Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 206
  • 722
  •   1
Отговори
# 15
Никога досега не съм била на второ интервю, винаги стигам до първо и ни на горе ,
 Каси успех от мен  Praynig
Много по-гадно е, когато стигнеш до финален етап и не ти провърви, повярвай!  Hug
Особено пък ако не е ясно по каква причина. Стоя, гадая и това е...

# 16
Ами тя причината в 99% от случаите е, че са намерили по-подходящ кандидат.

# 17
Дами, много благодаря за мненията ви по моя проблем.
В моя случай няма шанс да получа разбиране с шефовете, положението и без това е натегнато много. Правя и извода, че или трябва да преглътна дисциплинарно уволнение или да търпя 30 дни.

# 18
  • Сф
А защо не си вземеш болничен?

# 19
  • София
Ако можеш избегни дисциплинарното,хич не  едобре.После започване на работа е трудно,а и далжиш една заплата така или иначе.

# 20
  • Пловдив
Ако можеш избегни дисциплинарното,хич не  едобре.После започване на работа е трудно,а и далжиш една заплата така или иначе.
Пускате си предизвестието от дата 04.05. ,предавате си нещата ,заплащате си това дните,които не сте отработили.Напускате  ,никой не може да Ви задържи. Иначе  при дисциплинарното уволнение освен заплатата, могът и   да Ви осъдят ,много зависи от договора,дали сте материално отговорна и др.по добре се консултирайте с юрист ,вместо прибързани емоционални решения.

# 21
RZ, имате ли фиксирана дата за изплащане на заплатата в ТД? Ако има дори само един ден забавяне може да напуснете без предизвестие по чл. 327. (1) т. 2 от КТ.

чл. 327. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 327, доп. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване;

# 22
Ами тя причината в 99% от случаите е, че са намерили по-подходящ кандидат.
Е...хайде сега! Аз да не съм малоумна?
По-подходящ с какво?
Да си ревизирам очакванията спрямо възнаграждението? Работила съм в различен сектор? Чуждоезиковото ми умение не е на нужното ниво? Или?
Нали трябва да се фокусирам върху нещо, да го изгладя/ прикрия/ наблегна, та да мога да бъда конкурентоспособна следващия път.
А така, бла-бла, благодарим ви и довиждане.
Туйто.Simple Smile

# 23
Сабина, въпреки опита, знанията и уменията ти, ако не си на някой човек, много ясно защо се намира по-подходящ кандидат.
Това е само предположение.

# 24
Сабина, въпреки опита, знанията и уменията ти, ако не си на някой човек, много ясно защо се намира по-подходящ кандидат.
Това е само предположение.
Стига, бе, хора...
И в големите международни компании ли е така? Все пак, не кандидатствам в ДА или на баба Пена в ЕТ-то.
Или аз не съм в час, егати? Ще взема и аз да емигрирам, на една крачка съм...

# 25
Не е нужно да си малоумна, за да има по-подходящ кандидат  Peace
Съгласна съм тук със celika, че обикновено причината е в това. Което не значи, че ти не ставаш или не си подходяща, а просто, че според тях някой друг е по-подходящ за тях.

Аз съм от тези, които не смятат, че всичко става с връзки. Не веднъж съм споменавала - единственият човек, който познавам и е назначен на позицията, която заема с връзки, е от ДА.
Останалите са си назначени по нормалния начин.

# 26
Не казвам, че съм права. Казвам, че това също е възможна причина.

# 27
RZ, имате ли фиксирана дата за изплащане на заплатата в ТД? Ако има дори само един ден забавяне може да напуснете без предизвестие по чл. 327. (1) т. 2 от КТ.

чл. 327. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 327, доп. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване;
Да, ако съм работила до 30 март, до 10 май трябва да ми платят, ако не отивам с документите в инспекцията, чак тогава може да не отидеш на работа. Ако не бъркам, но съм звъняла точно по повод, че ни бавеха заплатите.

# 28
Сабина, понякога просто не те харесват. Не че нямаш квалификация, не че нямаш нужните за позицията умения, не че не знаеш даден език на нивото, което очакват от теб. Не! Просто химията не съвпада.

Естел, в рамките на шест месеца имам четири предложения за работа, в сериозни институции, и нито на едно от тях не съм имала връзки. Виж, в края на лятото м.г. уж с протекции, уж с не знам си кво, не ме взеха.

# 29
Ти, Касита, какво реши? Няма да кандидатстваш на онова "обещаното" място?
Аз бих - ясно е, че мястото няма да е за теб, но ясно ще видиш къде и какво е мястото на човека с големите обещания в живота ти.

Общи условия

Активация на акаунт