Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 188
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Някой може ли да ми даде идея за отговор на въпрос "Какво очаквате от бъдещия си работодател?". Има една част от HR-ски въпроси, която силно ме затруднява, защото ми се струват доста безмислени.  Embarassed

Точно това си е съвсем смислено.
Идея не мога да ти дам, защото това, което аз очаквам от работодателя и това, което ти очакваш са две различни неща. Няма такова нещо като политкоректен отговор. Не се кандидатираш за кмет.

# 661
  • София

Един договор е, постоянен, с изпитателен срок.
И пак ви казвам - не сте защитени като свърши срока на изпитване. Пак си заминавате по всяко време по взаимно съгласие. Е, с един месец предизвестие -нищо работа.
Няма уволнение.
Е ако не разпишеш по взаимно съгласие как ще си заминеш?
С разправии.
Може да те уволнят дисциплинарно, но то е дълъг процес, а и ти се пише в книжката.
Другият вариант е съкращение, но и за него трябват специални основания.
И като ти кажат, че не желаят да работят с теб е някак много тъпо да се натискаш да седиш на работа.

# 662
Освобождаването по инициатива на работодателя е срещу обезщетение от 4 до 6 брутни заплати, по споразумение. Хубаво е да си знаем правата, а не да продължаваме да бъдем бели роби.

# 663
Винаги може да се измисли причина за съкращение.

# 664
Sollsoll, защо мислиш така?

Ако тогава ме бяха харесали щяха да ми се обадят  Wink
Явно трябва да променя нещо по-драстично в СВ-то.

# 665
Ето тук може да си напавиш хубаво СВ - http://cvmkr.com/

# 666
  • В тъмната гора.
А защо работодателите лъжат?
Когато разговарях с управителката на предишната ми работа ми беше казано, че се работи шест дни в седмицата, като в събота работния ден приключва в 14ч. Отпуската е 20 дни, пълни осигуровки и т.н.
Трудовият договор си го подписах много след като бях почнала и какво видях - работа на 6 часов работен ден, заплата 270 лева + клас, петдневна раб. седмица. Другото, което не е вписано там - няма отпуски, евентуално ако прериташ може и да ти дадат 10 дни и в събота се работи на пълен работен ден.

# 667
Мен досега никой не ме е лъгал. Може би защото и аз не съм лъгала никого. Точно днес на итнервюто ми казаха, че често се налага да се остава, че се налага да се работи и събота и неделя понякога, че се налагат пътувания.... всичко си ми казаха хората.

# 668
  • В тъмната гора.
Мен досега никой не ме е лъгал. Може би защото и аз не съм лъгала никого. Точно днес на итнервюто ми казаха, че често се налага да се остава, че се налага да се работи и събота и неделя понякога, че се налагат пътувания.... всичко си ми казаха хората.

Ами радвам се за теб.

# 669
По-интелигентните от вас ще ви разберат че ги лъжете и няма да ви предложат работа. Затова попадате на смотаняци, с които се залъгвате взаимно.

# 670
  • В тъмната гора.
По-интелигентните от вас ще ви разберат че ги лъжете и няма да ви предложат работа. Затова попадате на смотаняци, с които се залъгвате взаимно.

И аз какво съм ги излъгала ако мога да попитам? Не ми стана ясно, от къде си извади този извод!?
При това се опитваш да ме обиждаш, като ме изкарваш недотам интелигентна...да ти прочетем доводите, как така стигна до тези изводи... Laughing

# 671
Има много некоректни работодатели. Аз съм попадала само на един, който не ми е плащал пълни осигуровки, но то такива бяха времената тогава...преди ЕС. Беше за кратко де.

Много е важно да НЕ започвате работа преди да сте видяли договора си.

# 672
Абе не съм искала да те обидя. ама кандидатите също лъжат. Нямах предвид точно теб. Прочети назад в темата и ще се убедиш как в много случаи се чудят какво да кажат на работодателя. Защо да кажат, че са напуснали. Причината била, че не им плащали редовно, ама те не можели да кажат това... друго трябвало да измислят... и много подобни случаи.

# 673
Mishel, няма как да си на трудов договор и да нямаш отпуска

# 674
  • В тъмната гора.
Mishel, няма как да си на трудов договор и да нямаш отпуска

Имах, ама само наужким...

Общи условия

Активация на акаунт