Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 268 931
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 600
Дълбока е човешката психика. Този, който заби самолета също знаеше прекрасно какво прави.
Някакви сериозни психопати ( или там каквото е понятието), могат да функционират нормално с години, мислейки/планирайки/вършейки скришно чудовищни неща.

# 601
  • Ænima/Albuquerque
Не знам... и страдат странични, невинни хора...  Confused

# 602
Аз съм раждала в специализираната АГ болница във Варна със секцио по спешност! Преди близо12 години практиката беше бебетата да стоят при майките в стаите- и при родилите нормално и при оперираните, още щом ги качат родилките в стая, бебето се носеше веднага!

Преди 13 години във Варна на мен бебето ми го донесоха в стаята на четвъртия ден. На третия самата мен ме сложиха в нормална стоя, преди това бях в реанимация. На същия трети ден исках да видя детето, което беше в съответното отделение, но това беше възможно само след мини скандал.
Само не знам какво общо имат тези факти със случая. Призивите в стил "Вържи попа да е мирно селото" станаха досадни.

# 603
Гледам повторението на новините и отново затвърждавам мнението си защо не ги гледам. На въпроса: Тия луди ли са? По-нескопосано поднасяне на новина няма. Говоря за Бтв. Дават една лелка, която казва, че не сме в Средновековието да се горят вещици, а онази имала нужда от помощ, а не публичен линч, ай сиктир и новини и глупости. Въпросната е психоаналитик и с една дума каза така, че бебето е провокирало забравени чувства у онази и тъй като не е имала с кога да разговаря,  не си е дала сметка за това, което извършва.  ooooh!

# 604
С каква цел ги бият че и практика? Пуснах клипа и още в момента, в който го удари го спрях. Просто не мога да повярвам как ще посегнеш на такова крехко същество  Sad Преумората не е оправдание и аз работя всеки ден под стрес и се преуморявам, но не трепя хора Според мен има психично заболяване като и всички останали хора които извършват подобни неща мога да посоча като премер онова момче дето го пуснаха за добро поведение дето разчлени приятеля си. Такива хора са за лудница, а не за затвор. Съжалявам, но не мога да приема че за такова нещо ще те вкарат в затвора и после ще те освободят Shocked

# 605
  • Ænima/Albuquerque
Гледам повторението на новините и отново затвърждавам мнението си защо не ги гледам. На въпроса: Тия луди ли са? По-нескопосано поднасяне на новина няма. Говоря за Бтв. Дават една лелка, която казва, че не сме в Средновековието да се горят вещици, а онази имала нужда от помощ, а не публичен линч, ай сиктир и новини и глупости. Въпросната е психоаналитик и с една дума каза така, че бебето е провокирало забравени чувства у онази и тъй като не е имала с кога да разговаря,  не си е дала сметка за това, което извършва.  ooooh!

Като начало, спри да гледаш Бтв. Това е пародия на канал, пък за новини дума не може да става. Пусни си Нова, да видиш как е отразена новината.

# 606
Не съм сигурна правилно ли чух, но я грози само лишаване от права за 3 години? Нищо друго?

Това е според изказване на председател на лекарска асоциация. Имат правомощия да я лишат 3 години от упражняване на професията. Нама нищо общо с наказателната отговорност.

# 607
По-принцип не гледам Бтв, за новини да не говорим, но сега попаднах на техните новини докато търсех информация.

# 608
  • Пазете Гор
Не би имало смисъл да дават как всички кълнат и проклинат. Каква полза има от това? Полза в посока превенция, искам да кажа. Инак полза в посока изразяване на омерзението от случилото има. Всички сме потресени, емоциите се трябва да се уталожат някак.

... Не съм сигурна правилно ли чух, но я грози само лишаване от права за 3 години? Нищо друго?

Не! Голямо объркване стана с това. Това е решение на етична комисия на гилдията. Нищо не завършва с него, то и нищо не значи собствено. Наказателната отговорност си е отделно, правоспособността ще се разглежда също отделно. Гражданските искове също, както към акушерката, така и към болницата, ако има такива.

Друг е въпросът пък защо тая комисия баш сега реши се произнесе по случая  - той далеч не е етичен, ами криминален. Те разглеждат съвесм други казуси, затова и наказанията им са такива дребни, но сега се хванали с това, да ги пита човек защо. Именно в наелектрезирана обществена среда, плюс както често се случва:  кой чул, недочул, неразбрал, преповторил,  и се получава ефекта "счупен телефон" - и следват изводи: край, прикриха я, три години без права и готово.

Интерес да я прикрива няма никой.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 22:26 от Куркума

# 609

тези емотикони не вярвах, че може да ги видя в тази тема ... у ред ли си?  Shocked

Скрит текст:
абсолютно си за бан по IP

Точно същото си помислих и аз - тези емотикони стоят, меко казано, нелепо тук.

# 610
Не съм сигурна правилно ли чух, но я грози само лишаване от права за 3 години? Нищо друго?
от сайта на Нова:
Цитат
Минималната присъда за това престъпление е 15 години затвор, разследващите обаче отчитат че ако признае вина, присъдата за извършителя може да бъде намалена на 10 години.

Мисля, че и друг път се е случвало, дали ще го признаят обаче?
Да го направи в момент на афект е възможно, но след час да го повтори....съвсем си наред жената.

# 611
  • Ænima/Albuquerque
По-принцип не гледам Бтв, за новини да не говорим, но сега попаднах на техните новини докато търсех информация.

Недей, недей да ги пускаш изобщо! Или поне в случай, че искаш да си поне леко информирана. Адекватно информирана.

В ступор съм от тая случка. Евала на тези, които са пуснали клипа онлайн, защото това трябва да бъде запечатано и да не бъде покрито.

# 612
  • Другата България

... Не съм сигурна правилно ли чух, но я грози само лишаване от права за 3 години? Нищо друго?

Не! Голямо объркване стана с това. Това е решение на етична комисия на гилдията. Нищо не завършва с него, то и нищо не значи собствено. Наказателната отговорност си е отделно, правоспособността ще се разглежда също отделно. Гражданските искове също, както към акушерката, така и към болницата, ако има такива.

Тоест, правилно съм чула, но не съм наясно какво следва освен това и от кого.
Благодаря.
от сайта на Нова:
Цитат
Минималната присъда за това престъпление е 15 години затвор, разследващите обаче отчитат че ако признае вина, присъдата за извършителя може да бъде намалена на 10 години.

Дано няма последици за детето, трайни увреждания или някакво заболяване.
А докато се стигне до затвор.......... ooooh!

# 613
Такива хора са за лудница, а не за затвор. Съжалявам, но не мога да приема че за такова нещо ще те вкарат в затвора и после ще те освободят Shocked

Сериозно ли не са за затвор? Как леко ги раздавате тези психични заболявания, само защото ви се струва невъзможно някой да извърши нещо. И между другото психичното заболяване не освобождава от наказателна отговорност.  За тази цел трябва деецът точно в този момент да не е разбирал свойството и значението на постъпките си. Което очевидно в случая изобщо не е така.

# 614
За затвор е и още как.

Общи условия

Активация на акаунт