Бебешка количка Dada Paradiso или Retrus - Моля, помогнете да избера?

• 58 611
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
Аз ползвам количка на Ретрус, но модела Стела. Много съм доволна върви много леко ,дори и с една ръка, тъй като имам и по-голямо дете. Има някои дребни нещица, които са ми неудобни но като цяло е перфектната количка. Много красива, маневрена, удобна за мен и детето, има си всичко, има много големи сенници и за двата коша, много голям кош за багаж, който си има и капаче. На Dada Paradiso не ми харесва това, че няма дръжка за носене на коша за новородено, което за мен е много неудобно.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 11:47 от marselas

# 16
marselas, кои неща не ти харесват? А колко ти е голямо малкото детенце?
Ние също гледахме Стела-та и сравнявахме с Дада-то и не намираме разлики. Дори милото е убеден, че са един и същ производител, защото съвсем дребни детайли, като украсата на рамата, са еднакви.

# 17
Ами коша за новородено е доста обемен и тежък, защото е много по-дълбок от стандартните кошове. Също сенника малко трудно се сгъва и разгъва. На летния кош пък сенника лесно се сгъва, но понякога и сам си отива назад, защото има много плат , който пада надолу и натежава. Ние сме още с коша за новородено, на 2 месеца сме. За другия кош впечатленията са ми от това което съм видяла и изпробвала вкъщи.
Но все пак перфектна количка няма и аз съм много доволна от моята.
На Dada Paradiso количките наистина са много подобни, и аз съм си мислила че може да са един производител. Разликите са в килограмите май, и в тази дръжка, която имат кошовете на Ретрус, която според мен е много важна, не си представям как ще се носи кош за новородено без подобна дръжка.

# 18
Благодаря Simple Smile
И мен ме притеснява обема на зимния кош, че аз съм дребна и може да не ми стигнат ръцете да го обхвана... а сега с корема няма как и да пробвам... но ще го измислим Simple Smile

# 19
  • София
Благодаря Simple Smile
И мен ме притеснява обема на зимния кош, че аз съм дребна и може да не ми стигнат ръцете да го обхвана... а сега с корема няма как и да пробвам... но ще го измислим Simple Smile

И аз да се включа. Смятам, че няма за какво да се притеснявате, зимния кош не е голям. Аз го си обръщам без проблем. Като седнем някъде на кафе го обръщам, за да не ми пречи дръжката, така ми е по-удобно да гледам бебето. Гледала съм колички, да с много прибрани кошове като на Fhil and Тeds, Smart, но не мога да си представя колко време ще му е комфортно на бебето вътре, страшно бързо ще отеснее. Според мен няма как коша да е едновременно широк и удобен за бебето, и външно много тесен. За мен приоритет е бебето, затова не виждам проблем.
Най-добре е да посетиш някой магазин, за да я видиш на живо и да прецениш за себе си.

# 20
Здравейте... и на мен ми хареса Dada Paradiso, но пък мен малко ме притеснява тази конструкция!!! Confused

# 21
  • София
Angie_10 какво те притеснява в конструкцията? newsm78

# 22
Ами да не би да е много тежка ,а пък самата количка не съм сигурна колко е маневрена! Simple Smile

# 23
boby_ и аз съм харесала парадисото, но още се чудя.
Можеш ли да ми кажеш тежи ли ти рамата за качване в багажник на кола?
Бих ли могла лесно да качвам/свалям каличката по о/о 10 стъпала до асансъора без да я вдигам?
Купували ли сте столчето за кола към нея?

# 24
  • София
Angie_10 Според мен не е тежка, относно маневреността е супер, не го мисли.

Здрасти forestgreengirl като цяло съм много доволна от количката. Рамата изобщо не ми тежи, нямам проблем с поставянето в багажника. Мисля, си тежи точно толкова, колкото трябва. Все пак говорим за стабилна и здрава конструкция. Аз не я вдигам по стълбите, лекичко си я повдигам по стъпалата.
Ами не си взех кошницата и после ме беше яд, защото приятелки си имат и са много удобни. Винаги когато си на преглед или някъде на по-кратки излизания - слагаш бебо в кошницата и си ги носиш. Случвало ми се е например сама съм с бебето, с колата. Слизам само до магазина да си купя нещо, еми няма да вадя цялата количка, нося го на ръце. Мисля, че кошницата щеще да ми улесни живота много! Успех с решението и аз много се чудих, но се радвам, че избрах Дада Парадисото.

# 25
Мерси за отговора! Все повече клоня към нея Simple Smile имам още няколко въпроса, ако нямаш нищо против Embarassed

В сайта им пише, че рамата е 5кг, това включва ли колелата, според теб? Питам толкова за теглоото, защото ще съм секцио и не знам колко време след него ще мога активно да действам.

Рамата сгъва ли се с лятната седялка?

Лесно ли обхращаш коша за новородено, тъй като няма дръжка отгоре, ами трябва да го обгърнеш с ръце (единственият голям минус, който съм и намерила)?

И последно, имала ли си проблем с гумите? Колкото хора се оплакват, че помпещите им се пукат, толкова са и много доволни от тях.

# 26
  • София
Нямам разбира се  Simple Smile
Рамата ти е около 5кг, за гумите сложи около 3кг. Не се притеснявай, то не е нужно да вдигаш цялата количка, аз например когато я качвам в колата, свалям си гумите и си ги прибирам отделно. Така не ми цапат колата, а рамата я слагам в багажника. Общо взето гледам да не вдигам нищо, когато не се налага, все пак сме жени.
Да, сгъва се със седалката, слагаш я да ти гледа напред и я сгъваш.
Тук не съм съгласна за минуса. Има две дръжки на коша (от двете страни). Да не е горе, но с тях си го сваляш без усилие.
Не съм имала абсолютно никакъв проблем с гумите.

# 27
Благодаря ти!

# 28
boby, радвам се, че попаднах на твоята темичка, понеже от известно време и мен ме мъчи същата дилема! Simple Smile Аз обаче съм се спряла на Glamour Pepit на Dada и на Stella Roma, при мен проблемът беше, че не можех да ги пробвам на живо, но след голямо търсене, намерих магазин в Бургас, които ги предлага, а имат и 10% отстъпка. Утре отивам да я взимам - Glamour -а , дано само някой не ме е изпреварил! Информацията, която предостави ми беше много полезна, благодаря Simple Smile

# 29
  • София
Ssnej_0104 Много се радвам, че съм била полезна. Именно затова реших да започна дискусията тук. Според мен си се спряла на много интересен и стилен модел (Pepit). Ще се радвам да споделиш по-нататък как са се развили нещата при теб!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт