Как да свалим килограмите след раждането

• 5 097
  • 26
  •   1
Отговори
Това,което всяка жена я терзае след раждането как и кога ще свали тези досадни килограми.А на вас какво ви помогна да свалите килограмите по бързо?

# 1
Най-бързият начин е по принцип да не качваш килограми през бременността, да не са повече от 10-12. Изобщо не всяка жена има драма с килограмите.

След това е въпрос на: колко килограма, каква е обичайната физическа активност на жената, дали повечето килограми са мастна тъкан или жената е била прекалено слаба и също така бременността й е помогнала да достигне нормално тегло, с качване и на малко мускули и костна маса. Ако си била 45 килограма преди раждането, има вероятност завинаги да останеш с 10 нагоре, защото 45 не е нормално тегло за жена.

Третият въпрос е дали всичко се е нормализирало с хормоните, защото те много пречат за постигане на оптимално горене на мазнини. Винаги може да попиташ лекар за изследвания.

Бързи методи няма, не и ако искаш да са трайни и да не си увредиш здравето.

Не може между 20 и 30 да не си спортувала и сега изведнъж да очакваш да подхванеш тежък режим и да свалиш килограмите. А и след раждане не е моментът за тежки режими.

Методът е: не тренировка, а движение. Постоянно, включително и като седиш- не да се отпуснеш на стола, а да седиш активно. Да седиш на пода, вместо на удобен диван. Не да се заковеш с количката на една пейка, а да навъртиш пет километра за деня. Да внимаваш да не ядеш несъзнателно- от една страна да си на диета, но като пригладнееш, да налетиш на нещо с много калории, но малка хранителна стойност.

# 2
Аз забременях 50кг. родих 70кг. 10 свалих веднага но останалите 10....голям проблем.Не очаквам веднага да ги сваля,но пък все още не е чак толкова хубаво времето,че по цял ден да сме на разходки Simple Smile Колко ли време ще ми отнеме да сваля тези килограми  newsm78

# 3
  • Пловдив
Най-здравословно е с тренировки и/или повече движение, ограничаване на някои храни....общо-взето все клишета Laughing Wink

Мен ме мързи адски много да ходя на фитнес, предпочитам разходки и ненатоварващи храни. Понякога пия хапчета за отслабване (ползвам ги 2 пъти годишно, от 2 години), действат ми много добре.

Смятам, че ти познаваш най-добре тялото си и ще прецениш как, кога и колко килца искаш надолу Grinning

Желая ти успех!!!

# 4
Дай си една година. Не са толкова много, ще паднат плавно.

И не гледай да сваляш килограми, гледай да сваляш предимно мазнините, не гледай кантара, а как ти стоят дрехите и как си в огледалото.

Питай лекар и за щитовидната жлеза. Може да се прецакаш след раждане, внимавай как си с настроението и теглото.

# 5
Дай си една година. Не са толкова много, ще паднат плавно.

И не гледай да сваляш килограми, гледай да сваляш предимно мазнините, не гледай кантара, а как ти стоят дрехите и как си в огледалото.

Питай лекар и за щитовидната жлеза. Може да се прецакаш след раждане, внимавай как си с настроението и теглото.

В какъв смисъл да се прецакам с какво?И мазнините как се свалят?И какво за щитовидната жлеза какво се случва с нея по принцип?Изобщо не съм запозната с тези неща за това задавам толкова въпроси Simple Smile

# 6
Всяка диета освен свалени килограми дава на тялото сигнали и то се адаптира. И следващият път може да е по-трудно да отслабнеш.

Мазнини се свалят, когато са изпълнени две условия: приемаш по-малко калории през деня и мускулите ти са метаболитно активни. Това значи да са ангажирани максимален брой мускули за максимално време. Не значи да си натовариш бицепса 10 пъти, а значи през целия ден тялото ти да се движи с тонус, да ходиш активно, а не да се влачиш. Това е основната разлика между пълните и слабите хора: слабите просто са тия, които не ги свърта на едно място и които като ги погледнеш, са "стегнати"- всяко движение се върши активно и живо, а не лениво. Трудно е да се опише с думи, но предполагам може да си представиш.

Парадоксално, ако ходиш на фитнес, може да имаш по-малко активни мускули, отколкото ако просто се движиш. Аз във фитнес не стъпвам, преди ходех и се получаваше следното- тренирам, хващам мускулна треска или се чувствам уморена и после цял ден лежа или ходя като бабичка. Съответно дори си влоших фигурата. Затова внимавай с тренировките, може да има обратен ефект.

Раждане и бременност са шок и при малък процент жени създават проблеми с щитовидната жлеза, които могат да се разрешат сами, но могат и да доведат до качване на тегло.

Не знам дали кърмиш, но ако не преяждаш, кърменето също топи мазнини.

# 7
с цигари и без закуска

# 8
  • София
Здравейте,
В неделя моята бебка прави 3 мес. Grinning
По време на бремеността качих 18 кг. Rolling Eyes
След болницата имах да свалям 6 кг., а в момента 2.5 кг. основно сланинка на корема   Stuck Out Tongue Winking Eye 
Тук попаднах на тема за спорт и много полезен сайт с упражнения - http://fitnesinstruktor.com/6-sedmici-nachinaesti/
Занимавах се две седмици и много ми харесаха упражненията, но съм секцио и нещо започна да ме боли операцията и засега съм спряла да ги правя.
Скоро ще започна пак с тях, защото са многооо полезни, а и идва лято Wink

# 9
Ами за съжаление не кърмя.Чакам с нетърпение да се затопли още малко времето,че да се започне с по-активните разходки.Иначе излизаме за час два и айде в къщи.

# 10
с цигари и без закуска

Ако махнеш цигарите, съветът е идеален. Един период от 12-14 часа без храна, дори 18 часа, отключва горенето на мазнини.

# 11
  • Австрия
с цигари и без закуска

Tи, сериозно ли?

По-скоро, а и по-добре - със закуска (само) и без цигари  Laughing

# 12
Защо точно без закуска?Аз по-принцип никога не закусвам само докато бях бременна се събуждах освирепяла от глад  Laughing ама това е друго.Знам,че вечерята е по-добре да се пропуска само,че на мен това ми е невъзможно...Нали казват,че закуската е най-важното хранене

# 13
  • Пловдив
Защо точно без закуска?Аз по-принцип никога не закусвам само докато бях бременна се събуждах освирепяла от глад  Laughing ама това е друго.Знам,че вечерята е по-добре да се пропуска само,че на мен това ми е невъзможно...Нали казват,че закуската е най-важното хранене

newsm10

Както казва дядо ми: "Закуската изяж сам, обядът подели с приятел, а вечерята я дай на врага си!"
Много точно и гледам да го спазвам!

# 14
Всъщност важна е не "сутрешната закуска", а първото ядене след голям период без храна. Тогава организмът е най-способен да абсорбира добре аминокиселини и мазнини, да се самопоправя, а не да трупа сланини.

Според някои човешкият организъм не е пригоден да започне да яде веднага след ставане от сън, а първото ядене е хубаво да е около обедните часове и да е по-голямо.

Кой както се адаптира, но еднакво полезно да пропуснеш едно ядене за деня.

Общи условия

Активация на акаунт