Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 268 992
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 450
Вместо да се говори за смъртни наказания, такива случаи трябва да се използват, за да се направи анализ как занапред да се случват по-рядко или изобщо да не се случват.

А! Затова искам причината, точната причина, подбудила акушерката към това зверство. И да се вземат мерки, не само от работодателите, но и от самите нас. Да се замислим на какво напрежение се подлагаме и как ни се отразява. Психотестове периодични на работа, наблюдение и пр., каквото е нужно. А не безхаберие към всички и немарливост към собственото си здраве.
Точно! Аз не зная дали в момента има бременна, която да не се страхува, че където и да роди, може да се отнесат така и с нейното бебе. Това не бива да се допуска. Заради постъпката на тази идиотка всяка акушерка ще бъде гледана с подозрение да не вземе и тя да превърти. Много, ама много трябва да се затегне контролът както върху назначаването на медицинския персонал, така и върху текущата му дейност.

# 451
Съгласна съм с Акаша.
В Америка повечето хора посещават веднъж месечно психотерапевт от работата или по-лично усмотрение, лично аз съм посещавала, защото работодателят ми изискваше това, на съпругът ми също. Мога да кажа, че след посещението ми се чувствах разтоварена, облекчена един вид, на непознат човек може да кажеш много неща, които например може да спестиш на близките хора. В България, това нещо е "срамно", защото виж може да те помислят за луд. Като съм споделяла с приятелки тук, че съм ходела, ме питаха какво ми има и как съм, много жалко наистина.

# 452
Добре, как може така масово да се захапва за тази опорна точка със стреса. Ако детските акушерки полудяват от три килограмови бебета, които не знаят на кой свят са все още, ако утре стане инцидент в група от 35 деца в детска градина, на учителката трябва незабавно да се издигне паметник! А Москов запял рефрена за парите, не е ли някак неудбно в този момент и при тези обстоятелства ...

# 453
Точно в Софиямед не получават никак малко пари. Напротив.

# 454
  • Ню Йорк
Съгласна съм с Акаша.
В Америка повечето хора посещават веднъж месечно психотерапевт от работата или по-лично усмотрение, лично аз съм посещавала, защото работодателят ми изискваше това, на съпругът ми също. Мога да кажа, че след посещението ми се чувствах разтоварена, облекчена един вид, на непознат човек може да кажеш много неща, които например може да спестиш на близките хора. В България, това нещо е "срамно", защото виж може да те помислят за луд. Като съм споделяла с приятелки тук, че съм ходела, ме питаха какво ми има и как съм, много жалко наистина.

Тук даже е срамно да отвориш дума за психотерапевт. Резултата е виден.

# 455
  • при късмета
Той Москов скоро каза, че няма да позволи насилие над лекари. Явно насилието над пациентите изобщо не го безпокои и му е важно само това на лекарите.

Няма никакво значение какви са им заплатите. И пак непрекъснато се повтаря системата, та системата.
Не, не системата е виновна.
За цялото дережде са виновни само и единствено мед. персонал, действащия. И всичко зависи само и единствено от личните и професионални качества на всеки един по отделно и лично
Безспорен факт е, че тези които хората смятат за добри лекари, колкото и да се броят на пръсти, работят в същата тази система, в същите болници и в една смяна дори със същите тези бездраници, на които системата им е виновна за собствената им безкруполност  и безхаберие.
Как на едните системата видиш ли как им връзва ръцете, те да си вършат съвестно работата, а не ги връзва на лекарите които хората търсят персонално? Как, като работят в едно и също място, условия и система?

# 456
  • Варна
Добре де, аз не мога да си обясня как от София Мед твърдят, че са действали адекватно, като доколкото разбирам детето е преведено в Токуда цели 12 часа след побоя. Това е чудовищен срок, в който малката душица се е борила за живот, а лекарите са "изяснявали причините". Сигурно са смятали, че ще могат сами да се справят и да не се размирисва ситуацията.

Необяснимо ми е, как след побой с юмруци и душене няма видими следи. Как така се съмнявали за вродени увреждания, които мистериозно се появяват 4 дни след раждането и преди изписването на бебето?

Моята версия е, че акушерката, а може би и не само тя, си е имала практика да поступва ревливите бебета. Доста се е "поувлякла", вероятно под стрес, но самата тя може да не е осъзнала тежестта на побоя. Още на другия ден от персонала са разбрали каква е причината. Може да са гледали записа, а най-вероятно е било очевидно. Акушерката излиза в отпуск (наскоро пак е била в отпуск!), а лекарите започват опити да замажат последствията, като в краен случай да излязат с версия "неволно изтърваване". За жалост травмите са се оказали тежки и са се видели принудени да преместят детето в Токуда.
В Токуда пък 48 часа целият персонал, включително и немедицински, е ангажиран със спасяването на детето, та няма кой да подаде сигнал. И там са се ослушвали май от криворазбрана колегиалност.

# 457
В линка, който пуснах, съобщават за моментално подаден сигнал,  след като разбират, че на бебето му има нещо, което става след като е свършила смяната на акушерката и е застъпила следващата смяна.
Откъде черпите различна информация?
Не съм прочела всичко и изгледала всичко, вероятно съм изпуснала.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 18:39 от нова

# 458
Нещо не ми е много ясно, минали са три дни, а бебето не е изписано. Вярно болницата е частна, но майката да не е секцио newsm78, за да стои в болница. Аз съм родила 89 година и бебето ми беше с мен, само един час не беше с мен, докато поседях в коридора и после в асансьора и с мен. Гледах всичко, което му правеха имаше стъклена преграда и дърпащо се кошче в техния бокс, бяха 4 бебета. От страни по две стаи с две родилки. Това в Майчин дом. Тази акушерка според мен и преди е биела децата и всички са го знаели Sad, пращат я отпуск и прикриват случая. Сега в новините казаха , че са минали три дни преди да го преведат в Токуда, превела го млада лекарка, явно на своя глава, защото се е уплашила да не умре. И даже не са подали сигнал в полицията, а са длъжни.

# 459
Не съм гледала клипа, защото няма да мога да го понеса ! Моля се бебенцето да се оправи   Praynig! Но при тези наранявания не съм оптимист Sad!

# 460
Има някакви неясноти обаче  Thinking
1 - Ако майката беше циганка, до сега да се е извъртяла по 100 ТВ А къде е майката на бебчето? Защо не съобщават имената им?
2 - Тази акушерка не е ли знаела, че има камери? Не е ли предположила, че все ще я видят?
3 - Защо Токуда подават сигнала толкова късно?
Мисля си така сама за себе си....Как да наречеш човек тази акушерка? Как й даде сърце да удари такова мъничко бебенце? Недоумявам, просто мозъка не ми го смила  Confused
Има нещо много гнило във всичко това. Да даде Господ бебето да се оправи, въпреки ужасният старт в живота му  Peace
Боже, и клип ли има пуснат  Shocked

# 461
Четох по диагонал темата, но ми прави впечатление недоумението ви относно това-как можело да се бие бебе, да се души бебе, да се постъпва така...Що си мислите, че не може? Давате ли си сметка, че всеки, и аз и  вие можем да превъртим, ей така, за един миг? Не помните ли двата последователни случая, в които бащи избиха семействата си, за военния, който уби банкерката в Бургас,учителката, която обра банка и колко други случая...
Всички тези хора са били кротки, уважавани, безупречни в работата си. Само дето стресът ги е убивал ден след ден.
Преди години имах изключително тежък период в живота, негативи трупащи се ден след ден. Една сутрин се събудих и не бях аз...Нямах сили да стана, нямах сили да говоря, нямах сили да се храня, нямах сили да живея. Нищо и никой не ме интересуваше. Е, никого не бих, никого не убих, но просто не бях аз...А си мислех, че в този режим на страхотно напрежение мога да си карам цял живот.
И да, прави сте  затова, че трябва да се посещава психоаналитик, ама представете си, че основното, което ви убива е това, че взимате 400 лв. заплата и тънете в дългове и немотия. Знаете ли колко струва един час при подобен специалист, как да стане? И така хората се въртят в омагьосания кръг, докато стане белята...Нито познавам акушерката, нито я оправдавам, това което е направила е ужасно. Но мисълта ми е, че няма защо да се чудите, и най-добрият човек на света може да извърши нещо страшно, когато вътре в главата, в душата нещо се скъса...

# 462
Очевидно не е знаела за камерите. А от Токуда са се обадили в полицията когато са установили със сигурност какво се е случило.  Имената не се съобщават вероятно по желание на родителите.  Не разбрах циганката какво общо има.

# 463
Изчетох и изгледах всичко, не е за хора със слаби нерви!!!.

Определено акушерката  е  ако не кандидат масов-убиец, то както я наричат в статията  - отработен в ударите кечист #Crazy #Crazy #Crazy

Такава грубост, жестокост и отвратително отношение не съм и помисляла, че може да има от медицинско лице. Има поведение на разбеснял се звяр, предизвикан от плача на бебето.
Работила е на три места - и никой, ама никой не е забелязал/???/, че това е прекалено много и че може да доведе до най-малко нервен срив и озлобление?

Не искам дори да мисля за нещастната майчица на бебето Никол, такова издевателство , такова чудо, такава ярост...

# 464
Не само новородените са в риск от такова мило "отношение" - същото се отнася, за анестезирани пациенти, инвалиди, хора с деменция и психиатрични проблеми. Няма да е лошо, ако се обмисли идеята да е задължително всички медицински манипулации, които се извършват с такива хора да бъдат заснемани и до записите да имат достъп близките, а да не са само за вътрешно ползване.  
Преди време излезе,  ако не се лъжа нещо в медиите  за упоен пациент, на когото тези от екипа му бяха правили снимки в доста унизително състояние  - бе, майтап да става в операционната - не си спомням подробностите, а и не искам  да си спомня.  Confused

пп. Ама какъв е този зор да ви съобщят имената - какво значение има кои са - искате да им видите профилите във фейсбук ли!?   ooooh!  Напротив - не трябва да ги съобщават - само това им липсва сега - да ги обсадят нахални журналисти и "съчувстващи" доброжелатели - хайде спрете се.  Close

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 19:39 от Banshee

Общи условия

Активация на акаунт