Отговори
# 525
Мда, на мен ми подпука едно готварско списание Sad Ходих да къпя кучето и той мрънкаше в началото, но после подозрително млъкна. За съжаление нямаше как да проверя причината за мълчанието, а като приключих вече крайчетата на списанието подозрително се бяха нагънали Simple Smile Поне го спасих навреме, още е четимо Simple Smile

# 526
Аз открих днес една от книжка с изядени ъгли  Joy беше я заврял под дивана и днес я видях и извадих - гледам изгризана. Явно хартията ги влече, както и дървото. Дала съм едни лъжици за готвене дървени и е много впечатлен от тях.
Ходихме до Джъмбо - вече има пояс и играчки за пясък за морето  Party
Остават бански и хавлия и нещо за мазане, да не изгори.
Обаче какъв студ е навън, хич не ми идва морско настроение  Crossing Arms

# 527
Добре де, тези макарони и юфки пасирате ли ги? Аз още не съм давала парченца храна....пробвах днес да й дам сиренце. Ми заключи устата и така и не разбра, че е за ядене. Как процедирахте като ги приучвахте да папат с ръце?

Еми, има много, което може да се каже по темата, но най-общо казано, нещата следва да се случват постепенно след като бебето навърши седем или осем месеца (аз започхах да давам парченца май като навърши някъде седем и половина месеца, не помня с точност). А също съм чела, че може да се започне, като се появат първите зъбки.
А да се храни самичък пък го оставям от няколко дни, ама както писах вече не ни се получава - играе с храната, хвърля я, но не и да я сложи към устата! Слагам му мека храна на малки парченца, като сварен морков, картоф, броколи, ама май ще трябва да опитам с нещо по-примамливо, че като изстинат зеленчуците и вече не са много вкусни.
Аз също не смея да давам твърди храни все още, като солети  и др., че ме е страх и мене от задавяне. Но наистина, те бебетата не са толкова беззащитни, колкото си мислим, имат си някакъв инстинкт за самосъхранение и би следвало, ако усетят по-голямо парче храна, с което не могат "да се справят" да го изплюят. Аз така веднъж му дадох един банан да опита и той като отчупи едно голямо парче в устата си, и аз край...викам си ... задавил се е н'ема начин, а той съвсем спокойно си го дъвчеше в устата и аз докато успея да му отворя устата и той вече го беше изял и ми дърпаше ръката за още... ooooh!

# 528
Моля някой да препоръча по-силно попивателни памперси.В момента ползвам памперс сензитив ,но от 2 седмици редовно пропускат.През деня го преживявам,но снощи се наложи да я будим в 3 ,за да я преобуем. Sad

# 529
Ние досега сме само на Pampers, в началото sensitive, а по-късно обикновените, но досега не съм имала никакъв проблем. Даже съм много доволна, имало е случаи и 12ч. да ми издържат.

# 530
  • по пътя
Моля някой да препоръча по-силно попивателни памперси.В момента ползвам памперс сензитив ,но от 2 седмици редовно пропускат.През деня го преживявам,но снощи се наложи да я будим в 3 ,за да я преобуем. Sad
Не знам дали ще можеш да ги намериш, но съм много доволна от Хъджис, които имат варианти за момичета и за момчета. На различно място им е усилена попивателната способност. Мисля, че само те имат серии различни за момичета и момчета, а е логично да са различни памперсите.

# 531
Благодаря!  bouquet В магазина ми казаха да пробвам с Либеро,гледам,че са малко по-подсилени.Каза продавачката,че ги взимали за вечер. Мисля,че имаше и Хъджис ,непременно ще ги пробвам.Но отзад памперса няма нищо и беше мокър кръста й и обринат.

# 532
  • София
Преди седмица се върнах и аз на Памперс сензитив - видях, че на 4-ката са сложили индикатор за влага и веднага го взех. Обаче наистина пропускат - две сутрини го намирам мокър на кръста, вчера и след разходката пак така. Свършвам пакета и повече няма да купя. Преди това ползвахме зеления Памперс и не е имало проблем. Либеро го ползвахме за малко - пропускаше при Никола и беше твърда самата му материя.

# 533
Значи не е само при нас Sad .Ами много се излагат тези памперс! Аз зелен бях купила инцидентно в четвърти месец и тя се подсече много от него,та хвърлихме направо пакета.Но сега пак ще я пробвам .

# 534
Много странно звучи това да пропускат на кръста. Дребния е със зеления памперс и понеже започват да му омаляват, а той много шава и реве като го обличам след баня, два пъти ми е пропускал сутрин на крачетата. Затова сега внимателно намествам памперса и го занимавам да не шава много и няма проблеми. И на нас ни подариха един пакет от белите памперси, но още не съм стигнала до тях. Но като ги изразходя тези минаваме на 4 плюс, които са от 9 кг.

Good girl, много скучна храна слагаш според мен Simple Smile предлагай нещо по-близо до това, което яде обикновено. Аз тази сутрин направих филийка с масло и кисело мляко с разбит жълтък. Изяде четвъртинка и чак тогава започна да играе, защото залъга големия глад. Довършихме яденето с кисело мляко с плод.

Малко офф - много съм доволна от мастършефа, елена и симеон на финал! Юхууу! Във вторник ще е интересно, стискам палци на симеон Simple Smile

Хайде лека нощ от нас!

# 535
И ние сме със зелен памперс, случвало се е 2 пъти да пропуска, но като стои много време, и то е пропускал отпред покрай крачетата.
Момичета- обезопасихте ли вкъщи? Аз вече махнах всичко от ниските рафтове и сложих защита на контактите. Трябва обаче да заключа и чекмеджетата  Joy По цял ден се рови вътре и аз само прибирам, че няма къде да стъпя  hahaha. Иначе вече се научи да пада на дупе и главата не дрънчи толкова много, даже има дни без хич  Grinning. И непрекъснато е прав, седнал като го сложа и докато направя крачка пак става, много му е кеф  Party. Другата седмица сме на консултация, може и да е отслабнал този път  hahaha
Хубав ден от нас, ние ще сме на шопинг, да се подготвим за морето след две седмици  Party Sunglasses Party

# 536
За мен Либеро са най-добри, но съм споделяла , че ползвам само ДМ-ски с Коко защото са по-евтини и също ги харесвам . Минахме вече на 4+, на следващия номер ги махаме Simple Smile
Аз давам вече оризовите бисквитидето са като пуканки. Занимава се с тях  и е по-добре от бисквити:)

# 537
Ами ние сме 8 кг и изключвам да са й малки ,даже изобщо не й прилепват по крачето Grinning.  Снощи спа с либеро и определено съм по-доволна. Прилепват идеално по тялото й. Simple Smile
Аз отдавна съм обезопасила.Само сложиж приспособления на шкафовете с документи,че ще изяде и акта за раждане Grinning . Инаме скед като се пренохме все още нямам кухня и нямам много шкафове.Капачки за контакти бях взела от тези без ключето и тя сиги ваделе с пръст,та докато йупим нови слагах тиксо отгоре. И последно-ума я да слиза от леглото и дивана с краката надолу,че да свиква. Simple Smile

# 538
Аз още не го пускам много да щъка самостоятелно. Пускам го на малки разходки от време на време, че не е никак безопасно с всички малки играчки пръснати навсякъде.
Както споделих, че му давам да гризе всичко и тая сутрин баща му му даде ябълка. Така се задави, че щях да побелея. Яко плач и отказа да суче. Много се шашнах какво му има и така и не разбрах от какво точно реве. А баща му ме ядоса много. Вместо да се опита да разбере какво става и да направи нещо редовния му номер Давай да го водим на доктор! Е, много се ядосвам така. То не е номера само да го натовариш на колата и да го заведеш някъде. Ами ако трябва спешно да се действа?! Много се дразня така. Не знаел как да му помогне, като че ли аз знам. И сега нямало да го храни никога. Еееей ядосах се.
Айде обяд да му правя.

# 539
  • София
Купих един немски памперс- актив фит, от магазинче за алтернативни перилни препарати. Очарована съм.
За съня, смених и стаята с по-прохладна и тиха и спи спокойно. Изби и първото зъбче най-после и се кротна, купих и и Дентинокс за онези ужасни моменти...
За количката- и аз бях уж много против дърти магарета с количка, обаче! като се умореше и ми виснеше пред краката да го нося, и той тежък, ... е мерси. Та си я ползвах и като започнахаме яслата , защото щях отново да си прецакам кръста. А за дъжд, студено време и тн е незаменима. Та не ги закчерквайте така лесно  Heart Eyes На мен олекотеният ми вариант е количка тип чадър- лекичка, за транспорт от точка А до точка Б Simple Smile и дастава да  бяга , като минус отчитам че няма легнало положение, но здраве да е  Hug
Ставам да гладя, докато спи душата- в 9 заспа, вече и правя 8.30 закуска и ляга- преди закусваше в 10.30 и беше леко неуместна хихих

Общи условия

Активация на акаунт