Професионални серии за коса - тема 79

• 53 922
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • Стара Загора
Много полезни идеи за запис- особено тази за косите  Peace.Аз от старите теми съм виждала снимки на някои момичета и ги следя какво ползат Grinning.Ще е хубаво да се съберат снимките на едно място.
( delqna  Heart Eyes  Hug)

# 736
Добро утро, сладурки Hug
Влизам да дам един отчет (бях обещала и на Вив) за аргана на Наши.
Както вече знаете от много ми мрънкане косата ми стана много суха изненадващо и неочаквано за мен. Последните 2 седмици особено е супер много плътна, косъма изглежда много дебел, остър, груб. Какви ли проби нямах от момичетата тук, аз също си купих някои неща, но все едно нищо не слагах на косата, после все замазвах положението, за да имам някакъв вид нормален с много олиа (и тук фаворити са първо олио Наши, после серум Олео Релакс и олио Роланд). Нещата, които пробвах бяха Pureology Precious Oil, червените Тиджита, Интенс-а за суха коса, Орофлуидо си взех цялата серия (харесва ми много! но е лека хидратация за момента) и още една-две проби. Косата си оставаше все така суха, почти без грам промяна, поемаше после финиш почти по цяла шепа #Crazy за да изглежда поне малко по-нормално.

Снощи измих най-накрая с Наши арган, после балсама им, на подсушена коса спрей-маската арган и накрая на почти суха коса от олиото. Още като влажна усещах косата тежко падаща, в момента в който вече беше суха, за да си лягам я сресах и гребена се плъзгаше по нея, супер мека е косичката, новорастящите ми кичури са ми на къдрава диадемка около лицето - един такъв девствен вид има косата   hahaha Много съм доволна, ама много, че вече беше нещо страшно. В тази връзка разбрах, че поне за мен оптималния вариант да усетя продукт е да ползвам цялата серия, т.е. поне шампоан и маска/балсам, защото вече бях пробвала балсама Наши, но с друг шампоан и нещо нищо не се получи тогава (затова и все отлагах да си пробвам цялата серия).

Не се стърпях обаче въпреки добрия резултат с Наши да си поръчам и шампоан и маска Марокан ойл. Crazy Party

Слънчев ден, мили и до скоро  bouquet

# 737
Линде, аз също по твоя препоръка си поръчах олиото на Наши и маската на Морокан ойл и ги чакам наистина с нетърпение Laughing сега като те чета ми се искаше и аз да бях взела цялата серия на Наши, но поръчах вече хидратиращите бамбукови на алтерна и ще трябва да почакат. По списък ми остава термозащита. Последно бях пробвала G2 на Saphir. Общо взето бях доволна, но сега определено искам нещо друго. После ще дам отзиви за Нашито и морокан ойл. Мисля да опитам и Еластисайзера на Кингсли. Но ще взема малка разфасовка, та ако се разочаровам поне да не се овътря много Party

# 738
Момичета, идвам с отчет. Сложих снощи еластисайзер екстрийм и спах с него. По-хубав продукт не съм пробвала досега. Уникален е. Ще си поръчам по-голяма разфасовка, защото бях взела от тази за един път. Дори мокра в банята усещах косата си супер. След това се измих с бейн сатен 2, както ме посъветва Фрея. До тук добре, но после сложих маска макадамия, защото нямах друга. Все още не съм купила препоръчаната ми от Фрея.
Ами убедих се, че Макадамията не е ок...
Да я пусна ли в размените и след време да й дам отново шанс... Какво Ще кажете?
След това сложих термик нектара на Керастаз... Влюбена съм в него Simple Smile

Относно въпросите. Въпреки че във всички теми има коментирани безброй неща, на мен би ми било интересно да прочета на едно място следното:
1. Косата ми е... (боядисана, естествена, къдрава, права, тънка, дебела, мазна, суха и т.н)
2. Какви продукти като съчетание ползвате за силна хидратация/протеин/балансирана серия/блясък ? (тоест имам предвид съчетание на различни марки за оптимален ефект според косата- примерно, косата ми е..., когато има нужда от силна хидратация ползвам шапоан "X", маска "Х", термичен крем/спрей "Х", финиш "Х". ) и т.н.
3. С какви продукти третирате косата си, за да я подготвите за боя, в зависимост от цвета, и с какво я подхранвате след това?
Последния въпрос не е за всички, но това се сетих Simple Smile
Знам, че е коментирано за ударни хидратации и т.н, но ако в един пост е уточнено каква е косата и как се третира при съответната нужда със съчетание от продукти за оптимален ефект, мисля, че ще е полезно. Simple Smile

Надявам се, ако не одобрите въпросите, поне да съм ви дала идея.Simple Smile
Хубав ден от мен! Simple Smile   bouquet

П.С. Извинете ме за дългият пост.

Последна редакция: чт, 21 май 2015, 10:03 от vivian_my

# 739
Вив, тотално ми затвърди мнението да опитам еластисайзера Laughing Но все пак ще пробвам първо с малката разфасовка. Ти с него си преспала ли? Ама шапка сложи ли или просто се намаца и остана така Simple Smile Има ли значение какви ще са ми продуктите след него. Аз мислех да се намажа, да постоя няколко часа, да се измия с останалия ми хидратиращ хайверен на Алтерна, понеже свършва. Да си сложа маската на морокан ойл ако до утре я получа, балсам пак хидратиращ на алтерна и евентуално олиото на наши (ако е дошло). Поисках тестер от СС крема на алтерна, дали мога да сложа и от него и от олиото на Наши или ще стане прекалено "манджа с грозде" Grinning

# 740
Много полезни идеи за запис- особено тази за косите  Peace.Аз от старите теми съм виждала снимки на някои момичета и ги следя какво ползат Grinning.Ще е хубаво да се съберат снимките на едно място.
( delqna  Heart Eyes  Hug)

+1 за тази идея всички коси  на едно място като албум Grinning

Хареса ми като първи въпрос на Victoria Dacheva, новата тема да започне, как ви се струва: Simple Smile
1. Косата ми е... (боядисана, естествена, къдрава, права, тънка, дебела, мазна, суха и т.н)

# 741
  • София
Здравейте, по принцип до сега не съм писала в темичката, само съм ви следила, но реших да се включа по повод пресата за коса на Joico. Аз имам почти същата, но на Corioliss. Ето така изглежда http://www.corioliss.com/k2-black.html , аз не намирам разлика от тази на Joico, единствено, че когато я купувах резервоара се пълнеше със специален пълнител с Арганово масло. Косата става идеално гладка и права наистина. Пресата си я взех от Matrix в София на Цариградско шосе, по принцип са склад на едро но нямаше проблем да ми я продадат за 200 лв преди 2 години, така че ако някой реши да си я купува по добре първо да провери там. Има обаче един недостатък, въпреки високата цена, резервоара се чупи бързо и лесно, самата пластмаса се прецаква, явно от температурата. Моята сега е омотана  с едни ластици, защото не ми се ходи да го сменям за пореден път, а и гаранцията изтече. Имам още 2 приятелки, които имат Corioliss и двете имат същия проблем с резервоара. Дано да съм ви била от полза Simple Smile

# 742
Вив, тотално ми затвърди мнението да опитам еластисайзера Laughing Но все пак ще пробвам първо с малката разфасовка. Ти с него си преспала ли? Ама шапка сложи ли или просто се намаца и остана така Simple Smile Има ли значение какви ще са ми продуктите след него. Аз мислех да се намажа, да постоя няколко часа, да се измия с останалия ми хидратиращ хайверен на Алтерна, понеже свършва. Да си сложа маската на морокан ойл ако до утре я получа, балсам пак хидратиращ на алтерна и евентуално олиото на наши (ако е дошло). Поисках тестер от СС крема на алтерна, дали мога да сложа и от него и от олиото на Наши или ще стане прекалено "манджа с грозде" Grinning

Привет, навлажних косата, намазах еластисайзер ЕКСТРИЙМ (защото има само еластисайзер), след това сложих шапка, кърпа на възглавницата и така спах. Казват, че оптимален ефект се постига, когато преспиш с него. Според мен продуктите след него трябва да са всичко друго, но не и протеин. За другите ти въпроси трябва да се вкл. по-компетентните момичета.
Аз съм прохождаща в тази тема. Simple Smile   bouquet

# 743
  • София
Аз също харесах Еластисайзера. Тъй като така и така съдържа рициново масло, аз добавих ЯЧРМ и също преспях с него. Признавам си, че го подценянах. Peace Наистина много хубаво подхрани косата и я хидратира. Хубаво, че ме подсетихте за него.

Относно въпросите за запис.
Няма лошо от време на време да се подсещаме какви са ни косите, както и какво правим за да подготвим косата си за боядисване , с какво боядисваме, какъв цвят.
Пример :
1. Каква е косата ви: колко е дълга, цъфти ли често, пада ли често, каква е като вид - права, чуплива, къдрава, плътна, тънка, нормална, суха, мазни корени, жилава, гъста, обемна, липса на обем, чувствителен скалпел, пърхут, себорея и т.н. Ако искате покажете я.  Mr. Green
2. Боядисване ли косата си, с коя марка проф. боя, как подготвяте косата за боядисване, какви продукти ползвате при самото боядисване, какъв цвят.

# 744
vivian_my, виж предишната тема номер 78, за въпросите вместо запис има ударна доза протеин и ударна доза хидратация.  Peace
Мagnollia, какви скалпели те гонят  Joy Hug Знам, че не е нарочно, но се посмях  Grinning

Подготвих я темичката и след малко я пускам. Само дето не ми се записва от толкова много описателни въпроси  Laughing

# 745
vivian_my, виж предишната тема номер 78, за въпросите вместо запис има ударна доза протеин и ударна доза хидратация.  Peace
Мagnollia, какви скалпели те гонят  Joy Hug Знам, че не е нарочно, но се посмях  Grinning

Подготвих я темичката и след малко я пускам. Само дето не ми се записва от толкова много описателни въпроси  Laughing

Да, чела съм всичките. Въпросът ми беше да е комбинирано с тип коса... и съчетание на продукти..., за да е синтезирано и лесно разбираемо.
Както и да е:)
Може само аз да имам нужда от това, защото все още не разбирам  и се допитвам до вас.  Rolling Eyes
Сори  Sad
Както и да направиш новата тема, за мен ще е полезна Simple Smile

# 746
Ами според мен няма нужда да дъвчем едно и също все пак. В сегашната тема ще има въпрос за описание на косите, всеки сам лесно може да види и едните и другите отговори на различните въпроси, не е ли така?  Peace

Обаче това с описанието на косите, грижите, че и боядисване, няма ли да стане твърде дълго и да четем големи фермани още в началото на темата? Пък и снимки ако има...  Grinning

# 747
Ами според мен няма нужда да дъвчем едно и също все пак. В сегашната тема ще има въпрос за описание на косите, всеки сам лесно може да види и едните и другите отговори на различните въпроси, не е ли така?  Peace

Обаче това с описанието на косите, грижите, че и боядисване, няма ли да стане твърде дълго и да четем големи фермани още в началото на темата? Пък и снимки ако има...  Grinning

Хахаха, права си Simple Smile Ще стане мега тема Simple Smile  Joy
Въпреки че могат да се направят доста синтезирани отговори, но не можеш да разчиташ, че всеки ще се съобразява с това. Както решиш:)
За мен всичко е ползено, и ще продължавам да ви тормозя с въпросите си, докато косата ми не се оправи  Joy
Гадно, ама нямам избор... Sad

# 748
Ако формулираме въпроси, които изискват толкова дъъълги и описателни постове, май докато започнем темата, ще й видим края hahaha Няма лошо де, но ще стане тегаво за четене. И все пак, каквото и да  измислите, аз подкрепям Peace
Относно предложението да си описваме косите още в първия пост съм много "за" и даже предлагам това да си стане традиция в началото на всяка тема, за да могат момичетата, които се включват в последствие в темата и не знаят още коя каква коса има, лесно да правят справка в началото Peace

И аз се смях на глас със скалпелите на Магнолия Joy Hug

# 749
Да, изключително важно е да се знае на кой каква му е косата и да се намира лесно, а не да се рови в темите назад и да се търси. Именно затова беше моето предложение за въпрос номер 1.
Защото иначе всеки път като питам за някакви продукти, трябва да питам и каква ти е косата, което е доста изнервящо...  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт