С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 473
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Румка, да не ти пука какво говорят за теб. Лелята на мъжа ми пък оплюваше нейната снаха каква била, що била, но никога не съм вярвала на думите й, че снаха й е лоша. Като знам каква драка е леля му нищо чудно, че не се разбира със снаха си. И без да го познавам момичето го съжалявах за свекървата. Свекърва ти се излага пред хората като говори така, а тя сигурно си мисли колко й се възхищават как гледала внуци.

Аз утре ще имам сблъсък с родата на мъжа ми. Стискайте ми палци  Wink

# 661
при нас родителите и от двете страни казват на познати, че си се оправяме сами и с дете и с пари/което си е точно така/
В един момент/преди да се роди детето на дъщеря и/ свекървата много държеше хората да я виждат с детето и целта и беше не толкова да се порадва на детето, колкото да я видят хората. Много ме дразни тази показност, но.... и това мина

# 662
Thewishmaster,аз това подчертах, че реално снахата не получава подарък, а свекървата го дава на сина си. Иначе личчно аз не бих приела подарък от човек който не харесвам
Ако не го беше дала на сина си сигурно на младите щеше да им се наложи да си купят жилище сами. На свой ред пък на снахата щеше да й бъде създадено неудобството вместо да си харчи заплатката за каквото си иска, да отделя една част от нея, за да си плаща ипотечния кредит. Дали в този случай това не я засяга. Защото едно е да отделяш няколко стотин лева на месец за ипотечни вноски и друго да ги отделяш за излизания, почивки, дрехи, козметика и каквото ти душа поиска.

Ааа пак няма угодия. Една такава свекърва не можеше да се побере в кожата си, че синът й сам  плащал кредита, пък апартамента е на името на двамата. "Натрапницата" била се уредила на чужд гръб.

А свекърите не е да нямат. Вземат наем от апартамента, който не прехвърлиха на сина, за да не иде у  " натрапницата", но сега пак проблем, "чуждата" на готово ще се обзаведе с половин апартамент.
И моята сега ври и кипи ,че апартамена е и на двамата ва името без да знае че освен кредита който изплащаме баба ми си продаде земя за 6 хл.лв за да ми додаде за "моят дял". Мъжът ми като ги видя какви ги творят техните сам пожела да имам и аз дял , един вид да ме подсигури ,защото никога не знаеш утре какво ще се случи.

# 663
Румка, и моята майка така правеше, но когато кажех "това баба му му го подари" и грейваха очите.
На свекърва ми също. Подозирам, че някои свекърви не очакват снаха им да ги похвали и за това сами се хвалят.

Нищо няма да загубите ако се отнесете нормално, а дори и снисходителни с по-възрастен човек.
Нима нямате колеги на годините на свекърите ви?. Не е сложно. Аз имам познати в границата 15-90 години и успявам да намеря общ език с тях.

# 664
свекървата много държеше хората да я виждат с детето и целта и беше не толкова да се порадва на детето, колкото да я видят хората. Много ме дразни тази показност, но.... и това мина

Как го разбирате това? Защото и аз, като дойде внучето, много искам всички да го видят какво ми е умно и убаво. Ама щото си ми е на дъщерята, снахата кой знае какво ще ми роди. 

# 665
Ама щото си ми е на дъщерята, снахата кой знае какво ще ми роди. 
  Joy Joy Joy
Ох, разсмя ме! И то ще е убаво, няма как. Ще се метне на вашия род  Heart Eyes
Моята С си харесва внуците, много. Нищо, че са от мен Simple Smile
Аз и ги водя с нейни дрешки, да я зарадвам. Даже обличам последното, което е взела. Но ако горното е нейно, а долното от мен хич не и става хубаво. Така и не разбрах кое му е лошото и аз да им купувам  Joy

# 666
Майка ми го показваше повече от свекървата. Така му се радваше. Имам снимки, на които само не са се наакали майка ми и баща ми.

Имам и подобни със свекърите ми. Имало е моменти, в които съм мислила, че предпочитат другото внуче (на една възраст са, но живееха с девер ми и семейството му). Сега не мисля, че е било  така. Жената праща колети всеки месец, за да изпрати помберс (тук ги няма, а и детето е на 15  Simple Smile) и разни нещица, които тя явно помни, че е обичал.
Аз се кефя, като видя с какво удоволствие той рови в колета. Все едно е на 4. Благодарна съм и, че му доставя радост и искам детето да има и други близки освен мен и баща си.

# 667
И моята свекърва ни прави нещо за хапване понякога. Даже в началото като заживяхме с ММ заедно,жената по-често носеше вкъщи закуска примерно. Отдавна обаче не ни се беше обаждала да дойде в почивните дни да пием кафенце и да донесе закуска.
Миналия уикенд тя звъни по телефона на ММ, но ние все още спим и той не й  вдигнал телефона.
Тя мислела, на път за една среща, да мине покрай нас да ни остави пица за закуска.
Ставаме ние, ММ звъни, свекървата вече влязла в среща и не й е удобно да говори ( но ние не знаем), тя пита ММ "У вас ли сте?Ще дойда след малко" и затваря телефона.
Ние се притеснихме много, защото не знаем какво става и защо е звъняла толкова рано, защо сега пък ще идва, нищо повече не казва.
Стоим на тръни и чакаме.
Дойде свекървата, пихме кафе, закусихме и  й казахме как ни е притеснила. И тя жената каза, че изобщо не се е усетила.
Но няма нищо, винаги е добре дошла у нас и никога не бих се сърдила за това, че е донесла нещо за хапване или пък, че е решила да мине просто да ни види.

# 668
Ама щото си ми е на дъщерята, снахата кой знае какво ще ми роди. 
  Joy Joy Joy
Ох, разсмя ме! И то ще е убаво, няма как. Ще се метне на вашия род  Heart Eyes

Толкова проклето? Няма да издържа. Но снахата, която ще живее  със сина ми, трябва да е ангел, дано има нещо и от нея.

# 669
Донесена манджа бих отказала, ако носещият очаква да го поканя на гости. КАГ не спомена дали носенето е било  комплект със самопоканване за обяд, а има значение, защото тогава става мноооого по-различна ситуация.
Бих отказала и ако не смятам сготвилия за човек с добра хигиена. В тази връзка - салати от когото и да било друг, освен, майка ми и баща ми - твърдо не.

# 670
Принципно и  аз не обичам друг да ми приготвя...имам позната ,дето не яде на чуждо място...тя е възрастна вече и по ресторанти  не е ходила.Сигурно на някогашните  колективни   софри    е правила компромис.Пък салати- обикновено  ги  режат младите.Случаят на КАГ не е такъв.
Това за готвенето ,споменавала съм  тази  снаха. Без брак са ,тя има дете вече над 20 ,от 15 са заедно. Не  иска да роди на  този момък. Живее  в бащин апартамент,заедно с него. Но има претенции  за големия на свекървата ,дето не е свекърва. Много шета като дойдат и все  снаха ми одумва ,че не търчи толкова.

Като имам предвид нейните разбирания  за живота , предпочитам тези на снаха си.Честно. Приятно е да ти помогнат за масата.Но само това не ми достига. Със снаха ми  можем да говорим  безкрай   и да не спрем.Трудно си отнемаме думата. Двете сме приказливи. Но  пък имаме какво да си кажем  и дори да се съгласим . Шетащата има теми хапване ,пийване ,пари. Е , предпочитам да шетам.Ако ме разбирате.

# 671
Лелеее! Моята манджа още е предмет на обсъждане! Днес бях много заета и сега едва ви изчетох!Тази случка отдавна е останала в миналото. Сетих се за нея от поста на Сиренце, която пък жадува нейната свеки да се сети за нещо такова.

Скрит текст:
Тогава снаха ми на мен  нищо  не е казвала. Каза ми синът ми да не нося, защото  тя е била недоволна. Имали друго за ядене и нямало нужда.  Все пак това беше в началото и е искала да се докаже като домакиня.
Снощи им носих сладкиш. Те пък  миналата седмица донесоха ядене, защото имаха гости и останало доста. Отдавна не си придиряме  кой какво. Манджи вече мноого рядко им сипвам. Трябва да е някаква много специална, която рядко се готви или самите те да си поискат.  Но заедно на маса си сядаме редовно. Вече с още един нов участник- кандидат-снаха. Последният път беше на Гергьовден с агнешко и дроб сърма.  Не сме идеалните свеки и снаха, ама пък не сме и  зле. Да са ми живи и здрави всички от домочадието и по-добре да ме ядосват, отколкото да е празна къщата и да  няма дори кой да те ядоса. То какъв живот  ще е тогава!

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 23:03 от K.A.G.

# 672
Майката на приятеля ми преди Великден изпрати колет с домашни козунаци и боядисани домашни яйца (гледат копринки, виандоти, орпингтони, пуйки и пъдпъдъци). Сигурно си е мислела, че аз няма да направя домашни козунаци (с абсолютно основание), а пък чедото ѝ купешки козунаци не яде. За Нова година питала приятеля ми ям ли сладко и беше пратила една метална кутия с размер като за шапки, пълна с домашни сладки, каквито обаче синът ѝ не яде. Съответно аз си ги изядох сама.

# 673
Ето! Има и досетливи свекита, има и благодарни снахи.
Куки, все така да сте!

# 674
Е, аз технически не съм снаха, съответно нямам и свекърва, но козунаците и сладките бяха много вкусни, а пъдпъдъчите яйца бяха много готини. Аз самата сигурно бих се изнервила да ги боядисвам.

Общи условия

Активация на акаунт