Искам да кажа ... (34)_27.04-03.05

• 37 279
  • 985
  •   1
Отговори
# 720
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Е, тия от равнината пък искат балкан...Тъй е то.

Аз си имам теория за хората, родени на море (в България, за другите нямам наблюдения.) Понеже от малки сме свикнали да ни е пълна къщата с гости през лятото и да не си спим на леглото, някак сме станали по-гостоприемни, услужливи, общителни и дружелюбни. Когато се запозная с някого и се харесаме от раз, обикновено е от Бургас, от Варна, от Балчик - изобщо от морето. И някак по-отворени към света и по-открити ми се труват морските хора.

# 721
Домашните ме карат да си лягам, но не ми се спи. Не съм толкова пияна а и не ми се спи. Наливам се с безалкохолно защото бирата свърши (хлъц) и си пуша кротко.

За капак един от другите бивши иска да ме чуе. Отсвирих го за утре, не ми се занимава.
Очаквам включване от един мухльо защото оня ден му изпратих злобен смс. После ми звъня непознат номер, може и гой да е. Няма да проверявам кой е нарочно.

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 19:36 от Естел Бързоход

# 722
  • София
Като говорим за къщи, аз си мечтая за такава във френския прованс и най-близкия съсед да е на поне километър. Двор пълен с цветя. Последното мога да го постигна и на нашата вила ама е балкан, а аз искам равнинаааааа.  Heart Eyes
Сестричкеееее! Довечера дори ще ти пратя снимки на нашите къщи Simple Smile))
Ама в моята има и билки и доматки!

# 723
Оф, и аз искам домати. Ще взема да пробвам. Има ли значение кога се садят? От много горещо дали не им става лошо?

# 724
Като говорим за къщи, аз си мечтая за такава във френския прованс и най-близкия съсед да е на поне километър. Двор пълен с цветя. Последното мога да го постигна и на нашата вила ама е балкан, а аз искам равнинаааааа.  Heart Eyes
Сестричкеееее! Довечера дори ще ти пратя снимки на нашите къщи Simple Smile))
Ама в моята има и билки и доматки!
Чакам  Hug и билки и доматки става  bouquet

# 725
Не е поезия писана от мен, а превод на песнАта от подписа ми.
Утре ще дочета изпуснатите страници.

Доскоро ми беше спокойно, но изпушвам нещо. Ще ми мине!

# 726
Като казахте билки, тук гледам че масово озеленяват с розмарин. С декоративна цел. Във Валета пред една историческа сграда пък има чудно красива градинка с люти чушки.  Mr. Green

# 727
  • Варна

Аз си имам теория за хората, родени на море (в България, за другите нямам наблюдения.) Понеже от малки сме свикнали да ни е пълна къщата с гости през лятото и да не си спим на леглото, някак сме станали по-гостоприемни, услужливи, общителни...
Изобщо не съм свикнала да ни е пълна къщата, търпяла съм. Нашите даже ни пращаха с кака на село, че да има къде да спят гостите.  Twisted Evil

Ох, Яна, разсейваш ме сега с тази Испания, а аз уж за Малта се глася. Laughing  Hug
Много са ти красиви снимките!

# 728
Що се разколебаваш, Стейси? То в Малта е пълно с такива самотни къщички из планините?  Joy

# 729
Розмаринът си е красив, става за украса.  
Аз пък не виждам къде са тези подписи, в профил ли трябва да ровиш? Преди се виждаха.
Много хубави къщи показва Яна.
Доматите трябва да се поливат често.  
svetal4o27 , смелостта не е наследена от мен. От баща им е. Всякакви гадинки разнасят без никакъв страх.

# 730
  • Варна
Що се разколебаваш, Стейси? То в Малта е пълно с такива самотни къщички из планините?  Joy
Mr. Green
Хубаво се глася, обаче май за мен трябва дом някъде в земеделските райони. Или на онзи остров с единствения хотел.  Mr. Green
Всички дружно съчувствахме на притежателите на ферарита и яки мотори там.  Grinning Че то няма къде да ги засилиш.

# 731
  • Euskal Herria
Стейси, ами не пречи да видиш и Малта, и Испания.
Билбао е идеалната комбинация - океан и планина. Целогодишно е зелено и цъфтят цветята. В рамките на половин час можеш да отидеш на плаж или да катериш някой хълм.
Никога не мога да сбъркам кога влизаме в Паис Баско - пустинята изчезва и почва зеленото (когато идваме от Мадрид или Сарагоса). При влизане от Франция няма чак такава рязка граница. От френска територия сме на 120 км.
Много снимки имам, но не са ми публични албумите във фейсбук. Затова като събера и кача другаде, ще дам линк.

# 732
  • София
Ко, ко, ко речи!!!
Чек, те доматките ги насадиха вече. И на нас на вилата ни насадиха. Не се мъчи тая година, като станат, ще ти пратя направо.
Вчера на пазара видях и череши интака ми се доядоха! Ама бяха 75 лв. килограма. То нали нашия пазар е специален.  Crazy
Та нямам търпение вече и за тях!

# 733
  • Euskal Herria
Цвети, ако не знаех кое годишно време е, няма как да се ориентирам по пазара. Целогодишно има плодове и зеленчуци, дето не са характерни за този сезон. И все пак, като българските домати няма  Grinning. Дала съм поръчка на сина ни - като се приберем нищо да не прави, само сирене и домати да ми е приготвил.

И все пак такива цени няма - 75 лв за череши?!?

# 734
Да, и тук има целогодишно всичко. 75 лева..., аз си мислех че за 18 евро са луди. Най-евтините череши,  които съм виждала струваха 8 евро, но всичките са внос. Виж местни ягоди има много и са на нормални цени. Сега взех някакви бели, много сладки и дребни.
Цвети, как ще пращаш домати. Laughing Пълно е, лятото са по 1 евро, зимата най-скъпите розови и от онези големите и къдрави купувах за 2.50. Но си помислих, че няма лошо в градината да има.

Общи условия

Активация на акаунт