Работа, CV-та, HR-и, съвети - 44-та тема

• 54 208
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!

Бих желала да ви помоля за съвет. Кандидатствах за една позиция и телефонното интервю мина добре. Поканиха ме и на интервю в офиса на фирмата. Проблемът е че в автобиографията си съм писала, че все още работя. В действителност от 2 месеца не съм на последната си позиция. Мисля по време на интервюто да спомена, но не знам как ще се изтълкува. Благодаря предварително на отзовалите се.

И аз в моето СВ бях писала, че още работя, но на по-късен етап го махнах. Не би трябвало да е проблем стига да не ти искат препоръки от работодател, защото тогава вече може и да се разбере, че "лъжеш".
Не подхващай сама темата на интервюто, ако те попитат, тогава прецени какво да им кажеш.

# 586
Е те може да искат препоръки и без да работи в момента. Препоръките не са пряко свързани с моментното ти състояние като работещ или неработещ

# 587
  • София
Някой знае ли нещо за тази фирма в Ботевград?  Thinking
Джи И Фармасютикълс ООД

# 588
# 589
Като видя сайт от ерата на късните 90 и ми се обръща сърцето Laughing

# 590
Толкова могат хората Simple Smile

# 591
Здравейте,

вчера ми беше официално първия ден в търсене на работа, и да си призная беше хванала нещо като сценична треска  Mr. Green Днес се престраших и кандидатствах. Сега се започва голямото чакане Whistling ще ми се обадят ли .....

# 592
"познаване на правилата и вътрешните институции, свързани с водене на деловодната дейност, реда и изискванията за съставяне и оформяне на служебната документация"

Тези правила писани ли са някъде?

# 593
Аз получих договора, който чаках, прегледах го набързо, но нещо май не ме удовлетворява много  Crazy
Заплатата не е висока, не пише за евентуални увеличения, нито за осигуровки  newsm78

Искам да ви попитам, ако в договора не е упоменато нищо за майчинство, това значи ли че ако жената се окаже бременна в един момент могат да я освободят?  newsm78
Принципно доколкото знам, трудовите договори 'предпазват' от такива неща, но все пак може би зависи и от самата компания.

# 594
От една добра компания никога няма да получиш обещания за увеличения. Осигуровките по подразбиране трябва ди ги имаш (не в договора).  Не е редно да пише в договора каквото и да е за осигуровки, защото за законно задължителни. Разбираш ли?

И за майчинство няма какво да е упоменато в договора. Какво очакваш да е упоменато?

# 595
Да, мина ми през акъла, но все пак не съм на 100% сигурна.

За увеличенията-зависи. Аз лично съм го виждала упоменато в договори-кога, как и в какъв размер може да са. Затова ми стана интересно, защото в моя няма такава опция.

За майчинството, чувала съм за случаи, в които след като разбират, че служителка е бременна, я освобождават (доколкото знам е незаконно, но се случва) и затова ми беше интересно дали закона те защитава в такава ситуация.

# 596
  • София

За увеличенията-зависи. Аз лично съм го виждала упоменато в договори-кога, как и в какъв размер може да са. Затова ми стана интересно, защото в моя няма такава опция.

За майчинството, чувала съм за случаи, в които след като разбират, че служителка е бременна, я освобождават (доколкото знам е незаконно, но се случва) и затова ми беше интересно дали закона те защитава в такава ситуация.

В срок на изпитване могат да те освободят и не си защитена.
За увеличение в моя договор пишеше, че след 6 месец ако аз не повдигна въпроса се счита, че съм съгласна с текущата сума и това си остава, НО никога до сега в никой договор не ми е пишело сума за увеличение, процент и т.н.

# 597

За увеличение в моя договор пишеше, че след 6 месец ако аз не повдигна въпроса се счита, че съм съгласна с текущата сума и това си остава, НО никога до сега в никой договор не ми е пишело сума за увеличение, процент и т.н.

Ясно, значи докато тече пробационния период общо взето могат да те освободят, дори и причината да е бременност  ooooh!
Иначе за парите, на мен и това не ми пише, опоменаата е само годишната сума, преди такси.

# 598
  • София

Ясно, значи докато тече пробационния период общо взето могат да те освободят, дори и причината да е бременност  ooooh!
Иначе за парите, на мен и това не ми пише, опоменаата е само годишната сума, преди такси.

Ами аз започнах работа миналата година Юли и детето ми беше на 1.3 г. и във всеки един момент можеха да ме освободят без да ми дължат каквито и да било обяснения. Както и ако бях бременна също.....просто в този период грам закона не те защитава. Защото си на изпитателен срок и е упоменато, че по всяко едно време без причина/обяснение може работодателя да те освободи.
Така, че стискай зъби и това е. Ако те удовлетворява започни, ако не продължавай да търсиш.

P.S. Иначе на мен в договора ми пишеш брутната заплата и че имам право на 20 дни годишен отпуск.

# 599
АлЕкС, celika, благодаря за отговорите   bouquet

Аз леко се опарих от предната ми работа, защото бях назначена като самоусигоряващо се лице, на граждански договор. В момента още чакам да си взема заплатата за март месец, плащаха ми много нередовно, с големи закъснения. Отделно сега трябва всичко да изчислявам сама - разходи, такси и т.н.
Та, от тогава си казах, че повече на такъв договор няма да се съгласявам и затова сега искам да видя как стоят нещата с този преди да го подпиша.

Общи условия

Активация на акаунт