Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 006
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 345

Спомням си за разказ на оцелял от нацистки лагер, как след излизането му от там, никой не е искал да слуша и бъде съпричастен. Отричало се е и се е неглижирало с години. Това става и с нас, жертвите на насилие в родилните отделения. Ние не съществуваме, а лекарите и акушерките, извършили това, са велики професионалисти и НАЙ-ВЕЧЕ ХОРА!

Наистина е така, до процеса срещу Айхман, когото еврейските служби отвлекли от Аржентина за да го изправят пред съда и са направили режисирано тв шоу. Режисирано в смисъл с нает професионален филмов екип. Дотогава никой не е вярвал и съответно не е искал да слуша.

# 346
  • Варна

Става въпрос не за някакъв моментен афект, а едва ли не за практика... излязла от контрол.
 Интересно,  на местата където е работила какви случаи на травми има, колко от тях са останали без последствия или са били сметнати за нещо друго...

Гледайки снимките от действията й виждам, че има рутина. Не допускам, че и е за първи път. Пишат че тя му бие един юмрук, после отива да повие друго дете и на връщане пак го удря. Знае как да действа, така че да няма външни следи от побоя. Имам чувството, че ако се хване някой да проведе пълно разледване на тази изродка, след година ще гледаме случая й в Crime Investigation.

# 347
В тази болница по принцип са постъпили неадекватно, защото при такъв инцидент пращат без обяснения бебето в Токуда - добре. Обаче пускат акушерката в отпуск при ясни доказателства какво е станало, вместо да я дадат на прокуратурата. Ама иначе оказвали пълно съдействие и се разграничавали от действията на акушерката. Оказват като са хванати на тяхно от другата болница, че детето е пребито, а няма как това да бъде обяснено по друг начин. Защо акушерката не е била светкавично уволнена и обвинена, а се налага тя да бъде издирвана?

Защото пазят нечий гъз, затова..

# 348
  • Плевен
Цитат
Съзнавам, че няма връзка с престъплението на акушерката, но използвам случая да кажа, че смятам отделянето на бебетата от майките и оставянето им да реват с часове без да се положат адекватни грижи за успокояване, за насилие над бебетата. Точно това се случва, за съжаление, докато майките спят и събират сили през нощта.
За какви адекватни грижи по успокояване иде реч?Детето просто е ГЛАДНО по дяволите!!!Защо някои хора не разбират това,че нощем бебетата се събуждат основно от глад?Като се накърми/нахрани от шише ще млъкне.Затова бебетата особено пък нощем трябва да са при майките си!Не мога да си представя моето новородено бебе да плаче цяла нощ гладно,а аз да пазя режима му да не се развали,защото бебетата не ядяли нощем.Кой го каза?
Иначе за всичко друго съм съгласна.Бебето трябва да е при майка си.Какво обгрижване ще му прави майката денем,сменя памперса,кърми и бум в леглото му да спи.И защо по дяволите акушерката ще е длъжна да гледа моето дете,при положение че аз съм съвсем годна и сама да го направя.Тук в Плевен майките налитат към Авис Медика или Света Марина да раждат защото бебето ще е с майката веднага след раждането си,независимо дали е родено нормално или не.Познавам майка родила там секцио и веднага детето е сложено на гърда и после в стаята при нея.персонала помага когато майката не може да стане и да вземе бебето от леглото за да го накърми.И в случая става дума за бебе пред изписване още повече,тоест съвсем здраво.Защо да не е при майка си тогава.Ден по-рано или по-късно няма значение,но майката трябва да поеме вече отговорността по обгрижването на своето бебе!

# 349
Щом само към това бебе е имала специално отношение, възможно
ли да е ромче? Thinking

# 350
След секцио майката е в реанимация, Peten. Детето и е сложено на гърда на следващия ден. И в Плевен и в Париж практиката след секцио е една и съща. Нещо не сте се доразбрали с познатата ти.  #Crazy

# 351
  • при късмета
Check Please, ето това имах предвид за защитата от закона на лекарите
http://www.mediapool.bg/lekarite-i-uchitelite-vlizat-v-spisaka-s … i-news206884.html
Знам, че сме на едно мнение и не защитаваш лекарите, попитах теб за конкретен случай за осъден ефективно лекар, защото си юрист и ако има такава информация ти по-лесно би я намерила, не за да се заяждам или друго. На едно мнение сме по принцип.
За мен си остава несправедливо лекарите за са със специална защита от закона, а като те доведат пациент до смърт да няма наказани. Това е една от най-големите несправедливостти  тази държава, за мен.

Не може закона да предвижда само административни наказания за лекари убили някого, а в същото време, ако ти го виждаш, че от безхаберие не обръща внимание на пациент и ти губиш близък заради това, да те съдят по-строго ако му плеснеш два шамара.
Дълбоко ме възмущава чувството на безнаказаност у убийците в бели престилки(и не, хич не ме е срам да ги наричам така), а още повече, че закона им дава специална защита, като по този начин това чувство се засилва още повече.

Преди и за убийците на пътя ефективното наказание беше само на хартия и нямаше такава присъда влязла в сила. Обществения натиск принуди съдилищата да започнат да налагат наказие, което си съществува в закона.
Мисля, че би имало същия ефект, ако и за лекарите се предвиждат такива наказания. Всъщност не само да се предвиждат, а да се отсъждат.
Макар, че и според мен и смъртно наказание в някои случаи е малко, ама това си е лично мнение и закона няма как да го приложи

# 352
Е хайде де, толкова години ще работя като акушерка и няма да съм свикнала с бебешки рев. И с бебешки рев след 12 часова смяна ще съм свикнала даже. Ами като ме дразни и ме ядосва тоя труд ставам кранист - цял ден сама и качен на майната си. Като ѝ е паднало пердето защо не се е качила на последния етаж да се хвърли или да почне да си удря главата в стената. Примерно. Някои като се ядосаме блъскаме вратите, други пушим, трети псуваме, не тръгваме да бием бебета и да са ни наоколо. Лошотията и чувството за безнаказаност (защото то си е точно това при все че е знаела за камерите) не е редно да бъдат покривани с психо диагноза.
Съд до дупка за болницата, която е решила да покрие случая, както и за извършителката, но тя да  се съди като психически здрав човек! И дано да няма последствия при развитието на бебенцето.

# 353
В тази болница по принцип са постъпили неадекватно, защото при такъв инцидент пращат без обяснения бебето в Токуда - добре. Обаче пускат акушерката в отпуск при ясни доказателства какво е станало, вместо да я дадат на прокуратурата. Ама иначе оказвали пълно съдействие и се разграничавали от действията на акушерката. Оказват като са хванати на тяхно от другата болница, че детето е пребито, а няма как това да бъде обяснено по друг начин. Защо акушерката не е била светкавично уволнена и обвинена, а се налага тя да бъде издирвана?

Защото пазят нечий гъз, затова..

Търсете малко и фактите де, пращат бебето в Токуда, защото тя е една от трите софийски болници  с трето ниво /най-високото/ на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по "Неонатология" и явно състоянието му го е изисквало, за съжаление.

# 354
  • София
В Дневник пише, че са попитали прокуратурата дали от Софиямед са подали сигнал, както те са им казали, и оттам са отрекли да има такъв. Аз мисля, че трябва да започне разследване дали болницата не е прикрила боя върху бебенцето, ако тази информация е вярна
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/04/24/2519389_razminavat_se_ … _i_prokuraturata/

# 355
Изрод. От любопитсвто и разгледах ФБ профила. Две дъщери, хубави момичета, едното учи фармация в МУ. Нищо не подсказва за някакво отклонение.
Чудно ми е само, ако камерите, а и нанесените удари са оставили белезите от насилиети, дали е възможно други невинни душици да не са имали късмет с камерите и да забележат някоя и друга синина. Не знам, какво я е прихванало. Единствено бърнаут синдром би обяснило от части изтрещяването и.

http://www.puls.bg/health/hot-news/news_13915.html

Никъде не пише за отключена агресия  newsm78 Какъв изрод трябва да си, да посегнеш на 4-дневно бебе  #Cussing out

# 356
  • до една звездичка
напротив, родилките трябва да се научат, че бебетата са си техни и трябва да са неотлъчно до тях. Процедури, преповиване, къпане, се правят в присъствието на майката.

Ама разбира се, чии други да са?
Кво правим ако някоя умопомрачена акушерка реши да цапардоса родилката по главата с бутилка?  Thinking
Да доведем и таткото в болницата, да пази на страж.

Иначе всички сме наясно и знаем как трябва да бъде. Казва му се етика, морал и прочие и трябва да се прилага без нужда от контрол. Не, има етично, човешко отнощение отношение, само при контрол.

Освен това, както става ясно и това не помага.

Това НЕ Е МОЙ цитат, Nino Tino. Объркала си се.

# 357
И аз мисля, че трябва да има смъртно наказание за случай като този, както и болницата трябва да плати солидно обезщетение на родителите като казвам солидно, наистина такова.Не че ще оправи ситуацията за тях, но поне ще е малко като обеца на ухото за другите болници. Не можеше бебето да е при мен след раждането. Родих секцио и то не по мое желание, ако не беше секцио, щяхме да си умрем и двамата. Понякога секциото спасява живот... в моя случай два живота, след което си в реанимация ден, за да се погрижат спешно за теб, ако се случи нещо. Все пак си е операция и то доста сериозна. Затова и раждаме в болница, а не на полето.. Стига сте вменявали вина на хора, които нямат такава, в случая майките... Да и аз съм за практиката да има повече видимост какво се случва в родилното отделение с бебетата, когато майката не е там. Но има случаи, когато е невъзможно и  затова е медицинския персонал - да се погрижи за мен и бебето.

# 358
На мен ми се струва , че това да пошляпват бебетата си е било практика. Хубаво е да върнат камерите и да погледат по-внимателно. На тази акушерка просто и е кипнал чайникът...
Ама като не издържат да работят с бебета, има и работа за кранистки примерно.

# 359
и мен точно това ме изумява
боят би подействал сдържащо на разумна и осъзната жертва, която може да осмисли ситуацията и да млъкне, за да не дразни агресора, но новородено? или изобщо малко дете, и с нисък праг на болка, най-вероятно ще направи точно обратното - ще плаче в пъти повече и по-силно

за да не може медицинско лице да направи такава елементарна асоциация и да реагира така на дразнител-плач, означава единствено, че тази жена не е била на себе си - дали трайно и постепенно се е влудявала, или внезапно - няма особено значение, злото е сторено Sad всъщност би имало значение, с оглед превенция на такива ексцесии

Някои хора нанасят вреда или правят зли неща (физически измъчват други живи същества) зарад самите себе си и удоволствието, което получават от това. Садизъм се нарича!  Sad

Общи условия

Активация на акаунт