Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 127
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 210
Много е лесно да се възмущаваме и да ругаем, много е трудно да признаем, че системата е не просто грешна, а абсурдна. Ненормално е новородено да се отделя от майката, още по-ненормално е майки да писват, че било нормално, щото родилките имали нужда от почивка. За основни инстинкти става въпрос, не може да носиш дете девет месеца под сърцето си и след това да го повериш на някакви си  в момента, в който е най-беззащитно и най-нуждаещо се от майка, щото си уморена и да считаш това за нормално. Ненормално е  принудително да те отделят, още по-ненормално е да смяташ, че точно така трябва да бъде.

Какви инстинкти, бе хора? Има случаи, в които не може бебето да седи нон-стоп при майката.
Има лекарска етика, морал, грижа. Нали затова се ходи в болница, а не раждат хората в къщи.

Освен това, за всяко нещо ли майката трябва да присъства? В операционни, реанимации, манипулационни? Че то майчиният инстинкт е до живот.  

# 211
Дали стана ясно каква информация е била подадена към болница Токуда от СофияМед още в деня на пращане на бебето там, за да сигнализират на полицията чак след два дни?

Съмнения за кръвоизлив. Лекарката от Токуда каза, че детето е било изпратено в Токуда с видим оток на главата, в лошо общо състояние, но без други следи от наранявания, нито драскотини, нито синини и охлузвания.

# 212
  • Куциндрел
Има още десетки случаи, когато бебето/детето може да не е при майката. Примерно в реанимация, операция и т.н. Това значи ли, че в такива случаи трябва да се притесняваме? А ако бебето беше при майката и първо беше пребила нея, тогава може ли? Не мога да повярвам, че има хора, които се хващат за това.
Разбира се, че има доста случаи, в които бебето не е при майката веднага след разждането.
Тези, които дрънкат на този рефрен за бебето при майката, просто изместват фокуса на темата.

# 213
Дали стана ясно каква информация е била подадена към болница Токуда от СофияМед още в деня на пращане на бебето там, за да сигнализират на полицията чак след два дни?

Искали да направят вътрешно разследване, не били сигурно от какво са травмите. Първо помислили, че е изпуснато, след това се съмнявали и в майката, а последно прегледали записите. Защо последно - нямам идея.

На мен това ми е по-интересно да разбера. И защо не си провеждат пак вътрешното разследване, но и да се обадят на полицията. Много искам да чуя позицията на Токуда.

Не ми се гледат нито акушерки, нито доктори, ни родата на акушерката.

# 214

Съмнения за кръвоизлив. Лекарката от Токуда каза, че детето е било изпратено в Токуда с видим оток на главата, в лошо общо състояние, но без други следи от наранявания, нито драскотини, нито синини и охлузвания.

Ясно.  Peace

# 215
  • София
Погледнете от добрата страна: все пак е акушерка и е имала лош ден. А можеше да е пилот на самолет.
Тоест да се радваме, че е осакатила само едно бебе, вместо да убие 150 човека наведнъж?! За мен няма значение.
Аз просто за пореден път съм в шок!

# 216
Погледнете от добрата страна 

Е, не мога да я видя добрата страна и това си е...

# 217
Хубаво е, че детето е стабилизирано, но тепърва предстоят изследвания дали няма да има трайни последици.
В такива случай се чудя - затвора достатъчно тежко наказание ли е?

# 218
  • София
Аз имам чувството, че това е поръчкова история. Жалко само за детенцето, изтърпяло този ужас

# 219
Не можах да изчета всичко, но ако е имало нападки към майката, че бебето не е било при нея, за мен са повече от абсурдни.
Когато раждах в Токуда, бебетата ни ги носеха изкъпани, напудрени, със сменени памперси, а от нас беше кърменето и радването, след което пак взимаха бебетата. Според мен това е една много добра практика. Също така всички ваксини, които се правят, си ги слагаха, без да сме присъствали. При къпането също. При всички изследвания пак.

Тонка, това, че на теб ти харесва тази практика, и че всичко е било ОК в Токуда, не означава, че практиката е добра. Ти не знаеш какво се случва, докато бебето не е при теб. Сега узнаваме, защото се е стигнало до крайност. Колко ли други случаи има обаче, в които бебета са подмятани, пошляпвани, изпускани.. Грубото и невнимателно подмятане за тоалет и манипулации изобщо не го броя. Криминалното престъпление в случая, за което никой не отрича, че извършителката трябва да си понесе последствията, не променя факта, че системата е порочна. Във Втора Градска, където беше второто ми раждане, всичко се правеше в стаята на майката. Ами нагледах се как се държат с бебетата ПРЕД майките. Не искам дори да си представям как се държат, когато са без майките. При третото ми раждане в друга държавна болница, където бебетата се взимаха за "тоалет", визитация и манипулации (за част от които родителите не са информирани!) направо ми се късаше сърцето да слушам масовото истерично реване пред стаята, в която ги събираха. Съжалявам, но това не е нормално! И допринася за възможността да се случват подобни неща.
Разбирам, че има майки, които въпреки всичко предпочитат (или нямат друг избор - да кажем, ако са имали тежко раждане) да не са при тях бебенцата. За тях трябва да се осигурят условия да имат видимост към стаята, където е детето им. Не е нормално ситуацията, в която се чува истеричен бебешки плач в коридора и не се знае откъде идва.
Иначе съм съгласна с коментара ти (и на другите), че е нелепо да се внушава допълнително вина на майката. Вината в това отношение е изцяло на системата.

И не - това не е изместване на темата! Изместване на темата е цялото клюкарстване около акушерката, която явно е извършила криминално престъпление, за което предстои да бъде съдена и осъдена (доколко ще е адекватна присъдата не съм особено оптимистична..). Факт е обаче, че много (уви, не всички) такива случаи може да бъдат избегнати с взимане на нужните мерки.

# 220
Погледнете от добрата страна 

Е, не мога да я видя добрата страна и това си е...

Няма добра страна. Cry
Само количествено има разлика.

# 221
Какви операции, какви реанимации? Говоря за живи и здрави бебета и живи и здрави майки!
Медицинският персонал е там за да помага и напътства. Родила съм, имам си легло, бебето си има легло, което се намира непосредствено до моето. Трудно ми е да се изправя? Натискам копчето, идва сестрата, подава ми детето. Не знам как да кърмя? Идва акушерка, напътства и помага? Не мога да сменя памперс? Идват, правят го, помагат, показват. Все прости неща, не непосилни за здрава родилка и кадърен медицински персонал. Кадърен медицински персонал, който работи под мое наблюдение, който не ми се мръщи, не ми се тросва и не може да излее лошото си настроение върху новороденото. Но това е маловажно, важно е това, което е излязло случайно наяве, не е важно това, че българинът всекидневно се сблъсква с отвратително отношение в болничните заведения и не знае какво се случва зад затворените врати. Няма начин тези, които са груби към вас, майките и бащите ви, бабите и дядовците ви, да са такива и към бебетата ви. Затваряйте си очите и вярвайте, че всичко около вас е розово, че е нормално да сте здравно осигурени, но въпреки това да плащате и, че възмущението към един индивид и евентуалното му наказание (което също е под въпрос) ще промени нещо.

# 222
  • София
Каква поръчкова история ви гони...
Демек сестрата е наемен убиец ли? Tired

Чист изрод си е тази, какво друго може да е? Да пребиеш 4 дневно 3 килограмово бебе по особено жесток начин, почти да го убиеш с вероятност да остане осакатено?
Какви са тия негодуващи моралистки, дето не могат да преживеят "агресията" срещу акушерката? Такива чешити не вярвах, че е възможно да се явят и да бърчат възмутено нос. А с вашето бебенце ако се случи нещо подобно, дали ще сте толкова "благородни"? ooooh!

# 223
  • София
Каква поръчкова история ви гони...
Демек сестрата е наемен убиец ли? Tired

Чист изрод си е тази, какво друго може да е? Да пребиеш 4 дневно 3 килограмово бебе по особено жесток начин, почти да го убиеш с вероятност да остане осакатено?
Какви са тия негодуващи моралистки, дето не могат да преживеят "агресията" срещу акушерката? Такива чешити не вярвах, че е възможно да се явят и да бърчат възмутено нос. А с вашето бебенце ако се случи нещо подобно, дали ще сте толкова "благородни"? ooooh!

Говоря,че не оправдавам извършителката, но според мен някой просто се опитва да урони престижа на съответната болница, използвайки някаква акушерка да свърши мръсната работа(дано не съм права, и просто е превъртяла). А и много странно, никъде не видях родителско изказване?!?  newsm78

# 224
Потресена съм от случилото се.
Дано бъде осъдена реално, а не както всичко в тази държава - формално.

Каквито и проблеми да си е имала - семейни, финансови или да е била уморена, не може нормален човек да си ги изкарва на няколкодневно бебе. Като не може да работи с хора, има работа и на полето.

Разбира се, че такива случаи има навсякъде по света. Това обаче не я оправдава.

пс. изобщо не ми прилича на поръчкова история. от коментари, които  прочетох/ако е вярно, де/, че дъщеря и била наркоманка и тътсела отчаяно пари. такива хора с подобни проблеми обикновено се озлобяват към околните, изпадайки в подобна ситуация. по снимка не смея да гадая/от фейсбука и/, само ми прилича на изнурена от живота жена.

Общи условия

Активация на акаунт