Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 268 989
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 435
софиямед трябва да си понесе последиците - да плати солидно обезщетение на родителите на детето и да поеме заплащането на цялото му лечение до пълното му възстановяване.
разграничавали се, съдействали, айде марш оттук. като наемаш персонал си носиш отговорност за него, и за преумората му, и за преексплоатирането му, и за възможния бърнаут.
душичката мила, дано бързо се оправи! само го мисля какъв ужас му е било на горкото, вместо да се радва на прегръдките на мама, първият му досег със света е свързан с тежки болки и злоба, а то беззащитно, какво е изтърпяло.  Cry

# 436
На кого е тази болница, та така стриктно се пази реномето й.

Цитат от dir.bg: "В тази прескъпа частна болница такова нещо не би трябвало да се случи. Там мисля, че управител е един бивш министър на здравеопазването, от Ст.з. с мустаци, докато беше кмет на града преди това, се опитаха да го взривят. А собственик е някой си никога не практикувал доктор Тиков от Пещера. Парите вложени там казват, че са на ДПС. А сега си помислете при тази комбинация дали да си родите детето в
Софиямед, защото този случай си е проблем на ръководството и собстеника.
"

# 437
Аз от чутото и прочетеното не мога да си извадя извода,  че от болницата са положили усилия да прикрият случилото се, може да звучи наивно, но не слагам всички доктори, сестри, акушерки и изобщо всички медицински работници в един кюп - на хора без съвест.
Действали са веднага и незабавно, по протокол, пратили са детето в подходящата болница, бързината тук е била животоспасяваща, заедно с огромния труд на лекарите от Токуда.

Ето тук чух, че "моментално са уведомени полиция и прокуратура", на сутринта, когато следващия екип установява какво се е случило.
Тогава са предположили, че го е изпуснала, затова и това са казали на Токуда, то кой би предположил, че може да бие четиридневно бебе. Преди да изгледат записите.

http://m.btvnovinite.bg/bulgaria/obshtestvo/njama-opasnost-za-zh … usherka-bebe.html

# 438
за съжаление тежките черепно-мозъчни травми при бебетата водят до много тежка инвалидизация. ще му спасят живота, но после? от раждането - инвалид завинаги.
тази жена трябва да бъде затворена завинаги, в психиатрия или затвор, каквото трябва.

# 439
Какво ли е щяла да направи ако нямаше камери ?

Не съм прочела нищо за родителите на бебенцето.Дали е имала лично отношение към тях?

по стечение на обстоятелствата познавам майката, която е много фин и възпитан човек. ама много. от тия ,които все по-рядко се срещат.

# 440
  • София
... всички в тази болница (и не само в нея)  да бъдат разследвани до девето коляно, ако се налага  и  без повече обяснения  колко им е натоварена работата ...

Абсолютно! Най-малкото заради погазването на трудовото законодателство.

Непонятен е фактът, че персоналът не достига, затова ги били товарели, а в същото време плащат ниско?! На това явление - изтичащи/намаляващи медицински кадри, ниско заплащане на оставащите и никакво държавно съдействие за решаване на проблема - бих искала министърът да се изкаже.

За втори път тази болница се явява в публичното пространство със скандал (и то какъв). Предния път ги клепаха, че симулират операции на неподозиращи пациенти, за да вземат парите по пътеката.

# 441
  • софия
Sunbeam, както описваш майката значи, че отпада и теорията, че е имало нещо лично предизвикано от нея с което да си го изкара на бебето, акушерката. Кураж и сили на тези родители Praynig
Другото е че Токуда натрупаха точки от целия инцидент, аз съм лежала с малката там в детското отделение и съм напълно доволна.
Има нещо гнило в София мед, дядо ми лежа преди година със счупена тазобедрена става, след операцията въпреки упойката беше добре, на следващата сутрин само спи и се унася, питам ги да не са му давали нещо те отричат, вдигнах скандал, дали му успокоително, че бил буйствал Shocked, толкова спокоен човек нямаше, направо го бяха упоили. #2gunfire

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 17:16 от tzvetihc

# 442
Това с операциите съм го чувала, и не само за тази болница, за съжаление.

Имаме приятели-доктори, всичките до един работят извънредно, особено когато са в спешно... Извънредно е работил и екипът на Токуда, спасил живота на бебето.

# 443
  • София
Не ми е ясно как се удря бебе с юмруци, души се и няма видими следи от насилие. От Софиямед не сигнализират веднага в полицията, но и от Токуда го правят 2 дни по-късно, защото 48 часа се грижили за бебето...Много стриктно успяват да не оповестят имената на родителите на бебето, не зная  Thinking, всички са в услуга на болницата.
Звучиш като журналистите-лешояди. Какво те интересуват имената на родителите? Нима държиш да ги видиш как не могат да си поемат дъх от ужаса, в който се намират? Кой човек, било то лекар или майката би предположил от раз, че бебето е бито и то от акушерка?
Аз не виждам никаква услуга за тая болница, никога не бих стъпила там, дори безплатно да е!

Само между другото, преди 5 години бях на посещение на новородено и майка му в Майчин дом. Впечатлих се силно от изражението на жената, която взе бебето да му смени пелената. Всъщност се изплаших. Отегчение, досада, граничещи с омраза, това излъчваше. А аз се чудех как е възможно да изглеждаш така, когато работата ти е да си в контакт с ангелоподобни същества.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 17:19 от SoulMate

# 444
за съжаление тежките черепно-мозъчни травми при бебетата водят до много тежка инвалидизация. ще му спасят живота, но после? от раждането - инвалид завинаги.
тази жена трябва да бъде затворена завинаги, в психиатрия или затвор, каквото трябва.

Това е най - страшното, че не се знае последствията от тези удари.

# 445
Няма значение за мен дали "тази" е имала някакъв пряк конфликт с майката, било то поглед накриво или дума казана не на място, което да я провокира да си изкара всичко на бебенцето.
Няма значение какви са родителите, кои са, що са, важното тук е бебето да се оправи, дай Боже да няма трайни последици и най-сетне да има справедливост в нашата държава след всичко случило се с невръстни дечица, загубили живота си заради немърливоста и безразсъдието на някого другиго.  Peace

# 446
  • Ню Йорк
Много дълго време не исках да повярвам, че това е истина, все се надявах да е нещо преекспонирано. За съжаление се оказа, че е реалност. Мисля, мисля и не мога да намеря обяснение що за болен мозък трябва да си за да удариш бебе на 4 дни. Акъла ми не го побира. Все едно дали си изморен, изнервен, дали живота ти е тежък, дали се чувстваш прецакан, каквото и да е не можах да намеря причина да удариш бебе. Мразя насилието под всякаква една форма, но в този момент искрено съжалявам, че няма смъртно наказание в България.

# 447
Вместо да се говори за смъртни наказания, такива случаи трябва да се използват, за да се направи анализ как занапред да се случват по-рядко или изобщо да не се случват. Децата са най-уязвими и подходящи за тормоз, особено тези, които не могат още да говорят.

# 448
След секцио майката е в реанимация, Peten. Детето и е сложено на гърда на следващия ден. И в Плевен и в Париж практиката след секцио е една и съща. Нещо не сте се доразбрали с познатата ти.  #Crazy
Това не е вярно. Родих секцио, в Селена в Пловдив, на 4- я час след операцията, ме преведоха в стаята ми и ми дадоха бебето, за 5 дни престой са я взимали само за по час сутрин за тоалет и визитация. Избрах клиниката само заради това. Позволяваха да съм с придружител и мъжът ми беше с нас, гледахме си я от първия ден и бях изключително спокойна.
Първото си дете, не го видях 5 дни показваха ми го през стъкло, щото съм оперирана и съм мръсна. Не ми се мисли как са я обгрижвали през времето, през което ми беше забранен достъп до нея:( Това не е редно.
Снимките са смразяващи, как и даде сърце да го вдига за шийката и да удря още меката галвичка, избива ме на агресия.
Трябва да се промени системата, дежурствта, болницата да понесе отговрност, да не е всяко чудо за три дни. Трябва, но дали ще стане? Нещо нямам вяра.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 18:37 от JACKLIN*

# 449
  • В Космоса
Вместо да се говори за смъртни наказания, такива случаи трябва да се използват, за да се направи анализ как занапред да се случват по-рядко или изобщо да не се случват.

А! Затова искам причината, точната причина, подбудила акушерката към това зверство. И да се вземат мерки, не само от работодателите, но и от самите нас. Да се замислим на какво напрежение се подлагаме и как ни се отразява. Психотестове периодични на работа, наблюдение и пр., каквото е нужно. А не безхаберие към всички и немарливост към собственото си здраве.

Общи условия

Активация на акаунт