Акушерската пареза

• 73 166
  • 599
  •   1
Отговори
# 480
Здравей ive_to!Защо не разкажеш за операциите тук,на всички ще ни е интересно,ние всички който пишем тук сме потърпевши-децата ни са с  акушерски парези.Разкажи  ни къде си ходила на физиотерапия през годините Praynig

# 481
   Днес ни приеха отново- урааааа! Галванизация + кинезетерапия при д-р Чавдаров. Маги вече е на 2м и полвина, ние сме (май по скоро бяхме) с пареза горен и среден тип. Вече вдига ръката, свива в лакъта и аз съм изпълнена с оптимизъм.  Убеждават ме че като приключи пътеката на 18.01.08 трябва да продължим, защото каквото направим сега - това ще е за цял живот, дали не ме "обработват" за "снасяне" на парички? Детето от 20.12 до 07.01 с моите гимнастики си се довъзстанови! Какво да правя?
   Ивенце, добре че не съм прочела твоите постове преди рехабилитациите... моето дете се оправя, а аз имах нужда от НАДЕЖДА,ВЯРА И УСПОКОЕНИЕ.  

# 482
Сиайна,браво за детето!А това дето каквото направите сега е за цял живот-не е баш така главно до 1 година е най-най- важното,така че щом сте само на 2 м. и половина може да си ходиш на физиотерапия и другаде като ти свърши пътеката.Стига да намерш място от което да си доволна.При нас,като свърши направлението и бебешока е малък роднини взимат направление за физиотерапия за самите тях,а го ползва детето.

# 483
Радвам се за детето ти vivi75 не съм казала,че няма надежда!Има за тези които са овредени по-малко-моята диагноза е тотален тип на дясната ръка!Аз съм на 20 и моите шансове са вече невазможни,неказвам непостижими,но....мойе би някаде по света има местенце кадето могат даме оправят,но не и в БГ!От малка посещтавам санаториоми,като например момин прхад,сандански плежен.Оперираха ме на 7-9годинки  в Плевен,но резолтати имаше само надолу,а не нагоре!

# 484
ivе_to,  Cryсъжалявам за неуспешните операции!
Всички знаем за тоталните парези,че са най-тежките.Днес видях бебето за което ви писах вчера. Ръчичката е напълно неподвижна ,пръстите също,а детето е на 2м Cry
Ние от днес започнахме курс физиотерапия,дано с тези гадни вируси не ни се провали ,че 3 месеца не сме правили нищо.Но за моя изненада-няма контрактури и не е върнала назад!
ive_toИМАШ ЛИ ГОЛЯМА РАЗЛИКА В ДВЕТЕ РЪЦЕ ВИДИМА?

# 485
Ами ръчичката ми е скъсена с 26см!Незнам дали ти се виждат много,но на живо си личи страшно много!Благодаря ти за това,че ме разбираш правилно!И за това,че съм скиптично настроена срещу лекарите не ме укоряваш!Надежда има разбира се за мен,но трябва някой да ми я каже!Някой който е успял да се вазтанови напълно!

# 486
Здравейте ,това,което чета за ivtе to ме притесни много. Моето момиченце е с тотална АП и още се колебая за операция. Незнам дали трябва да рискуваме или да разчитаме само на рехабилитация или физиотерапия. Вече сме на две годинки,а още неможе да си закара ръката до устата без помоща на другата.  Знам,че всичко става бавно,но времето си минава и може да стане късно за операция,която разбира се не ми гарантира успех.

# 487
                          Първо се извинявам пред всички на Ивето за резкия тон , но точно от това се страхувах,че някой ще се уплаши и ще загуби надежда.
                          janis_misha , когато аз говорих за операция в Г.баня доктора ми каза,че има работа само при рамото и не може да направи нищо друго за пръстите.Ние сме с тотална АП и не отваряме пръстите и от там избягва да ползва ръката ,когато може да се справи с една.Това ни е проблема.Ивето ми писа за операциите и аз недоумявам какво точно са правили.Ние разчитаме на рехабилитацията и на плуването.Видях много тежък случай в Австралия, подобрението основно беше от активно занимание с плуване и упражнения.АП-то беше на ръчички и крачета.Не ми се говори даже.
                          Поздрави и бъдете силни. Peace

# 488
Didia,знам,че пръстите са най-трудни. Познавам в нашия град едно момченце с тотална Ап. с майка му общуваме редовно.Детето вече е на 5год.-може да си вдига ръката зад вратлето,спокойно се катери,няма скъсяване,само по по-особен начин си извърта ръчичката ,за да си хване ухото. И при тях основния проблем си остават по-свитите пръстчета.Оставам с впечатлението,че операциите само усложняват проблема. Затова залагам на усилната рехабилитация и физиотерапия.За съжаление тук нямаме големи възможности за по-често плуване,особено в това студено време. Спомняш ли си кога успя вашето момиченце да си вдигне ръчичката до устата?

# 489
                     Беше още към годинка,когато вдигна ръчичката си до устата.Не може да я опъне нагоре ,в лакътя я свива без проблем и пръстите не отваря активно ,което и пречи да използва ръката интензивно и от там са затрудненията.При нас има къде да плува,но тази зима боледува доста и ни  е страх да я водим преди пролетта.  bouquet

# 490
Здрвейте всички!

Скоро не съм наминавала! Как са малките ръчички!

Ние за сега сме добре, напоследък нашата рехабилитаторка ни кара да правиме едни упражнения, които да засилят силата на ръчичката, понеже според нея Борето има движението, но силата в едната ръчичка е някак по-малко от другата! Тук се надявам и плуването много да помогне, но да тръгнем да плуваме веднъж...за сега само цапаме с кръчетата Simple Smile

ive_to, съжелявам за това, което ти се е случило! Аз също имам съученик много добър приятел, който беше така! Това не му пречеше да е най-големия сладур в класа, всички го обичаха и има страхотно семейство и кариера...

Мисълта ми е, човек не знае какво ще му предложи живота, нямаме избор в това! Но това, което можем със сигрност да направим е да не се предаваме! Да не мразим и да не униваме! Да продължаваме и да се борим! Всичко е въпрос на избор и то на наш собствен!

bouquet  bouquet  bouquet

Диди, ще питам в четвъртък нашата рехабилитаторка за пръстчетата...ендно менение няма да навреди! Как са бебоците? Каката помага ли Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 22:12 от КераЦудка

# 491
                      Снежи,благодаря ,но вече не знам кой рехабилитатор и къде да ходим.Тя разбира и се съпротивлява на всичко,което трябва да прави не по нейно желание.Аз се чудя какво да измисля и как да активирам ръката и пръстите,но не всички около нея го правят / за съжаление/.Добре,че в ДГ пак съм аз.
                      Поздрави и целувки от нас на всички и най-много на малкото юначе Борко Бърборко. Heart Eyes  bouquet

# 492
А напоследък, Диди, се сещам за думите на една майка, където тука писа по-напред, че като било малко детето всичко било О.К., но като взело да разбира.... и в един момент всичко е извън контрол Cry ...

Скоро и ние ще започнем много да разбираме и направо се страхувам...понякога когато кажа на Борето: "Хайде сега с двете ръчички...!" и той казва..."Ами, не може....!" Не знам какво ми става...

Дано да е моментно, макар че, уф  Sick...само да не загубиме това, което сме постигнали се моля  Praynig

Хайде, лека вечер на всички и пишете как сте...тази вечер нещо май го нямаше настроението   bouquet  bouquet  bouquet

# 493
Здравейте майчета,надявам се всичко при вас да върви добре. Ние започнахме вече упорито да се противим и инатим на гимнастиката-стана много трудна за работа. Когато и правя масаж и пасивните упражнения казва ,че я боли и се дърпа-особено като и вдигам ръчичката нагоре и се опитм да я поставя зад вратлето. Вие имахте ли такъв проблем? Незнам дали ме лъже за болката или е истина. Напоследък се говори много за тези стволови клетки,но нямам много информация за това. Ако някое майче знае нещо повече за това  нека пише във форума. Лек ден на всички!

# 494
Здравейте! И при нас гимнастиката е голяма борба- рехабилитаторката става вир вода докато се пребори с Миша. Допреди няколко седмици и тя така казваше, че я боли, но като видя, че не й минава номера сега е на друга вълна- иска да спи. Като види рехабилитаторката и веднага й се приспива.

Общи условия

Активация на акаунт