Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 281
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
Понеже се коментираше килерчето. Аз втория път раждах в частна болница и стаята на бебетата беше голяма, топла и слънчева. Това важи и там където са кувьозите.

# 1 726
Да, в такъв порядък са заплатите на акушерки в частните болници, доколкото аз знам. За петчленно семейство не е много. Това, че хора живеят и с по-малко не е довод, ако трябва да сме справедливи.

А другите 5 члена на семейството защо си клатят краката ами не започнат и те да работят? Не мога да я съжелявам, не мога да бъда справедлива.

Освен това, ако трябва да съм честна, тя явно е зла жена по принцип. Много лошо впечатление ми направи майка й, когато каза, че тя е напуснала болницата в Самоков защото й писнало да от циганките.

# 1 727

Това е и моето мнение. В болницата в Самоков било пълно с цигани, колко ли е тренирала "приспивния метод" върху бебетата им. Те няма да се оплачат, защото изобщо не си обръщат внимание на децата.

Ако нямаше камери и тези хора нямаше да знаят със сигурност какво се е случило с детето им.

Абсолютно, както и ако от Токуда не бяха подали сигнал в полицията. Доколкото разбрах от доктор Радка Масларска, в началото не са казвали на родителите на детето, че има насилие над него, а само че има травма на главата, защото искали да са сигурни, че ще овладеят проблема и тогава да им кажат, та да не им е токова тежко. Макар и ужасна новина, но поднесена с оптимизъм.

Цитат
Освен това, ако трябва да съм честна, тя явно е зла жена по принцип. Много лошо впечатление ми направи майка й, когато каза, че тя е напуснала болницата в Самоков защото й писнало да от циганките.

В този ред на мисли, съм абсолютно убедена, че близките й не вярват тя да го е извършила. Сигурно записите са манипулирани, за да я натопят. Някой и има зъб за нещо. Толкова добър човек като нея е абсурдно да направи такова нещо, цялата работа е манипулирана и тя ли е въобще на записа. Точно както роднините на Атанаска, която удуши осемгодишното момиченце не вярваха, че е тя.

# 1 728
Да, в такъв порядък са заплатите на акушерки в частните болници, доколкото аз знам. За петчленно семейство не е много. Това, че хора живеят и с по-малко не е довод, ако трябва да сме справедливи.

А другите 5 члена на семейството защо си клатят краката ами не започнат и те да работят? Не мога да я съжелявам, не мога да бъда справедлива.

+1
И как ромите и носели букети и благодарили за грижите.
Това с какви пари живеят на месец изобщо няма никаква връзка със случая. Щом не е можела да издържи да е прекратила единия си договор, но така паричките ще секнат, как ще ходи в Гърция иначе. Нищо не я оправдава тази.

# 1 729
Мисля, че е време да се спре да се търси обяснение, ако го нямаше видеото щях да разбера причината да се търсят причини защо така станало и т.н. Фактите са налице и трябва да се намери решение на проблема, какво ще стане с акушерката и какви мерки ще се вземат за бъдеще.
Напротив, ако причината за такова нещо, не стане ясна, как ще се предотвратят повторения? Какво е провокирало в тази жена такава неадекватна, нечовешка постъпка? До момента няма информация тя да е била безотговорна или изобщо да е дала индикации за нещо подобно. Как един що годе нормален човек, работил години тази работа изведнъж се превръща в звяр? Какви са гаранциите, че утре няма да има други такива, ако причините за това са без значение?

Включвам се късно в темата, но споделям ужаса, възмущението и гнева на мнозина.  Обещала съм си да не съдя и осъждам никого, но съм съпричастна с болката на детето и родителите му, горещо се моля  Praynig за тях......

До известна степен съм наясно с причините за постъпката на акушерката - работила съм в подобна институция в началото на професионалния си път....Бях в т.нар. Домове "Майка и дете", където се настаняват деца от 0 до 6 г. възраст. Деянието на тази жена не е в следствие на синдрома на професионалното изпепеляване, а си е чисто и просто РУТИНА....Познавам и съм писала още преди няколко години за този синдром тук във форума - при него агресията не е водещ симптом, а ступора, бездействието, безразличието към дейността....РУТИНАТА, в съчетание с други фрустриращи причини, особености на психиката  и знанието, че "и други го правят, виждала съм го и преди", са в основата на антихуманната постъпка на акушерката.

Там, където работех преди години , видях подобни/ макар и не толкова жестоки неща/. Първо се възмутих и реагирах и накрая - напуснах, защото ме намразиха, заради наказанията и едно уволнение, които издействах от директора за провинили се.
Най-фрапиращият пример , на който станах случаен свидетел, е като детска игра на фона на стореното от акушерката : Една страхотна до тогава за мен служителка, успокои за секунди почти изпаднало в истерия от плач дете на 3г., с едно хващане на ръчичката на определено място и няколко жестоки "изсъсквания" в лицето. Бях зад гърба на тази жена , изненада се, но запази пълно хладнокръвие и не отговори на нито един от въпросите ми, а си продължи работата, все едно нищо не е станало. След време, видях същото нещо при една от учителките на сина ми в ДГ. Той плачеше и не искаше да се пусне от мен, тя дойде, хвана го на същото място на ръчичката и детето замръзна - реагирах веднага, не го оставих в групата, взех го с мен на работа, а от следващия ден не беше вече в тази градина. Попитах го още щом се успокоихме и двамата какво е направила госпожата и доколкото можа 2.5 годишното ми дете каза, че много, много боли....Нямаше синина, нито белег...Търсех я тази "точка" по собствената си ръка и така и не можах да я налучкам, явно се предават апокрифно тези неща между работещите с деца.....с безпомощни деца....

Нито е първият, нито единствен този случай с акушерката, но искрено се моля да е последният, заради което пиша и споделям всичко това..... Praynig

P.S. т. нар. Бърнаут синдром може да сполети и домакинята, децата в пубертет/ особено в 6- 7 клас и около 12/, библиотекарката, служителката на гише или в министерство.....

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 10:13 от ellis

# 1 730
  • София
Ти знаеш ли как реве 4 дневно бебе? То мяука като коте и то защото или е гладно или мокро. 4 дневните бебета по правило спят през по-голямата част от двнонощието. А ако е видимо неспокойно, то трябва да има причина, за да  Та Линка, който си дала е абсолютно не по темата.

Аз мисля, че тя даде линка като пример. Дали не е възможно Момчил да реве така, защото му се е случило нещо подобно като е бил новородено?

# 1 731
1500 лева заплата, но колко часа трябва да работиш за тези пари?
И от къде знаете каква и е била заплатата?
A ако беше с 600 лева това щеше ли да я оправдава?
Седнали сте да броите на жената парите, а не виждате проблема.
Не е нормално да караш по 24 часа дежурства при условие, че работиш с бебета!!!
Трябвало е да откаже, да но така ли се отказва. Един път ще откажеш, втори път ще откажеш и на третия оставаш без работа.

# 1 732
Одри, съгласна съм с теб. Нелепо е подобно нещо да се оправдава или обяснява с преумора или ниска заплата. То сигурно 50% от хората са по-зле финансово и работят по-тежка работа.
Не е редно да е сама на смяна и по принцип не е практика в другите болници, но пък тук говорим за 5 бебета, а не за 20-30.
Преобуват ги по принцип по едно и също време и ги хранят под час. Да речем смяна на памперс 10 минути на бебе, хранене - 15-20 мин. = 50 минути преобуване и час и час и 40 за хранене, а както явно става ясно храненето не е индивидуално, а всички на куп с подпряна бутилка. Значи и това време е по-малко от час.

После тя отива и си почива, докато не и се наложи да провери децата. Нали не си представяте, че стават при всяко промрънкване, както майките го правят. Не е и нужно.
И да, на всякъде по света е практика. Има и изследвания, които доказват, че умората е фактор за допускане на грешки, но се говори за продължителни смени от над 36 часа, с повторяемост през по-малко от 12 часа за медицински работници предимно в болници със спешни отделения.

# 1 733
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз пък от няколко дни друго се питам ... и КТ прегледах, ама не намерих отговор ... или аз не мога да открия ...

Как да реагира работодател, ако забележи, че нещо се "случва" с негов служител, но не е констатирал нередност в изпълнението на служебните му задължения? Принципно питам ... Работодател си; виждаш, че твой служител "изпушва"; уморен, изтерзан изглежда ..., но не можеш да направиш ... де да знам ... Ако допуска грешки - искаш писмено обяснение ... 2-3-6 ... после действаш..., но нямаш право да до пращаш на лекар, на психолог, на ... Просто си мисля, че има нещо сбъркано и в законите ни ... Ако работодател иска от служител удостоверение през година примерно от лекар и психиатър, че е здрав ..., то това ще се вземе за посегателство върху лични живот и ще последват доста проверки за работодателя ... Как е регламентирано се питам действието на работодател, който вижда, че негов служител има някакъв психологически проблем? И се питам принципно, а не за конкретния случай ...

# 1 734

Къде прочете съжаление в моя пост? Абсолютно нищо не оправдава постъпката ѝ.
Единствено съжалявам, че няма да я съдят в друга държава.

# 1 735
Трябвало е да откаже, да но така ли се отказва. Един път ще откажеш, втори път ще откажеш и на третия оставаш без работа.

Четох, че тя предпочитала да работи на 24 часови смени, за да си спести пътуването до Самоков и, за да почива три дни след такава смяна.

# 1 736
Аз пък от няколко дни друго се питам ... и КТ прегледах, ама не намерих отговор ... или аз не мога да открия ...

Как да реагира работодател, ако забележи, че нещо се "случва" с негов служител, но не е констатирал нередност в изпълнението на служебните му задължения? Принципно питам ...

Мисля, че имаш право да го пуснеш в принудителна отпуска. Всеки работодател е длъжен да има договор с фирма, която се занимава с трудова медицина и да им заплаща абонаментна такса. Ако имам проблем със служител, бих се обърнала точно към тях.

# 1 737
В Софиямед масово предпочитат този вид смени- 24-часовите, защото после почиват 3 дни.

# 1 738

Не ги броим, финансовото положение на семейството й се изтъква в защитната теза. Беше натъртено, че се падали по 270 лв. на човек от 5-членното й семейство. Сигурно от дарения са ходили с дъщеря й на почивка в Гърция...Родителите й със сигурност получават пенсии, колкото и да са минимални.

# 1 739
Е стига де, като ти е трудно, в тая голяма болница, а и по принцип, можеше да иде някъде на бюро- има и административна работа за мед. персонал, и то доста.

Общи условия

Активация на акаунт