Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за продуктите на Джон Мастърс?
Защо силиконът не е подходящ за къдрава коса?
Кои са най-добрите продукти за грижа за косата през лятото?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за продуктите на Джон Мастърс?
Форумът съдържа различни мнения за продуктите на Джон Мастърс. Някои потребители хвалят детъгълъра с цитрусови и нероли, заявявайки, че прави косата им копринена и блестяща. Други отбелязват, че тези продукти са подходящи за боядисана коса, но имат различни ефекти върху типа коса. Освен това има положителни отзиви за шампоана с вечерна иглица поради неговия приятен билков аромат и нежно измиване без заплитане на косата.
-
Защо силиконът не е подходящ за къдрава коса?
В дискусионния форум се обсъжда потенциалната вреда от използването на силикон върху къдрава коса. Потребителите съобщават, че силиконът може да направи косата по-тежка, чуплива и да намали блясъка й. Освен това има мнения, че силиконът не е подходящ за къдрава коса, тъй като пречи на естественото развитие и текстурата на къдриците.
-
Кои са най-добрите продукти за грижа за косата през лятото?
Съчетани текстове: „Форумът разкрива различни подходи за грижа за косата през лятото. Някои потребители предпочитат хидратиращи и подхранващи продукти, докато други споделят, че използват специални слънцезащитни серии. Освен това има отзиви за използване на продукти със стволови клетки от ябълка и маска за след слънце, които се оказват ефективни за подхранване и защита на косата. През лятото е важно да използвате хидратиращи продукти за коса, тъй като слънцето и морската вода могат да я изсушат. Маслените маски и продуктите с UV защита са добър избор. Освен това спрейовете с UV защита могат да предпазят косата от вредните ефекти на слънцето.“
-
Кои са най-лошите продукти за коса, които сте използвали и защо не ви харесаха?
-
Какви грижи полагахте за косата си миналото лято в градски условия и на плажа?
Добре дошли !
Фрея, благодаря за страхотната тема 
Все пак там структурата на косъма е променена. Ето, Жанито сега ще ни сподели
Иначе всички продукти на Джон Мастърс са подходящи и за боядисана коса. Друг е въпросът дали и ефектът ще е същия като при небоядисана.
И аз не знам дали ще ти хареса като е без силикон. При теб косата е чуплива и така като гледам по снимки добре ти понасят силиконите
Ако пък случайно успея да си докарам приличен вид, то на втория ден положението задължително е трагично - отпуснани, вяли и без блясък къдрици, които се чудя какво да ги правя
Доста време ми отне докато разбера, че проблемът е в многото силикон. Даже се порових из нета да проверя дали това не е често срещано при къдрокоските. Оказа се, че наистина силиконовите продукти не се препоръчват на къдрава коса. Даже голяма част от марките специално за къдрици изрично посочват, че продуктите им не съдържат силикони и това е голям плюс

.Този шампоан за мен е чисто хидратиращ.
има някоя дългокоска ,с права, средно фин косъм , не третирана , която да го е пробвала
?
При описанието на слънцезащитните продуктите, производителите просто се оливат да лъжат. Никой не може да ме убеди, че има такова нещо като "слънцезащитен" шампоан
Даже и да съдържа някакви филтри, те просто си изтичат в канала. Единственото, което се изисква от един шампоан, за да е подходящ той за морето, е да бъде с много меки и нежни пенители и измиващи съставки и да бъде подходящ за ежедневна употреба, без да води до пресушаване. Това за мен си е задължително условие и за шампоаните, които целогодишно използвам, но това е друг въпрос.