Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 182
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • Другата България
Абе не съм искала да те обидя. ама кандидатите също лъжат. Нямах предвид точно теб. Прочети назад в темата и ще се убедиш как в много случаи се чудят какво да кажат на работодателя. Защо да кажат, че са напуснали. Причината била, че не им плащали редовно, ама те не можели да кажат това... друго трябвало да измислят... и много подобни случаи.
Темата не е ли за споделяния и съвети? А не за квалификации кой колко е интелигентен? Селика, много момичета отговарят съвсем добронамерено и без да се имат за нещо повече за това, че знаят нещо, което другите не. Нали не е невъзможно ако не можеш да отговориш, независимо от причината, просто да си замълчиш?

# 676
Е как да си замълчиш? Те ще те питат защо си напуснал и ти ще мълчиш? Това е просто само един пример. И не съм искала да обидя никой, че не е интелигентен, но сме хора различни. И аз не се мисля за много интелигентна. Ако бях, вероятно нямаше да съм безработна. Аз пък не мога да разбера защо някой не може да приеме, че друг може да е по-интелигентен от него или че знае нещо повече от него.

# 677

Много е важно да НЕ започвате работа преди да сте видяли договора си.
+1  Peace

Celika, просто понякога наистина изглежда, че размахваш пръст. Може и да не е така, но...  Peace
благодаря за сайта за cv!

# 678
  • Другата България
О, предполагам, че може, не знам всъщност, но се убедих, че има доста тънкообиден народ и особено когато нещо ти е криво, може да го приемеш лично.
А това, че си без работа няма нищо общо с интелигентността, бъди сигурна. Laughing

# 679
Не не, наистина го правя, но не за лошо и не за да обидя някой. Просто съм си такава.

# 680
Недобронамерени работодатели ще продължава да има, за жалост. Но не си мислете, че са последния Ви шанс. Просто потърсете коректен, с добре написан договор, и по възможност пълни осигуровки....и си искайте отпуската...

# 681
  • В тъмната гора.

А това, че си без работа няма нищо общо с интелигентността, бъди сигурна. Laughing

Абсолютно съгласна съм с това.
По-скоро защото си интелигентна си без работа. Съвсем друго е, когато си хитра и манипулативна, тогава със сигурност ще се намърдваш много лесно на работа.

# 682
Да, прави сте за честността, но не винаги монетата има една страна. Например, на последната ми работа след като изтече 6 м. срок шефът ми каза, че иска да остана и смята да развива фирмата в посочената посока, въпреки че уволни/освободи дългогодишни служители по същото време. Аз реших, че наистина иска да остана. После, когато навърших малко по-малко от година във фирмата, той ме освободи с имейл. Аз му бях писала имейл няколко седмици по-рано да го питам как вижда развитието на фирмата и моя сектор в частност, но не получих отговор. Той рядко беше в БГ, но това е др въпрос. После в имейла писа че е много доволен от качеството на моята работа, но трябва да се разделим, тъй като е променил стратегията на развитие, а и фирмата не е добре финансово, като ме моли да напусна по взаимно съгласие. Аз бих се съгласила с това, ако го бяхме обсъдили на 4 очи, а не едностранно, с имейл. В замяна той обещаваше препоръки и да ми помогне да си намеря работа при негови конкуренти. Аз не се съгласих и ме съкратиха по член за намаляване на работата във фирмата. Може би трябваше да разкажа всичко това, но ми се видя прекалено, или просто трябваше да кажа че съм съкратена поради свиване на разходите.

# 683
  • София
Добре си направила и е добре, че споделяш Simple Smile

# 684
  • София
Типичен случай за бг фирма. То просто ... какво да разказваш, като работодателят ги е надробил едни ... а нали казват, че не трябва да се говори лошо за бившите ...

# 685
Aз бих разказала какъв е точния случай.

# 686
  • Другата България
Типичен случай за бг фирма. То просто ... какво да разказваш, като винаги работодателя е надробил едни ... а нали казват, че не трябва да се говори лошо за бившите ...
Да не се говори? Защо?

# 687
  • София
Защото така се представяш като клюкар, човек с негативно отношение и т.н.
Какво да ви кажа - аз ако почна, мога до утре да разказвам. Но просто вече тотално ми е писнало и гледам да се отърва с някоя кратка фраза.
 #Cussing out
Не ми се говори.

# 688
Аз казах на интервюто че съм напуснала заради в промяна стратегията на фирмата и това, че шефът ми е казал, че моят сектор вече не фокус. Отчитам го като грешка. Не знам, ако му се обадят, той едва ли би ме препоръчал. Може би трябваше да се съглася да напусна по взаимно съгласие ...

# 689
Аз казах на интервюто че съм напуснала заради в промяна стратегията на фирмата и това, че шефът ми е казал, че моят сектор вече не фокус. Отчитам го като грешка. Не знам, ако му се обадят, той едва ли би ме препоръчал. Може би трябваше да се съглася да напусна по взаимно съгласие ...

Интервюиращите отчитат, че бившият работодател не винаги се е разделил с добри чувства с работника. Рядко питат, дори по-скоро е изключение. Според мен добре си отговорила.
Като си търсех работа и ме питаха защо съм без работа, казвах, че имаше съкращение /наистина ме съкратиха, макар че това не беше истинската причина/. Обикновено с това приключва въпросът, рядко някои се задълбават, обикновено от агенции за подбор.

Общи условия

Активация на акаунт