Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 182
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
Да, да, аз просто коментирах, че понякога  се налага да сменяш често, не защото нещо в теб не е наред, а просто си разбрал, че мястото не е за теб. И ако успееш да го обясниш правилно на интервюто, би трябвало да не си чак толкова подозрителен.  Laughing

# 706
  • София
Ако мястото е било кофти и ти си имал основателна причина да напуснеш не виждам какъв проблем би имал да го обясниш на интервю. На всеки може да се случи.

Освен това си мисля, че "да смениш работата" има твърде много измерения в зависимост от професията, възрастта, местоживеенето и пр. За мен лично, дори и студент да си, работа по време на студентстването в една и съща сфера, близка до професионалните ти интереси, дори ако конкретната фирма се сменя всяко лято, говори много добре за човека. Говори за постоянен интерес.

# 707
Ами зависи какви са били обстоятелствата да напуснеш. Ако нещата са били сериозни, не бих обяснявала с подробности, но и не бих си позволила да говоря лошо за стар работодател на потенциален нов. Даже и да съм ненавиждала шефа си и старото си работно място, категорично не бих го изразила по този начин-прави много лошо впечатление.

# 708
Tkirilova, нямам инфо за самото интервю. Като заплата според опита 1500-2000. Има и изключения за по-senior.

Senior level от какво се определя? Трябва да са го написали в обявата, или е съобразно годините опит?

# 709
Обявата трябва е за такава позиция сигурно, ако идваш отвън..

# 710
Да, да, аз просто коментирах, че понякога  се налага да сменяш често, не защото нещо в теб не е наред, а просто си разбрал, че мястото не е за теб. И ако успееш да го обясниш правилно на интервюто, би трябвало да не си чак толкова подозрителен.  Laughing

В СВ-то си пиша само дългогодишния ми стаж, без работи, на които съм била под  1 г. /имам 2-3 такива/. Като ме питат защо имам дупка в стажа, казвам, че съм работила на място, което няма общо с това, за което кандидатствам и затова не съм го описала. Не питат повече.

Иначе преди време бях в едва агенция за подбор на персонала и там ме разпитват защо съм напуснала предишните си работни места. Ама трябвало в подробности да им разкажа.... hahaha Казах им: Напуснала съм, за да започна по-добра работа, какво повече да Ви кажа!?!?

# 711
Аз преди да започна по-сериозна работа, която ми е първата в СВ-то, веднъж бях попитана защо съм сменила толкова много работи (от които вече няма нито една в СВ-то ми). А аз дори вече не помня какво толкова съм работила тогава...

# 712
Да, а когато човек иска да смени дългогодишната си работа знаете ли пък как се обяснява....не мирясват  Tired  Като някакъв стрес тест е- човъркат до последно защо , аджеба, не си стоиш там  Tired

# 713
Ами да, тогава е малко по-странно, защото изглежда до сега си бил доволен и изведнъж....

# 714
Мен винаги ме питат защо искам да напусна/ или съм напуснала Peace
А, колкото до това, че трябва да се обясняваш повече ако си бил дълго на едно място, много зависи. По-скоро има повече логика да искаш да напуснеш, защото си взел/дал всичко, което е могло на тази работа и си готов за ново предизвикателство.

# 715
Да, а когато човек иска да смени дългогодишната си работа знаете ли пък как се обяснява....не мирясват  Tired  Като някакъв стрес тест е- човъркат до последно защо , аджеба, не си стоиш там  Tired

В случая бих казала, че съм искала ново предизвикателство или пък, че е дошъл момент, в който съм усетила, че буксувам, а искам да се развивам и да вървя напред в знанията, уменията и кариерата..... Grinning
Нищо не означава, ама пък звучи добре! хахахаха

# 716
Що бе, означава си... то си е съвсем нормално нещо.

# 717
Защото е бля, бля захаросани приказки, които само звучат добре, а всъщност е само думи...!

# 718
Да, ако не е истина, но може да е.  В интерес на истината, само предполагам, защото не ми се е случвало. Но това пак зависи от сектора

# 719
Какво очаквам ли? Ами бъдете честни. Коректно отношение, чисти и прозрачни взаимоотношения....избройте важните за Вас неща.  Peace
Честността преди всичко!

Общи условия

Активация на акаунт