Отговори
# 120
  • по пътя
Тъкмо за подложките във ваната щях да питам, защото той сяда и май повече му пречи тая подложка. newsm78
Мама Ирина, много хубав празник   party023

# 121

Мама ирина,ЧРД и честита месечинка! Бъдете мнооого здрави,че наистина от него по-ценно няма   bouquet
fanito , за мазнината в пюрето е препоръчително. Знам,че спомага храносмилането и от друга страна-има мастноразтворими витамини,които се нуждаят от нея.
За къпането- къпя я седнала във ваничката иткакто започна да седи сама.
Coming, скоростно преборване на бактерийките Simple Smile
 И аз мисля да пусна урина... Днес и ние от консултация се връщаме -все още нямаме 8 кг Sad Както каза мм , с това темпо до годинката няма да стигнем 9 кг. Ние сме качили 100 гр. Малко се успокоявам,че друг път я теглим след ядене,а днес беше гладна Sad

# 122
  • София
mama irina, честит двоен празник! Да сте много здравички и двете!

По повод къпането - преди седмица приключихме с полулегналото положение и вече във ваничка е седнал (по наше настояване) и по корем (по собствено желание). Предвид, че го виждам колко се кефи във водата, се замислих да му взема за лятото едно малко басейнче, да го оставя на терасата и да се плацика там в голямата жега.

# 123
Не знам зъби ли го мъчат този мой дивак, но преди час се събуди готов за игра! А това никога не го е правил! Едвам го приспахме при нас, сега го чакам да заспи хубаво, за да го преместя. И вчера се събуди през нощта с писък, май сънуваше кошмари, защото се успокои след като се събуди и няколко минути след това хлипа. Какви са тия среднощни купони не знам...

# 124
Дани, не знам за твоето диване, но беба от два дена върти едни странни номера - заспива вечер за нощния сън и след има - няма час се събужда, веднага се обръща по корем и започва да се клатушка (да, все още се клатушка напред - назад в опити за пълзене). Галя я, приспивам я пак и след 15 минути повтаря упражнението. И така вече две вечери вече. Някакъв период минават малчовците сигурно......

# 125
  • София
Мама Ирина, честит двоен празник!

Момичета, много приятна разходка си направихме днес, трябва пак да се организираме.  Hug

Къпането - полулегнало по мое желание, докато се усети и става седнало. Ама така не мога да й измия женските подробности и настава голяма битка. Снощи така й хареса с една червена гумена риба да си играе, че с рев я изкарах от коритото. Беше се закантила с две ръце за ръба и трябваше доста дърпане, за да я отскубна. Сега като се позатопли ще я оставям  да се плицика, щом толкова й харесва. Те и братята й си падат по водата, явно сме си водно семейство. Аз като вляза в банята (като бяхме на ТЕЦ) и няма излизане. Накрая ми гъбясват ръцете и чак тогава излизам. Е, това е когато няма деца пред вратата на банята, които точно тогава имат нещо много важно да ми кажат/питат.

Ние днес заминаваме за празниците пак при свекърите и отивам да оправям багаж. Весели празници!

# 126
  • София
Къпем се седнали от поне 2 месеца. В анатомичното корито на земята, от страната за седене, не за лежане, но от няколко дни се надига да става - кога ли ще се пльосне на плочките!!!

# 127
И за да наруша тишината от днес, само да похваля моя дивак, че започна да се изправя - на мен, на шкафовете, на дивана. Обаче коленете му омекват и пада като зряла круша  Joy. Гледам да се навъртам около него, че главата му дрънчи по ламината  ooooh!
И да се оплача, че не помня откога не съм спала повече от 3 поредни часа  Shocked Вече 2 седмици ставаме през 2 часа, суче всеки път и си заспива, а аз като се разбудя и докато заспя, той пак станал  #Crazy Пробвах вода, залъгалка, песни, галене по челото - е нема, иска си да си суче.
Ми - остават още 18 зъба, все ще ги преживеем някак си  newsm78
Лека нощ от нас  Hug

# 128
И да се оплача, че не помня откога не съм спала повече от 3 поредни часа  Shocked Вече 2 седмици ставаме през 2 часа, суче всеки път и си заспива, а аз като се разбудя и докато заспя, той пак станал  #Crazy Пробвах вода, залъгалка, песни, галене по челото - е нема, иска си да си суче.
Ми - остават още 18 зъба, все ще ги преживеем някак си  newsm78
Лека нощ от нас  Hug

Все едно аз съм го писала:( Само че малкия се буди с див рев и само на гърда се успокоява,но не винаги иска да яде. Не знам дали са зъби...но си е плашещо,чак с ММ се притеснихме да не го боли нещо или да го водя на невролог...чак така реве и пищи....коликите пасти да ядат

# 129
  • София
Ама че затишие....
gretalinka, зъби са, няма какво друго да е. Миа не пищи, но започва да се върти като на шиш в леглото и аз ставам, давам биба, давам ръка да се гушка и понякога минава номера, но в повечето случаи се налага да й дам да суче и чак тогава мирясва. Ако не дам - рев! Е, да са живи и здрави все ще дойде момента да се наспим и ние.

Тя спи, аз тракам по клавиатурата и се разбужда, после ще дописвам...

# 130
  • София
Да се разпиша, че като се прибрахме и се емнахме с едно пролетно почистване и не ми остава време......

Та ние си пием антибиотик.....мисля, че ако разболяването не съвпадаше със заминаване за Велинград, щяхме да се разминем, но така стекли се нещата...просто нямаше как и вече просто искам детето да се оправя пък било то и с антибиотик. Среда се прибрахме набързо (то тогава си трябваше де, но плана беше да се разходим из града, да обядваме, детето да обядва и така) пък ние тръгнахме веднага след закуска. Просто кашляше адски много. Пак температура 37,7. Сополите като река.....май не написах...предната вечер повърна пак на фонтан и разбрахме, че е от сиропа за кашлица....първи път си мислехме, че е натрупване от фактори - път и лекарства, но вторник вечерта детето си беше яло преди два часа и половона, всички други лекарства му бяха дадени през деня и само ситропа за кашлица викам преди лягане и още като тръгнах да го давам видях как му се повдига и в следващия момент избърлва всичкото съдържание на стомаха си. Няма да казвам какво е във хотел да ти се случи и то два пъти.....мокри кърпички не останаха. Та общо взето нямах търпение да се прибираме.....прибрахме се, детето му дръпа един дву часов сън, макар, че и в колата беше спал и се събуди доста добре. Отидохме на лекар, нямаше шум в гърдичките, но гърлото си седеше червено след уж три дена лекуване (колко лекуване, като два от дните си изповръща всичко). И даде антибиотик....аз се навих т.к. по никакъв начин не ми позволява да му чистя сополите, и поддържа ниска температура. Да от сряда вечер го даваме...сополите се сгъстиха, кашля рядко, но направо си е с храчки и ми е супер гадно, че не може да си ги изплюе. Температура няма. Пием и пробиотик - биогая, но малко се пообърка коремчето и на няколко пъти не ни се получава гърнето, но от вчера май пак влизаме в ритъм. Не знам с тези сополи дали ще се оправим само със физиологичен...от както са гъсти успявам да издърпам по малко....блока ни чува...пробвах на игра, но диването веднага се усеща, а и си трябва яко дърпане за да излязат.

Ооооо и най-важното...вече и аз имам неядящо дете....направо не знам къде ми отиде детенцето, което отваряше уста.....много ми е гадно.....направо насила го храня....гледма да правя любими неща, но не иска....само банан май все още яде със желание и тази сутрин му направих качамак, че се сетих, че го харесваше много, а не го бях правила от както е болен. Отначало пак се дърпаше докато не успях да набутам лъжицата и да усети какво е. Дали ще си възвърне апетита не знам Sad или ще си промени вкуса и това е. Ето на обед направих спанак с ориз, лук и сиренце - сложих и масълце, да е по-ароматно...еми не не иска, а преди две седмици яде с такъв апетит същото, че остъргвах бурканчето. Не че не му го набутах де....дебна да отвори уста и бутам. Целия омазан стана, но поне 150 гр му набутах. Даже и млякото сутрин и вечер беше почнал по-малко да пие, но от снощи пак му давам по 200. Май покрай него и ние с баща му се разбутахме, че ни боли гърло и нас...втори ден се събуждам с подути сличици и едвам говоря, но после ме отпускат.

И да не е само това, ще кометирам, че и ние повече от месец се къпем седнали. Ваната ни е анатомична и вече я ползваме от страната за сядане.

Хайде това от нас....

# 131
Астинед  Hug, да оздравявате бързичко!Според мен е нормално да няма апетит- постави се на негово място,ако си болна, дали ще искаш да ядеш. Още повече, че ако има и зачервено гърло съвсем няма да му е до твърда храна. Дано само е от вируса и след като се оправи, пак си възвърне хубавия апетит. При Миа се получи така че се разболя и  имаше зачервено гърло. Оправи се, но започна периода с неяденето на зеленчуци, но е време да я похваля. От няколко дни успявам да набутам пюре и си хапва. Верно, че я послъгвам като от време на време давам и по някоя лъжичка плодово пюре, но важното е,че все повече хапва.
За къпането, не помня писах ли.. Къпем с в седнало положение от два месеца някъде. Откакто сама започна да сяда, нищо не е в състояние да я държи полулегнала в коритото. Даже като започна с главата се знае,че започва да се изправя. На няколко пъти иска да прескочи от коритото в легена с чистата вода и едвам я удържаме. А си мислех, че като започне да седи, ще мога сама да я къпя..  Joy
За пътуването- не зная, дали сте го срещали, но наскоро четох, че възрастта  8-9 месец е трудна възраст за пътуване с бебе. Обичат сигурността на в къщи и се чувстват най-добре там.  Ние не сме пътували от доста време и наскоро решихме да си направим една еднодневна екскурзия. Е на отиване добре, но на връщане ми разказа играта това дете! Не спа, не искаше да седи в кошницата, плака много..страшно беше.. Едва се прибрахме, но още щом си влязохме се успокои и започна кротичко да си играе.   След тази случка съм решила и този месец да се въздържаме  и този месец от пътуване с нея.

# 132
Астинед, лакомникът си е все лакомник, просто сега е болен сладкишът. Пак ще папа, ще видиш Simple Smile Дано бързо се оправите и скоро да забравите АБ-то и неволите!
Сигурно има нещо вярно, че обичат сигурността на тази възраст и предпочитат да седят вкъщи. И аз имам някакви подобни наблюдения....как ще пътуваме в края на месеца ще видим.
Да се похваля - пролази калпазанката. Мести умело крачета и ръчички, като войниче е Simple Smile Опитва се да се катери, но е далече от истината все още.
Тия дни ще пробваме попарата да видим как ще й понесе.
Мерси за отговорите за къпането. Беба все още лежи. Пробвахме преди няколко дни да я изкъпем седнала и нещо не й хареса, разплака се, може би защото й е нещо ново. Ще продължим засега да я къпем както й е приятно, пък като пожелае да седне - да заповяда Simple Smile Иначе си седи на дупето, не е да не може и за това да й е некомфортно. Знам ли я....бебешки му работи!

# 133
  • по пътя
Какво правите на бебоците за вечеря? При нас само мляко не стига.Когато готвя зеленчуци оставям за вечеря да има от тях, но когато е на месно готово пюре се чудя, днес му направих каша.Преди , с дъщеря ми взимах кухня и едното давах на обед, а супата оставях за вечеря, вие как процедирате?

# 134
  • София
Асти, дано скоро се оправите!1!!! Звучи ужасно всичко, през което сте минали!!!

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 21:25 от Coming 2 life

Общи условия

Активация на акаунт