Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 107
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 225
Аз тотално се обърках - до всеки лекар трябва да е майката-родилака-пъдар ли?

Въобще, Helau, ти даваш ли си сметка, че при наличието на камери, тази жена е направила това, което е направила? За кви майки при бебетата говорим?

# 226
А за какво родителско изказване говорим?! Значи ще съм родила, ще са спукали от бой бебето ми и аз ще ходя по телевизиите.

# 227
Изобщо не мога да разбера защо се обсъжда причината, поради, която детето не е до майка си.
Т.е. писанията в тази насока са безсмислени. Повечето сме раждали, знаем причините поради, които може това да се случи.

Според съпруга ми, великият конспиратор, на сестрата е платено или е притисната да срине реномето на болницата. Да, де, ама да беше пикала в чая, викам аз.

# 228
В 24 часа има снимки от побоя. Пише, че не е имало следи по тялото, което било странно. Явно знае как да удря, за да не оставя следи.

А за майката разбрах, че след случилото се изпаднала в тежка следродилна депресия. Не мога да ви се начудя как се чудите, че не е хукнала да се показва по телевизии вместо да си е с бебето в болницата.
То и аз на нейно място след такава случка щях да съм в следродилна депресия. Дано и тя се съвземе бързо.

# 229
  • София
А за какво родителско изказване говорим?! Значи ще съм родила, ще са спукали от бой бебето ми и аз ще ходя по телевизиите.

Е, че как?!? Ако такова нещо ми се случи (недай си Боже) в Америка ще чуят за мен! Ще искам конец по конец всичко да се разплете!

# 230
Според съпруга ми, великият конспиратор, на сестрата е платено или е притисната да срине реномето на болницата. Да, де, ама да беше пикала в чая, викам аз.

И да го млати чак така , че и обръгналата /предполагам/ прокурорка вчера като даваше интервю, беше пребледняла и препотена? Не вярвам в тая теория.

# 231
Дали стана ясно каква информация е била подадена към болница Токуда от СофияМед още в деня на пращане на бебето там, за да сигнализират на полицията чак след два дни?
Съмнения за кръвоизлив. Лекарката от Токуда каза, че детето е било изпратено в Токуда с видим оток на главата, в лошо общо състояние, но без други следи от наранявания, нито драскотини, нито синини и охлузвания.

Демек ако е нямало CCTV, можеше и изобщо да не разберем какво се е случило... Говорете ми после, че тя системата си е ОК и повдигането на въпроса само измества темата...

Не обсъждам причината в конкретния случай, обсъждам системата, при която всички грижи за новородените (и не само) се случват зад затворени врати.

# 232
  • при късмета
Точно и аз дойдох да кажа, че се разпространяват вече снимки от камерите. Няма да качвам линк, че са ужасни.
Като ги гледаш най-малкото, което може да ти хрумне за извършителя е, че е изрод. На мен лично ми се иска аз да мога да я докопам и да я стисна за гушата.  newsm61
На едната снимка е хванала бебето за врата и то виси в ръцете й

# 233
  • София

Абсолютно. Точно затова казах, че се надявам да е превъртяла, защото тогава поне деянието е в пристъп на лудост (ако има такова определение). И не, че го оправдавам, да не помислите!Ама другото е непростимо!
Ама пикаенето в чая няма да предизвика такава полемика!

# 234

Какви са тия негодуващи моралистки, дето не могат да преживеят "агресията" срещу акушерката? Такива чешити не вярвах, че е възможно да се явят и да бърчат възмутено нос.

Отвратително наистина.
И от какъв зор някой трябва да се интересува от причините за подобно изродско деяние? Такава я убивам някъде на тъмно с нокти и толкоз. Не че ще помогне, но не си заслужава нито деловодните разноски, нито храната в затвора.

# 235
Успокоителното е, че детето ще живее, но лекарката от неонатологията на Токуда, същата, която е подала сигнала в полицията, се въздържа тактично да даде прогноза, като е живо, детето ще бъде ли и здраво.

На снимките, които вече се разпространяват, ясно се вижда малка част от това, което е причинила на Никол.

# 236
Ако не бяха камерите /не съм виждала записите/ нямаше да повярвам. И според мен, е имала психично заболяване, но си е спряла лечението сама или не го е подновила при рецидив.

# 237
Лошотията не е психично заболяване. Писна ми на разни изроди да им слагат диагнози.

# 238
Да, аз също нямаше да повярвам, ако не бяха камерите и съответно записа.
Дори и на пълните й самопризнания щях наивно да не вярвам, а да твърдя, че са плод на натиск върху нея.

Поведението на Софиямед е потресаващо. Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Емилия Ковачева, но тя не е еднолично дружество, търговец на услуга, а служител на огромна организация, която и пряко, и косвено носи отговорност за нейните деяния. Съответно обвинението трябва да се насочи като втори лъч и към ръководството на лечебното заведение, завеждащия неонатологичното отделение. В крайна сметка, ако болницата беше държавна, досега да са поискани оставки на ръководството й.

# 239
Какви операции, какви реанимации? Говоря за живи и здрави бебета и живи и здрави майки!
Медицинският персонал е там за да помага и напътства. Родила съм, имам си легло, бебето си има легло, което се намира непосредствено до моето. Трудно ми е да се изправя? Натискам копчето, идва сестрата, подава ми детето. Не знам как да кърмя? Идва акушерка, напътства и помага? Не мога да сменя памперс? Идват, правят го, помагат, показват. Все прости неща, не непосилни за здрава родилка и кадърен медицински персонал. Кадърен медицински персонал, който работи под мое наблюдение, който не ми се мръщи, не ми се тросва и не може да излее лошото си настроение върху новороденото. Но това е маловажно, важно е това, което е излязло случайно наяве, не е важно това, че българинът всекидневно се сблъсква с отвратително отношение в болничните заведения и не знае какво се случва зад затворените врати. Няма начин тези, които са груби към вас, майките и бащите ви, бабите и дядовците ви, да са такива и към бебетата ви. Затваряйте си очите и вярвайте, че всичко около вас е розово, че е нормално да сте здравно осигурени, но въпреки това да плащате и, че възмущението към един индивид и евентуалното му наказание (което също е под въпрос) ще промени нещо.

В този смисъл си съвършено права и като човек , сблъскал се наскоро с такова отношение за близък - то е по-гадно, отколкото ако е към самия теб - мога да потвърдя изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт