Отговори
# 555
Nutty, беба се буди в 6 за ядене и после в 8 яде попарата...пак е гладна. Преди я държах до 9, но се усетих че е гладна и се храним в 8.
За коликата съм фен като цяло на този тип килички и не бих взела друг тип. А сега обърнах и коша и ми стана още по-удобна.Някак мнооогооооо й тъпча чантатай направо понякога ако не я натисна и ще се обърне с бебата,а сега тежестта се балансира и съм по-близо до коша.А като ги няма и рамките ще я храня по-лесно. Simple Smile

# 556
  • София
Dessimira обяда се оказа че и ок в 12.30-13.30 .
Та така я нагласям работата.
Приемам съвети как да я накарам да пие вода. Принудих се да смеся ябълков сок и вода , но пак лигави биберона. Така и не заобича шишета- а колко марки купих, вчера и със сламка. Видях едно съседче че доста умело пие така- викам айде ще пробвам. ..е не

# 557
За водата забелязах миналата седмица, че като му полея лицето с вода подлага устната и гълта. Може да пробваш с истинска чаша, а аз ползвам една преходна чаша от икеа, която е с пластмасов накрайник и три дупки, като лейка е Simple Smile

# 558
  • Plovdiv, Bulgaria
Преди време имах сериозен проблем с памперсите почти цяла седмица се будеше мокър от нощен сън. От  месеца и половина ползваме на Памперс - актив бейби, купих два кашона когато бяха на промоция в Кауфланд и досега нямам проблем с пропускане. Като номер взех от 9 до 14кг.
Пух все още не огладнява четири часа след първото мляко в 6.30, поради което храненето ни е малко странно - 10.30 - 11.00 закуска /попара или каша с нещо/, 14-14.30 обяд/зеленчуково местна манджа някаква/,18-следобедна закуска/ кисело мляко с плод или каша с плод/-20.30- вечеря нещо от нашата храна и АМ.
Аз за водата забравих да питам док по време на ДК- пие много около 400мл. на ден ако е топло може и повече. Чудя се дали е индикация за проблем, и вредно ли е толкова течност да изпива. Може би пък защото пие АМ само 2 пъти на ден и да му е малко течността която приема, тъй като преди въвеждането на твърдите храни почти литър и нещо течност приемаше на ден .Мисля в понеделник да звънна на док- просто се чудя как забравих да питам ooooh!.
Днес щяхме да ходим на спортен празник в парк Лаута, но Пух още спи и май ще се разминем с културно - масовата дейност Simple Smile.
Приятни събота и неделя пожелавам и дано да са слънчеви.
дописвам : Нашия се опитва да пие вода от чаша засега резултата е мокра тениска, но му се радвам на ентусиазма Simple Smile.

# 559
Силвия, с абсолютно същия режим сме. Нито закуската е закуска, нито обедът обед, а за следобедната закуска да не говорим, то почти става вечеря. Беба никога не плаче от глад - сядаме да се храним, защото е време....и настава едно лиготене, разсейване. Та си мисля, че и 4 часа може да издържи и храната по-добре ще се приема, ама не ми се иска още......От друга страна се буди късно (за бебешките сутрини) - 7, че и 7.30 и от там храненето с тия часове.
Иначе и тя пие много вода......колкото й предложа - толкова. Избягвам да е непосредствено преди / след хранене. Не виждам нищо притеснително в това, все пак доста се движат, потят се, пък и навсякъде се проповядва какви са ползите от водата. По-плашещо ми се струва да не пият, обезводняването си е сериозно нещо. И храносмилателният тракт така се поддържа в изрядно състояние Simple Smile

# 560
Аз и преди съм споделяла за нашия режим, но да ви кажа пак. Дреб става в 7 сутринта и максимално бързо му давам 150 мл ам. После закуска в 9, която пак е малко като количество. Обяд в 1, следобедна закуска в 5, към 7 давам бисквитка, хлебче или плод да дъвче и към 8 е баня, 200 мл ам и сън. Дефакто закуската е на две части и в един момент след няколко месеца ще отпадне млякото.

# 561
Дани, твоето звучи някак си по ок от нашето. Аз обаче адски държа на млякото и ми се иска да си пие два пъти по 200 чисто и кашата да й е млечна. От друга страна в книгата на Лиляна Трифонова ми направи впечатление, че като минат на четирикратно все са си по 200 порции те. ....дефакто едни 200 грама/милилитра в един момент отпадат без да се увеличава другият грамаж.....дали правилно чета? Освен да намаля ам-то с по мъничко, пък да видим.

# 562
Ами всъщност сутрин той пие 150 мл вода + 5 лъжички ам, а вечер 210 мл вода + 7 лъжички ам. В закуската има обикновено сирене и масло, в следобедната закуска слагам кисело мляко или давам от млечните каши Лека нощ, че имат много мляко в тях. Не ме притеснява, че е 30 мл под нормата за деня, той яде достатъчно млечни продукти в останалите яденета. Редактирам: сметнах пак и излиза точно 400 мл ам на ден.

Имаше един момент със скок в растежа, когато сутрин ядеше 180 мл вода + 6 лъжички ам, после си омиташе закуската, обяда и следобяда ядеше по 200 гр и вечер всичко си изяждаше. Но това мина, сега твърдите яденета са макс 170-180 гр, а твърдата закуска е около 100 гр плюс бисквитка/хлебче.

Дребния си реве, като е гладен. И аз го питам "има ли ам-ам" и той ме гледа очакващо, мрънка или направо мляска с устни Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 21:27 от danny_p

# 563
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз си мисля засега да не променям часовете за хранене. Не ме притеснява и до една година да караме така. Ако усетя, че Пух няма против да закуси един два часа след като е пил АМ естествено, че ще му дам и така ще се нагласят часовете. Другия вариант е да почна да го храня на 3,5 часа, но като се сетя че той от четвъртия месец си се храни през 4 часа не ми се иска да развалям този ритъм. Другото, което мисля е, че детето в даден момент като порасне още малко няма да се задоволи само с АМ на закуска и реално ще хапва твърда храна, а сегашната зам
дописвам. Аз също харесвам часовете на хранене и режим на Дани повече от нашите и мисля, че лека полека нещата и при нас ще се подредят Нути.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 06:58 от silvia45

# 564
  • София
desimira ние с теб да не сме сестри или май мъжовете имат нещо общо  Joy Joy Joy
Joy  Joy  Joy

За слънцезащитна козметика аз взех от ДМ за супер чувствителна кожа +50. Мажа себе си и е факт, че когато съм намазана по ръцете се прибирам без тен. На Миа й мажа само крачетата, където се подават от сенника на количката. Засега няма да мажа друго, защото като е в количката е защитена горе-долу.

За обувките.... трябва спешно да купя за прохождане, че буйките, които имаме нещо се разхлабиха и редовно й падат. Ципчетата им също нещо се повредиха и се самоотварят. Явно ще останат за ползване вкъщи, а за навън ще трябва да се купи друго.

Вчера й сготвих тиквички с ориз. Само добавих тиква за разлика от обикновената манджа. Сложих копър, лук, морков. Абе, манджа...  Laughing За първи път така си отваряше устата, че се наложи да остъргвам бурканчето накрая. Явно си иска вече храна за големи, а не бебешки пюрета, в които слагам каквото имам под ръка и си става бълвоч. Отивам да гледам частните кухни и аз.

Днес за пръв път Никола похапна качамак със сирене - много му хареса и на мен също - та и аз си направих една порция Embarassed
Ижинка, как направи качамака? Аз въведох царевицата с готова каша безмлечна и по едно време, като не искаше попара, правех вместо със сухар с такава каша, но не бих казала, че имаше вкус на качамак.

elliee, бързо оправяне на малката!

Bossa Nova, Миа също не иска да пие вода. Купих за Авент-ско шише накрайника с чертичките. Горе-долу пие от него,  но повече си чеша венците. Но, тъй като я кърмя и през деня поне два пъти, не се притеснявам от обезводняване.

# 565
  • по пътя
В навечерието на празника вкъщи е суматоха, особено каката много се вълнува. Simple Smile Предполагам, че майчетата с първо детенце също се вълнуват, а тие дето сме с две се чудим как ад съчетаем забавленията и комфорта на бебето.
Мажа с +50 на хип, но и не го излагам много на директно слънце, че ме е страх. Опитвах ад му давма да яде сам, но не се сеща да си сложи в устата трохичката, ще стане и това, но май е още рано. Simple Smile

# 566
Тази тема май трудно ще я изпишем.....против слънце мажа с биодерма. Досега не са се излагали с козметиката и за беба, че и за нас. Напоследък обаче излиза, че бебата се цачоти с по - качествени мазила от нас Simple Smile мажа където е голичко. Сенник сенник, ама..... целувало я е слънцето и не намазана,  но за секунди. Има лек тен само по ръчичките.

# 567
Моят циганин е с шоколадови ръчички. Simple Smile Той целия си е изпечен стабилно, но някак не се старая да го мажа много. Купих си сенник поне, че този  на количката до никъде не стига ама ще го чакам сега да дойде.
Ние вчера си отпразнувахме 1 Юни с едно детско парти от моята работа и после минахме през зоопарка, че племенничката участваше с народни танци в програмата там и беше хубаво за децата. Днес обаче каката вдигна температура и преди малко оповръща всичко, та сега се чудя къде го хвана тоя вирус.

За пореден път забелязвам, че пълнолунието не му се отразява добре на Коко и снощи се буди двойно повече от обикновено.

Аз пак правя детоксикация.

Въобще картинката у нас е много шарена.

Лека ви вечер и хубав празник утре.

# 568
  • по пътя
 ymemansi, при нас е същото с буденето, нямаше да се сетя, че може да е свързано с пълнолунието, но е напълно възможно.

# 569
Сигурно е пълнолуние от два месеца насам  Joy Голямо будене, голямо кърмене... И ако и този месец не е качил на тегло, вече не знам  Crossing Arms
Днес цял ден е с температура, имам съмнения, че и вчера е имал, но чак днес го измерих - сутринта 37.1, следобед 37.4. Мисля, че е зъб. Ужасно е крив и само се вре някой да го гушка. И миналия път беше същия. Обаче си яде - мрънка и отваря устата  Joy
Засега спи, да видим докога и дали няма да изгоним тати на дивана  Laughing
Купих лятна количка, много съм хепи  Party Днес го возих в нея - и той беше хепи, има си по-голяма видимост и си разглежда с интерес  Sunglasses
Мисля да поръчам храна от кухня - на Хер Бебе харесах, да видим ще яде ли. И ще проверя и държавната в квартала.
И още нещо щях да казвам и забравииих... Ами лека  Hug

Общи условия

Активация на акаунт