъл - насилие.

# 119
Аз се замислих за нещо друго.
Първо едно на ръка е, че при първия опит за някаква промяна и двамата реагират по този начин: реално виждайки алтернативата за късане. А това все пак е 3-годишна връзка.
Другото, което започвам да си мисля, четейки темата е, дали пък той нарочно не е поставил ултиматума, знаейки предварително, че тя не е много навита да се мести? Един вид, те ти булка добър повод да му сложим края?
Може би авторката знае най-добре, но според мен този ултиматум не може та падне хей така от небето.
Ако многократно я е питал какво мисли по въпроса и е отбягвала темата, мисля, че е съвсем в реда на нещата да се постави срок за размисъл. Ако пък изненадващо го е сервирал, значи може да има и друга причина - някакъв страх и от негова страна да се обвърже, маскиран като сериозно намерение.

Понякога хората демонстрират сериозно отношение, но пред прага на събитията се извъртат по много интересен начин. Намира се някаква друга причина за раздяла, съвсем различна от реалната, за да се изчисти нечия съвест. Ето например в случая поводът е  "ти не искаш да живееш с мен", пък чепикът може да го стяга другаде. След като има силна връзка с роднините си, дали пък тези хора нямат нещо против връзката му с жена с дете от предишен брак или най-малкото да се съмняват в сериозните й намерения? Може и те да му дават шишове и така да се е стигнало до ултиматума.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 08:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт