Отговори
# 540
  • София
КиК имат аутлет до нас, продавали не само с цип, но и нормални обувчици и били на добри цени. Зареждали във вторник и сряда бил подходящ ден за пазаруване, та мисля другата седмица да отида и да видя дали ще открия нещо.
Ижинка, за аутлета между Метро и Техномаркет ли говориш или има друг, за който не знам? Иначе за този, който аз посочвам - почти всички обувки на големите са от там. Цените не са ниски, но са приемливи, качеството - също. Сега на бебка ще пазаруваме пак от там вероятно.

Миа в момента иска само да е права. Да, ама още не се е научила да си пада на дупето, затова гледам да съм до нея като падне. Така си вкарах "таралеж в гащите", защото тя също усеща сигурност само като съм до нея. Лази до мен, изправя се, хваща ми ръцете и тръгва да я водя. Кръста ми и без това ми е болно място, ще замине ако продължаваме така. В комбинация с никнещите зъби, ако й откажа това упражнение и започва неистов рев.  Wink Поредният период, ще чакаме да отмине, оммммм.  Peace

Тази нощ в 2,30 се събуждам от цъкане (като конче  Joy). Девойката се събудила, станала права с лице към стената и си цъка. Ох, още една такава нощ и си подавам оставката, че това не беше всичко... Довечера ще я пробвам с вода, дано позалъжем някое друго ставане... Praynig

Памперсите - аз ползвам Пуфис (пак да кажа....  Mr. Green). Не съм имала пропуск. Само с акото, като беше още млечното и рядко. Много съм доволна. Във Фантастико (който не знае) едната седмица на цена 19,99лв е Пуфис, другата седмица на същата цена -  Памперс зелен.

# 541
  • София
Ставам да гладя, докато спи душата- в 9 заспа, вече и правя 8.30 закуска и ляга- преди закусваше в 10.30 и беше леко неуместна хихих
В колко даваш обяда при това положение, че нашия режим е същия май...? Т.е. изтеглих закуската в 8ч. Към 9 заспива и спи до 10,15-10,30ч.(сега я слушам на бебефона, че си пее, събудила се е, ама си правя пас). После се вкисва към 12 и аз решавам, че е гладна, но не яде ентусиазирано, ама не й се и спи (пробвах да я приспивам).
Та, за обеда сега съм в дилема, дали да го изместя още по-късно, например към 13ч., за да яде с охота. Иначе става едно лигавене, плюене. Вчера пробвах и остатъка й го дадох след като се наспа следобед и го изяде като гладно пиле. Ама то тогава беше 14,30, какъв обяд е това.... Така обърквам и следобедното хранене. Абе, лудница. Само лягане вечер и сутрешните ставаници и сутрешна дрямка са ни в определен момент, после настава хаос, който искам да организирам, защото според мен при добър режим и децата се чувстват по-добре, пък и майките им.

ymemansi, добре че е добре човечето. Трябва да се реагира навреме, ако не може да си поеме въздух, иначе ако кашля, значи сам ще се справи. Може да му е задрало гърлото (както на нас възрастните) от задавянето и затова да не е искал после да яде.
ММ ми казва, че съм психо, защото все си представям как детето/децата се удря, наранява, задавя, пада и т.н. , ама те старите хора не случайно казват: "Да не ти се случва това, което майка ти ти мисли!"...., а не "баща ти".  hahaha

# 542
Desimira при нас всяко събуждане е с цъкане  Joy. Даже вече го свързва с думата конче -  вчера ММ го беше сложил на врата си и аз го питам "ти на конче ли си" и веднага почна да цъка  Laughing
А тази нощ пък се събуди на срещуположния край на леглото - изобщо не знам как се е извъртял, но като се събудих и видях, че го няма и скочих  hahaha а той се свил на топка в долния ъгъл  Thinking

# 543
Хихихи, представих си го Simple Smile А той във вашето легло ли спи? Не мога да си представя това шило да спи при мен в леглото, ние се премстихме на дивана така или иначе и е тясно, а той както се върти...тази сутрин го намерих забит в долния край на неговото легло, с глава между обиколника и една плюшена играчка и реве Joy вечер като заспи отивам да го проверя, да го завия ако е отвит и да го завъртя в правилната посока, ако не е - всяка вечер има супер абсурдните пози за сън. Намирала съм го всякак, буквално - по корем, на една страна, дори и по гръб един път, също насочен на 90градуса спрямо първоначалната позиция, а понякога и повече Simple Smile

Дребното не цъка, той реве. Мрази да е сам в леглото си ако е буден и гледа през решетките като затворник Joy а сълзите текат.... hahaha

# 544
  • Пловдив/София
И нашето  не мога да си го представя буден и да не реве. Това ми е мечтата- да се събуди и да си прави нещо, вместо директно големият рев да огласи блока...по 4-5 пъти на нощ. Не знам кога ще започна да спи, не е от глад неговото, тази нощ се е будил през 2 часа- 11, 1, 3, 5 и или хапва малко, или само с гушкане се успокоява. По едно време беше започнал да се буди в 1 и после чак в 5, ама сега върна буденето в 3 и сме зомбита отново...Ех кога ще започне да спи по 6-8 часа без прекъсване, не знам. Не мисля, че са зъби, защото си има 6 и не виждам признаци за нови.

Мисля си след като легне в 21 (ядене към 20-20.30) да го храня в просъница към 23.30-00ч и после никакво ядене до 6.30 поне, дори да се буди няколко пъти. Би трябвало да е ок да прави 6-7 часа паузи. Проблемът е, че понякога ми се доспива още в 22 и не мога да чакам до 00 за хранене, като после знам, че ще ме събуди пак в 1 и в 3...Но пък ако свикне на този режим е по-добре от ядене към 1-2ч, особено както вече не му стига кърмата и иска АМ и трябва да го правим посред нощ, докато той реве.

Колко часа може да преседи неядено АМ, примерно 3-4 часа ако не е пил от бутилката ок ли е? Винаги ли правите прясно?

И да кажа за Хиполенд днес- малко ме разочароваха. Първо нали на всяко дете подарък- не ни дадоха, трябваше да питам на изхода и тогава ни дадоха (а аз мразя да се бутам така). Второ- бебешките неща за на горния етаж, до който води вита стълба. Без асансьор. Наложи се да взема бебео на ръце и количката долу, а тъкмо заспиваше. Но поне от зарчето спечелихме комплект за фокуси, за като порасне или пък подарък за по-голямо детенце.

# 545
  • по пътя
Ам не оставам повече от час. Правя прясно по няколко пъти на нощ .Но има моменти, когато се събужда сутрин не иска мляко, а си седи и си играе, аз си додрямвам. Simple Smile

# 546
Привет!
Пипи2013 благодаря, че сподели за Хиполенд. Аз мислех да мрънкам да ходим довечера/ мъжо е извън града и няма как по-рано/, за книги основно. И столче за кола трябва да избираме. Може би ще отложа за друг ден.
АМ 30мин, мааааксимумчас може би, повече-не.

desimira ние с теб да не сме сестри или май мъжовете имат нещо общо  Joy Joy Joy Според моя съм хипохондричка и не може да си обясни как пък все лоши неща съм си представяла
Аз последно давам "закуската" в 8, 8,30 най-късно в 9. "Обядът" след съня , който в момента  мести по-късно и не ми е удачно да нарека предиобеден. Заспива и спи по различно време и с различна продължителност, но се надявам скоро да установи някакъв "режим". Днес обядът започна в 13,30, предните дни все към 12,30. И после вече съвсем се разминава следобедното хранене. В някои дни е към 16,30, но може и чак към 18  Rolling Eyes Понякога хапва и преди вечерния сън, но се случва и да не иска или аз да не предложа ако много и се спи.

Пампита ползаваме Пуфис, но съм взимала и белите на ДМ. Може в жегите да минем на тях, че един ден имаше обрив  на кръста където е само найлоновата част. Една идея ми се струват уголемени.

Този месец нямаме ДК и днес реших да я претегля в къщи. Кантарът показва над 8 кг. Не мога да повярвам, че ги е минала  Crazy Но и да не е, аз не се притеснявам. За мен в тези месеци е важно да растат на височина и обиколките също и да се вижда , че се развиват нормално. Те вече са толкова подвижни, че може и да не качват почти нищо. А и като знам вече, спрямо предно мерене, колко различия може да има/ хапване, приета вода,уриниране, дефекация, изпотяване /- това са доста грамчета + /-  Wink

Казах ли ви как се реше моята госпожица  Joy Joy Joy и е голяма панта  Mr. Green Той баткото ще излезе по- кротък  Crazy Вече Мили бате е официално във ваканция и ще прекарват повече време заедно  Heart Eyes
Честито завършване на учебната година на всички ученици! Пожелавам безгрижно и щастливо лято!

Някой ако има идея за прилично намаление на качествена слънцезащита да ми пише. Търся комплект за деца- един продукт SPF 50+ и другия 25 или 30.

# 547
За АМ-то зависи. Дребния яде Милумил сега и млякото стои на гранулки, като хипоалергенните или антирефлуксните млека. Това мляко дори 15 мин да престои се утаява на дъното и после запушва биберона - много е неприятно, дребния се изнервя, аз се изнервям и правим разни гимнастики да го оправя или да правя ново мляко. Но обикновения аптамил и другите подобни млека, които се разтварят напълно и нямат гранулки в тях по принцип могат да престояват 1 час, но според мен могат и повече. Какво ще му стане за 2-3 часа, ако не е пито от него.
От другата страна ми се е налагало да правя посред нощ ам докато бебето реве и не виждам защо е драма. В повечето случаи работи да го взема при мен на столчето за хранене, докато бъркам млякото. Много рядко дори мм се буди при тези операции. В крайна сметка е за една минута работа, ще ни изтърпят съседите.

Спокойно, Пипи и всички останали - ще пораснат децата някой ден и тогава ще се радваме, че са си вкъщи по това време Simple Smile Simple Smile между другото съм чувала, че зъбите дразнят и след като се покажат връхчетата известно време.

Ние бяхме навън, обаче е голям студ и се прибрахме. След около час ще яде следобедна закуска и после пак ще излезем, защото имам задачки да свърша. Няма ли да се оправя това време, мразя да ми е студено Sad

Едит: е честно ли е като се прибрахме да грейне слънце....аман Simple Smile

# 548
mama irina в Ремедиум Ла Рож са под доставна цена в момента.

# 549
  • България
Моля някой да препоръча по-силно попивателни памперси.В момента ползвам памперс сензитив ,но от 2 седмици редовно пропускат.През деня го преживявам,но снощи се наложи да я будим в 3 ,за да я преобуем. Sad
Препоръчвам Пуфис обикновените аз лично от Папмерс никога не съм била доволна

# 550
  • София
Ще взема пак да пробвам Пуфис. Ползвах ги наравно със зеления Памперс в началото, но някак ми миришеха на химия, като се изпишка в тях. Но пак ще им дам шанс явно. Днес категорично приключвам с белия Памперс - отново се събуди мокър на кръста и разбрах защо - попиващата подложка на задната страна е по-късо и има едно доста широко пространство, което е само хартия, без подложка.

За обезопасяването - само контактите съм запушила. Взела съм лепенки за шкафовете в кухнята, но все не ми остава време да ги сложа. Сложих и протектори на ъглите на холната маса, но не е достатъчно - тя цялата е в ръбове реално и той всеки ден ги нацелва поне по веднъж. А има и места, които няма как да обезопася, а той успява прекрасно да се удари в тях - днес цели три пъти така.
И откакто се научи да се изправя, вече се пробва и да ходи по мебелите, обаче с едната ръка се държи за тях, другата ми я подава на мен Heart Eyes И пада като талпа - вдига ръце нагоре и пада назад и хич не виждам изгледи да научи да пада по дупе.

ymemansi, и аз съм му взела от тези оризови бисквити. Но бебешки с бананов сок - много малко яде от тях, повече ги мачка с пръсти и маже по мебелите Laughing

desimira, за същия аутлет говоря. Аз досега все съм го подминавала този магазин на КК, но сега вече имам повод да проверя и то много належащо, че човекът е с едни платненки с твърда подметка от H&M и непрекъснато ги събува, а другите му обувки са бутафорни и са му малки вече, защото неговият крак стана 20 номер.
И Никола е като Миа - само се докопва до мен и иска да го държа за ръка. Чудя се вече дали да не му сложа колана за прохождане, че не искам болки в кръста.

Пипи2013, по принцим готово АМ може да преседи около 30 мин. и в краен случай до час в хладилник - такива спомени имам. Не е добре да се дава, ако е престояло повече.

Днес за пръв път Никола похапна качамак със сирене - много му хареса и на мен също - та и аз си направих една порция Embarassed Дадох му да опита и кашкавал - малко парченце, което си го изяде почти цялото.

# 551
  • Точно където трябва
За бързо едно мрън-паячка пак е болна. Или са зъби. Точи едни невиждани сополи и е мноооого кисела. Температура няма. Само през нощта беше 37,3, ако е верен термометъра. Не яде вече и хляб и банан. Кърменето е драма, че все хърка. Отгоре ми се вижда доста подуто, но очаквах че зъбите излизат отгоре, отдолу, пак отгоре, пак отдолу. Пък може да съм я простудила.

# 552
elliee правилният ред е точно така- долни първи, горни първи, горни втори резци  Wink Дано да е зъбоник и да пробият бързо, да не се мъчи милата  Hug

ижинка ако искаш пробвай с класическия пуфис, модните са малко по-тънки. Аз сега имам отворени пакет 4-ка обикн. и един, два броя модни много мадамски десен  Crazy Ако сте на 4-ка да ти дам няколко бройки  за проба  Wink

# 553
За памперсите - либеро. Такова чудо са издържали тези пампита, че са заслужили неведнъж възхищението ни. Вярно е обаче, че са някак по- плътни.  Може би за лятото поне за през деня нещо друго.....в началото бяхме на пуфис и пак бяхме доволни. После там, където бяхме, ги нямаше и минахме на хъгис - не ни спечелиха никак. От тогава насетне либеро и сме ок.
Момичета, как ги давате тези закуски в 8 - на четирикратно хранене ли минах те.  Имам чувството, че малечка е готова, ама хич не ми се иска още....
Количка взехме на baby design.... в сравнение с малибуто изглежда като каляска - мека, комфортна, маневрена, с пълно седнало и пълно легнало положение, кеф ми е да я бутам и беба се чувства ок в нея. Къде съм гледала като съм купувала количка незнам....много скъп излиза този мой опит с бебешорските аксесоари и необходимости....
Едит: ам-то максимум час. Пипи, мисля, че даваше хип комбиотик. Ако не се лъжа пишеше и някъде по кутията....

# 554
Ижинка,точно затова пропускат Peace . И като се намокри повече памперса там си остава влага и затова й се обрина кръста. Либерото сега се справят,ще пробвам и хъджис и пуфис.
Ние вече сме на 10 месеца и последно другия месец и вече ще отброяваме годинките .  Cry И днес,за да покаже,че е голяма вече реши да ми покаже,че може да виси на ръцете си от скрина   Laughing и качи стълбите от първия ди втория етаж с голям ентусиазъм Simple Smile .  
Сега умувам кухнята. Започнах да й давам пюрета като манджички и срашно й харесват. Обаче тук май има само 2 частни кухни и съответно на едната менюто й е прекалено богато -групата е до 3 годинки!!!, а другата е прекалено ограничена-няма грах,домат,глутенови,банан  и т.н и т.н . Варианта е ми клони към по-бедната и аз да. я разнообразявам като добавям продукти и събота и. неделя да готвя липсващите продукти.

Общи условия

Активация на акаунт