Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 069
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 880
  • при късмета

Процесът ще е много ключов, защото е ще бъде показател за българската съдебна система.
Какво ще му е ключовото на този процес? В поредното опазване на мафията в бели престилки? Там е работата, че процеса си е съвсем обикновен, с/у частно лице, все едно е пребила бебето на улицата, а не в болнично заведение по време на работа. И не в качеството й на мед. лице. Какво ще му е ключовото на този процес? И доживот да й дадат, пак не я съдят като акушерка

И да, дори с публичен линч ще се решат нещата, щом съдебната система няма механизъм да защити жертвите и пострадалите от лекарски грешки, бездарност и немърливост. Щом не ги съдят, ако наистина пребият или линчуват някой убиец в бяла престилка публично, дали това ще ги накара да се замислят как работят? Ще ги накара, според мен и то много по-ефикасно

becky bloomwood , виждам, че си писала заедно с мен и се обръщаш към мен, но и труда няма да си направя да чета този ферман

# 2 881
някой може ли да ми каже дали информацията от тази тема е актуална (банкова сметка и телефон):

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=698

Прочетохте ли го?
Aз го прочетох и искам да ви попитам: Утре ако някое бебе в тази "болница" се задави и задуши кой ще бъде виновен? Отново ли само човекът, който е бил на смяна ще бъде обвинен, а болницата ще бъде възнаградена с още повече пари от здравната каса?
Съвсем сериозно - такова подпиране на шишета за първи път виждам  Shocked Нито в болницата съм го виждала, нито на мен ми е хрумвало да подпирам шишето на детето си. Това е някакъв абсурд и ако правилно съм разбрала не е масова практика в България.
Това за изпускането на бебета също ми изглежда абсурдно  Crazy Така ли се изпуска бебе? Да беше слон, да го изпусна. Или ако беше по-голямо бебе, което вече да може да се преобръща и да вземе да падне, ама то бебе на 4 дена - как така ги изпускат не ми е ясно  Crazy
Тази "болница" така яко е нагазила в лайната, че се чудят какви глупости да измислят и стават смешни и жалки. 

# 2 882
Понеже темата е доста настрани вече, да споделя, че на огромен стрес са подложени огромният процент от хората, които се грижат и учат децата ни. Не че не го знаете. И едва ли, ако има нещо подобно в бъдеще, ще сте изненадани.

# 2 883
Ама вие съвсем сериозно ли не осъзнавате, че има хора, които нищо не ги би спряло и просто са такива. Има толкова много случаи на хора, които уж са съвсем нормални и после избиват сума хора. Вие казвате българска работа, но все пак в чужбина, където казвате, че всичко е по-добре и има по-сериозен контрол също има убийци, насилници и т.н.

# 2 884
Обнадеждаващи новини: Подобрява се състоянието на бебето
http://radio.dariknews.bg/?page=audio&id=269381

# 2 885
  • София
някой може ли да ми каже дали информацията от тази тема е актуална (банкова сметка и телефон):

Прочетохте ли го?
Aз го прочетох и искам да ви попитам: Утре ако някое бебе в тази "болница" се задави и задуши кой ще бъде виновен? Отново ли само човекът, който е бил на смяна ще бъде обвинен, а болницата ще бъде възнаградена с още повече пари от здравната каса?

В този случай уврежданията на детето са предизвикани от тежкото недоносване, а не от задавяне, неглижиране в първите 3 дни и скачането по корема на майката при първото ѝ раждане. Това са някакви интерпретации, най-вероятно на майката, които ми изглеждат много съмнителни.
Което не значи, разбира се, че някои бебе не може да се задави и задуши при хранене с подпряно шише.

# 2 886

Прочетохте ли го?

В този случай уврежданията на детето са предизвикани от тежкото недоносване, а не от задавяне, неглижиране в първите 3 дни и скачането по корема на майката при първото ѝ раждане. Това са някакви интерпретации, най-вероятно на майката, които ми изглеждат много съмнителни.
Което не значи, разбира се, че някои бебе не може да се задави и задуши при хранене с подпряно шише.

не думай. я уточни къде и как точно не видя, че става дума точно за задавяне последвано от друга лекарска олигофрения - даже ще ти пейстна конкретния текст да не се затрудниш много да го търсиш:

Бебето наистина оцелява. До следващия път, до следващата немарливост на някой от хората, които се грижат за него. Една нощ след последното хранене в 12 часа Мария не е изчакана да се оригне и е сложена по гръб. Повръща, вдишва и се задушава. Не се знае колко време се гърчи в конвулсии и мозъкът й е без кислород.

Когато я намират, настъпва паническо тичане. Интубират я и някой врътва кранчето на кислорода на максимум. Това е най-сигурният начин да се спукат съдовете, които хранят очите и ушите. Така отиват на вятъра неколкомесечните усилия на д-р Георгиева, която ден и нощ лично дозира внимателно кислорода, за да запази зрението на детето.

# 2 887

Прочетохте ли го?

не думай. я уточни къде и как точно не видя, че става дума точно за задавяне последвано от друга лекарска олигофрения - даже ще ти пейстна конкретния текст да не се затрудниш много да го търсиш:

Бебето наистина оцелява. До следващия път, до следващата немарливост на някой от хората, които се грижат за него. Една нощ след последното хранене в 12 часа Мария не е изчакана да се оригне и е сложена по гръб. Повръща, вдишва и се задушава. Не се знае колко време се гърчи в конвулсии и мозъкът й е без кислород.

Когато я намират, настъпва паническо тичане. Интубират я и някой врътва кранчето на кислорода на максимум. Това е най-сигурният начин да се спукат съдовете, които хранят очите и ушите. Така отиват на вятъра неколкомесечните усилия на д-р Георгиева, която ден и нощ лично дозира внимателно кислорода, за да запази зрението на детето.

А вие как си мислите, че се хранят бебетата в болниците? Днес имаше репортаж от "Света София" и казаха, че има ... абе над 30 бебета беше, забравих точно колко. Та с две акушерки на 30 бебета да не би да мислите, че всяко едно бебе се взима да се нахрани и се изчаква да се оригне? Ами бебенцата, които имат някакви проблеми и остават по-дълго в болницата, те също са хранени по този начин. Изобщо, имате някаква много странна представа за болниците.

# 2 888
Ми точно за това е тъпо бе бебетата да не са при майките ако няма усложнения. За какво 2 акушерки да гледат 30 бебета. Няма смисъл.В Шейново например е само заради липса на място. Никаква друга причина.

# 2 889
Гледам сутрешния блок по Нова. Виктор Николаев каза, че от София мед обвинявали телевизиите, че плюят по болницата, за да ги накарат да рекламират при тях. Тия наистина са много нагли.

# 2 890
И преди писах, че мой колега прегоря. Първоначално работеше много,  после можеше да говори само за работата, после взе да смята, че само той знае какво трябва да се прави по даден проект, да крещи дори на собственика на фирмата и да му обяснява, че той нищо не разбира,крещяха един срещу друг, защото той си правеше каквото си е наумил, а не каквото се иска,тръшкаше вратите,хвърляше по земята. Дойдоха отпуските,  уж излезе и той,  но един ден колега минавайки за нещо през офиса го намира там полужив, защото не си е ходил цяла седмица, не е ял,  а от два дни не бил пил и вода.
И така се почна, не питайте какво струва като усилия да закараш такъв човек на психиатър чисто законово
И не колегатя не беше такъв преди товя.Работили сме винаги заедно 10 год, допреди 2 год, когато взе да става агресивен и се прехвърлих към друг проект, че като жена му бях редовна мишена..
В момемта е стабилизиран, пак идва на работа, но вече излиза на обяд, идва късно и тн,и тн..

# 2 891
  • Варненска клюкарка
Няма да има трайни или няма да има сериозно? Защото и двете, особено второто говорят за проблеми, макар да не са фатални. Ужасно просто. Здраво бебе, докарано до прогнози.

Аз разбрах, че няма да има сериозни, което казано по този начин означава, че все пак ще има някакви последствия! За съжаление един мозъчен оток се получава при контузия на мозъка!Малката е била и с начално вклиняване на мозъка Confused
И всяка седмица да и правят ЯМР, на този ранен етап от живота и и след такава тежка травма, ще продължава да има неизвестни.....Ще е нужно време за да се разбере как е с краткотрайната памет, говора и още куп неща.... и най-вече ще има ли  особености на характера....Дано малката душичка да е добре Praynig

# 2 892
Беллора, права си. Не съм очаквала от болницата да кажат друго, за тях е важно са я стабилизират и да я изпишат в добро общо състояние. Дори и да знаят, че ще има последствия, няма да го обяват публично. Родителите ще са съсипани, обществото още по-настръхнало.и а се моля от сърце и душа да се оправи мъничето. Представян си горката майка как всеки ден ще и трепери сърцето правилно ли се развива. Това никакви пари или присъда не може да я успокои. Тези нагляри от болницата, вместо да се оправдават като политици, да бяха казали поне, че поемат няколко години безплатно и доброволно прегледи и следене на развитието на детето. Не при тях разбира се, едва ли родителите ще искат да прекрачат прага й отново. Тъжно, много тъжно, а ние си размятаме тука разни смени, графици и истории за прегряване.

# 2 893
  • Куциндрел
И какво като ги подпират тез шишета? Това го правят и майките с бебетата. Ти шише за новородени бебета виждала ли си? А знаеш ли, че доста новородени бебета сучат легнали до майките си?

Аз от акушерките се научих някои тънкости на хранене с шише. Wink

Цеца, всичко е физика - за да потече мляко от гърдата на майката, трябва детето здраво да засуче. Бибероните са с големички дупки и мвякото тече дори при съвсем леко притискане, без бебето да иска да суче, просто си мръдва малко челюстта. Затова вероятността да се задавят от подпрян биберон е голяма.

Не знам как е по другите болници, но там където раждах, имаха шишета на Авент и те едвам пускаха млякото. После у дома бяхме взели някакви други шишета и те течаха много, та се принудих да взема на Авент. Но така или иначе при мен храненето от шише беше малко време.

Тези дни ще ходя на едно специално място за мен и ще запаля свещичка за Никол. Дано наистина да се възстанови напълно.  Praynig

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 09:47 от Ceca

# 2 894
  • София - Рим и обратно
Преживяванията дори в тази крехка възраст, за съжаление, оставят отпечатък даже на емоционално ниво. Знам го от педиатър, покрай малката ми дъщеря, родена недоносена и престояла 20 дни в кувьоз, после още 20 самичка на легло в болницата Sad. А това малко бебенце е преживяло не просто кувьоз, а цял кошмар.
Дано, дано няма никакви физически последствия Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт