Акушерската пареза

• 72 977
  • 599
  •   1
Отговори
# 135
 1swingот вчера сме пак на физиотерапия 15 дни

# 136
Ние също си  имаме проблеми с движението "назад" и макар че рехабилитаторката, която работи с Боби казва, че той е само на 2 и имаме още много време аз доста се притеснявам обаче  Thinking

Наскоро се видях с една майка, чийто детенце с АП е на 14 и тя ми разказва, че докато е бил малък е изпълнявал всички препоръки на терапевтите и детето и било доста добре, откакто е в пубертета обаче не искал никакви упражнения да прави и съответно ръката по нейните думи е "дала назад" ...

Радвам се на всеки успех на малкия обаче се страхувам как през годините всички тези неща
ще вървят и ще вървят ли.... Thinking

Казват, че рехабилитацията трябва да продължи до 18 годишна възраст  Sick... Не че човек не приема "кръста си" той си е негов и ще си го носи, но ужасно дълго ми се вижда  #Cussing out

# 137
Вярно е,че се ходи поне до 18 но знаем,че каквото е постигнато най-много до 3 г. това е.После само подържаща терапия точно като спрем само за 2-3 м.и веднага си личи получава лека контрактура в лакътя.нужно е ръката да се използва но кой да ме чуе,днес рехабилитаторката казва на Криси -ей Криси,твойта лопатка остана най-зле от всички а тя вика-кво ме интерисува нямя да правя това упражнение.Кажете какво да правя като е още на 6 ами като стане на 14

# 138
Според един лекар цитирам по памет "Единственото спасение за деца с АП е да бъдат запалени по някой спорт, най-добре плуване , за да може без ДА МУ БЪДЕ НАЛАГАНО НАСИЛА ДЕТЕТО ДА прави само гимнастика!"... не ми се мисли за напред честно  Confused Жалко че не се е включвал напоследък родител на по-пораснало детенце да сподели ... newsm78

# 139
Познавам много деца и по голями от нас,повечето ходят на плуване,но бързо се отказват заради разболяването.Ние още не сме се пробвали

# 140
Много е важно да се запалят по спорта докато са малки Peace. Колкото повече порастват,толково повече ги домързява и по-малко усилие помагат.

# 141
Много е важно да се запалят по спорта докато са малки Peace. Колкото повече порастват,толково повече ги домързява и по-малко усилие помагат.
А мен ме е страх от факта,че все повече разбират,че има различие между тях и другите.И искам да съхраня самочувствието и и увереността ,че е едно умно и палаво дете.  bouquet  bouquet  bouquet
               Поздрави на всички и от време на време пишете и то само добри новини. Heart Eyes  bouquet

# 142
моята Кристина-6г. знае всичко за парезите и как се получават,има страхотно самочуствие поне за сега не й пречи.Знам,чепо някое време ще се сети но дано не се....

# 143
моята Кристина-6г. знае всичко за парезите и как се получават,има страхотно самочуствие поне за сега не й пречи.Знам,чепо някое време ще се сети но дано не се....
   Радвам се,че си успяла да обясниш и дано никога не се замисли и не и пречи,а и да се въстанови.  bouquet  bouquet  bouquet

# 144
Имам нужда от съвет.... Имахте ли проблеми с движението "назад"...т.е. с отвеждането на ръчичката зад гърба.... newsm78

Ей т'ва много ни мъчи... Играем си с една тояжка... да слагаме ръчичките отзад... много трудно - движението го имаме, обаче пасивно... споделете опит

Поздрави от нас   bouquet

# 145
 newsm44 Зависи от това колко и каква е проводимоста на нервчетата,при нас пасивните ги има всички но активните ....играем с тояжка и опашата топка,на шведската стена има доста упражнения за назад.Чао,че тръгваме на физиотерапия

# 146
Имам нужда от съвет.... Имахте ли проблеми с движението "назад"...т.е. с отвеждането на ръчичката зад гърба.... newsm78

Ей т'ва много ни мъчи... Играем си с една тояжка... да слагаме ръчичките отзад... много трудно - движението го имаме, обаче пасивно... споделете опит

Поздрави от нас   bouquet
    Привет!Тези проблеми вероятно ги имат всички.Пасивните движения са почти съвършенни,но за съжаление Cry нас не ни греят,защото активните отново са ограничени.Нали за това разчитаме на плуването / което нещо поизоставихме,ама ни беше много напечено тези месеци/ там ръката е по-лека във водата и движенията се извършват много по-лесно.Надяваме се ,че при практикуването на този спорт активно нещата ще се подобряват.
                 Целувки на Борко - бърборко  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Колко ли е пораснал???? И поздрави на всички вас.  bouquet

# 147
ЧРД на Борко на Керацудка!
Много здраве и успехи!
  bouquet  bouquet  bouquet
Весел празник и на мама и на малчо!

nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday

Последна редакция: пн, 25 юни 2007, 14:05 от kuneto

# 148
Много, много благодаря за поздравленията от името на Борко-бърборко и от мое име, разбира се!
  bouquet  bouquet  bouquet
Всички дечица да са ни живи и здрави

# 149
Искам да ви разкажа нещо,преди няколко дни едно 2годишно дете от Пазарджик се яви на релк,детето беше с 95%ИНВАЛИДНОСТ с тотална пареза.И тези доктори от релк сега звели,че му дали сега 65%,а парезата е много тежка няма да може да  използва  ръката въобще.Възмутена съм от това решение на лекари който нищо не разбират от ап.Моето дете е 65,7% и няма място за сравнение с малкия много съм ядосана #Cussing out #Cussing outмайката се чуди дали да обжалва като ги знае какви са...

Общи условия

Активация на акаунт