Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 181
  • 722
  •   1
Отговори
# 30
Аз не бих кандидатствала на обещаното място... Не и ако въпросът не е на живот или смърт. До колко комфортно ще се чувстваш там,Касита,в случай, че кандидатстваш и вземат,че те вземат?  Peace

# 31
Винаги може да откаже.  Peace
Не вярвам обаче да я изберат.

# 32
Права си! Аз И заради това не бих кандидатствала... Представям си - "офффф, аз обещах на кокоми, тя пък взе, че наистина ми се обеси на врата, сега да се чудя как да и откажа"...   Peace

# 33
Това си е проблем на обещаващия. Дразня се от подхвърлянето на неща, които няма да станат, но да се покажем колко велики сме и обещаваме нереолни не
ща Close.

# 34
Това си е проблем на обещаващия. Дразня се от подхвърлянето на неща, които няма да станат, но да се покажем колко велики сме и обещаваме нереолни не
ща Close.

Има хора които лъжат, за да лъжат. Имам 2-ма познати които такива ги измислят, а с очите си съм видяла, че не така, дори не помни какво говори, с времето историята се променя. Най-вече говори каквото смята, че е интересно или другия иска да чуе. Не ти ти трябва да си във взаимоотношения с такъв човек.

# 35
  • София
Понякога в такива ситуации се виждат хората какви са наистина. Аз също имах едно такова обещание от една дама, директор. Знаех, че нямаше да стане, защото дори и от позицията на директор кой къде да работи в ДА никога не е еднолично решение, колкото и да не ни се вярва.

# 36
Сабина и Каси а знаете ли колко по неприятно е когато не можеш да намериш нищо с години, и че не успяваш да достигнеш и до втора среща. Не разбирам защо Сабина реве за нещо ,което със сигурност ще се повтори и следващият път може тя да е избраният кандидат .То винаги има по добър кандидат   bouquet
Аз отдавна съм се примирила че не мога да спечеля нито една позиция , гадно е ама е така.  Sad

# 37
Дадос, не можеш, защото кандидатстваш за ноподходящи.
А някои се мислят за най- добрите и най-подходящите. Да, ама не. Разберете, че има и по- добри от вас. И те са много. Аз много се радвам всеки път, като изберат точно мен за желана позиция точно по тази причина. Вярно и че по-добрите ще искат и повече пари, но работодателя си слага всичко на кантар и преценява. В София пък е неможно да нямате добра конкуренция. Ако сте най-добрите, нямаше да сте тук.

# 38
Сабина и Каси а знаете ли колко по неприятно е когато не можеш да намериш нищо с години, и че не успяваш да достигнеш и до втора среща. Не разбирам защо Сабина реве за нещо ,което със сигурност ще се повтори и следващият път може тя да е избраният кандидат .То винаги има по добър кандидат   bouquet
Аз отдавна съм се примирила че не мога да спечеля нито една позиция , гадно е ама е така.  Sad
Глупости на търкалета...изобщо не рева, а споделям.
Вземи да преосмислиш нагласата си малко. С такова пораженческо мислене не се стига далече.

# 39
Както винаги има по-красиви и талантливи, така и за позициите винаги има по-подходящи. Ясно е, че много хора ще покриват посочените в позицията изисквания, просто някои имат по една-две крачки напред, които не са им били задължителни през годините. Ако кандидатстваш за счетоводна позиция, все ще се намери някой, който е бил в 4-ките, има АССА или е завършил престижен университет, ако си за анализатор - ще се яви някой със CFA, повече езици и т.н. Не на последно място, някой, който има по-добри продажбени умения. А защо не някой, на който му личи, че няма амбициите да става лидер и се представя по-семпло или дори посредствено? Аз имам приятел, който не може да си смени позицията вътре в организацията, в която работи, защото е с подчертано лидерски профил, мениджърски опит и навсякъде прекият ръководител смята, че рано или късно, този човек ще го измести...

Сабина, конкретно за компанията, за която мисля, че говориш - поради значителния обем на разрастване и на активния подбор на много хора, за много позиции, с още в пъти повече кандидати, е ясно, че ще получиш стандартен, бланков отговор. Индивидуален подход няма как да има. Също така, има значение кой те е интервюирал - дали е прекият мениджър или ЧР. За там четох, че ролята на ЧР е да прецени не дали си подходящият специалист, а до колко и дали профилът ти, психологически, като нагласа и пр., се вписва в профила на компанията. Съвсем свободното владеене на езика също е ключово.  Това дали си си поискала невъзможно възнаграждение лесно можеш да провериш, ако чувстваш, че е възможно да бъде разковничето.
Не на последно място, отрицателният отговор сега не означава, че не е възможно да те преразгледат в бъдеще. Те малко си падат по бързите откази - на мен на етап подадени документи, буквално след няколко часа, ми изпратиха автоматичен мейл за отказ, а след няколко дни ми звъннаха да се извинят и да ме поканят на интервю.
Пожелавам ти успех!   bouquet

# 40
  • София
Аз винаги когато става дума за работа си мисля не дали съм най-добрата, а дали съм подходяща да се включа в даден екип като тип човек. Защото невинаги се избира най-добрия като квалификация. В по-честия случай според мен се избира човек с добра квалификация, но който може да се ВПИШЕ. Много малко са специалистите, които ги избират независимо от техния характер просто защото са толкова добри, че други като тях има още един-двама.

# 41
Сабина, конкретно за компанията, за която мисля, че говориш - поради значителния обем на разрастване и на активния подбор на много хора, за много позиции, с още в пъти повече кандидати, е ясно, че ще получиш стандартен, бланков отговор. Индивидуален подход няма как да има. Също така, има значение кой те е интервюирал - дали е прекият мениджър или ЧР. За там четох, че ролята на ЧР е да прецени не дали си подходящият специалист, а до колко и дали профилът ти, психологически, като нагласа и пр., се вписва в профила на компанията. Съвсем свободното владеене на езика също е ключово.  Това дали си си поискала невъзможно възнаграждение лесно можеш да провериш, ако чувстваш, че е възможно да бъде разковничето.
Не на последно място, отрицателният отговор сега не означава, че не е възможно да те преразгледат в бъдеще. Те малко си падат по бързите откази - на мен на етап подадени документи, буквално след няколко часа, ми изпратиха автоматичен мейл за отказ, а след няколко дни ми звъннаха да се извинят и да ме поканят на интервю.
Пожелавам ти успех!   bouquet
Много си изчерпателна, благодаря ти за усилието! Hug
Е, не, не съм се тръшнала за този работодател конкретно, особено, че не ми е и на удобно място чисто физически.
Продължаваме напред!;)

# 42
Аз винаги когато става дума за работа си мисля не дали съм най-добрата, а дали съм подходяща да се включа в даден екип като тип човек. Защото невинаги се избира най-добрия като квалификация. В по-честия случай според мен се избира човек с добра квалификация, но който може да се ВПИШЕ. Много малко са специалистите, които ги избират независимо от техния характер просто защото са толкова добри, че други като тях има още един-двама.

Това е супер казано, благодаря В@ня! И като че ли, всъщност е основното. Защото хора със сертификати все ще се намерят няколко.  Simple Smile

# 43
Естел, няма да кандидатствам, защото и без това нещо се затрупах с предложения.  ooooh!
Отделно, това ще е начинът да запазя отношенията си с въпросния човек. А те, отношенията не касаят само мен и него, а са доста по-сложни и приятелско-семейни.  Mr. Green

Дадос, сега към теб  Laughing  Hug - след години на суша, ама истинска суша, смених две работи една след друга, общо на три места работих м.г и предложенията не спират да валят. При мен винаги е така- или е трудно, или е още по-трудно. Да не мислите, че е лесно да мериш, претегляш, обмисляш и избираш едно от четири?
А и се чувствам безкрайно неловко да отказвам.

# 44
Касита, браво на теб! Дано направиш най-добрия избор!

Общи условия

Активация на акаунт