С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 659
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Аз пък се приппзнах в кифлата Simple Smile След 10 часа на крак последното, което ми трябва, е някой екстроверт да ми висне на главата да поконтактуваме. Съжалявам, че на някои това им се вижда кифленско или егоистично, но всеки си има виждане как да прекарва времето си.
И какво толков ти е направила реално тази девойка? Аз бих откачила при конфигурация 6+1, както сте били вие, особено ако някой предявява претенции към мен да се съобразявам с него. Аз не видях тя да иска да й скачате като кученца, но за сметка на това твоите претенции към нея чет нямат.
За детето също не съм съгласна. Три домакинства сте били под един покрив - извинявай, но не може и трите само твоето дете да гледат и за него да работят. Тя е там да прави семейство и дете с брата, не да се включва  грижите ьа вашето дете. Не можеш да изискваш това от нея, а ти го правиш.
Сурвачката и тя - каката, ако не е искала/имала пари да даде, какво правим? Пак се чудим как да обясним. То големите обяснения, докладни пишете все едно.
Ограничи контактите - за теб тя е кифла, но за нея ти си досадница, барабар с детето ти. Не целя да те обидя  Peace

# 211
  • Бургас
lolytka^, живяли сте 7 човека под един покрив. Нормално е всеки от вас да има различни навици. Веднъж опита ли се да се поставиш на мястото на свекърва си, на девер си, на приятелката му?
Не ти пожелавам никога да изпадаш в положението на свекърва си. Уж отгледала двама мъже, а и двамата си замъкнали жените у тях, че и панаири спрятат. Тамън единия се изнесе и другия натресе жена, че и дете. Добре, че няма трети син.
А за отношението на другата снаха към детето ти - никоя майка няма да каже за детето си, че е нахално и невъзпитано. Не казвам, че твоето е такова, но може в очите на етървата да е. Някои хора, които нямат деца трудно приемат за нормални някои типични за децата прояви - викане, блъскане, пищене, пипане. Не знам на колко години точно е било детето, когато си е позволявало да влиза в стаята на девера, но ако е било над 5-6г. е би следвало да разбира и да се съобразява. Най-малкото каква работа има там.

# 212
Замислете се,че ако не е ключа,няма дори как да се преоблече жената на спокойствие. Какво остава да правят секс,например.  PeaceНапълно съгласна с поста на .............

# 213
Благодаря Ви на всички за отговорите, направих си нещо като равносметка, как се виждат отстрани нещата. С времето се надявам отношенията да се оправят с бабата и дядото.  bouquet  bouquet  bouquet
Може би ми липсва търпение, много съм емоционална............ Живота продължава и ние продължаваме.
Времето ще покаже, кое как ще стане.

Вече се отчуждихме достатъчно!!!

# 214
Аз пък си мисля, че 7 години свекърите са се съобразявали главно с лолитка и детето и изведнъж идва каката и фокусът се измества и към новия член в апартамента. Лолитка е подразнена, че трябва да се съобразява с "претенциите" на една новодошла, след като тя е старото куче там. И така започва да търси кусури и ги намира, впрочем.

# 215
  • София
Аз пък си мисля, че 7 години свекърите са се съобразявали главно с лолитка и детето и изведнъж идва каката и фокусът се измества и към новия член в апартамента. Лолитка е подразнена, че трябва да се съобразява с "претенциите" на една новодошла, след като тя е старото куче там. И така започва да търси кусури и ги намира, впрочем.

Точно. Без да отчита факта, че ако Лолитка има право на претенции, то същото право има и новодошлата - нито повече, нито по-малко.

# 216
Поканата беше с смс на 04.01.2015, като 05.01 беше първия работен ден, а кръщенето беше за 06.01 в провинцията. Интересна покана, дори и да съм искала да отида, което не е така, как е щяло да стане отивам на работа първия ден след НГ и казвам на шефа, ами може ли да ме пуснете на 06, че съм на кръщене и сега разбрах??? При нас са едни графици, дежурства и тн..............
Всичко е една пунта, това ме дразни. Кой кани един ден преди събитието, като знае, че то е в провинцията и се иска свободен ден.

Аз реших че това кръщене ще е тези дни и ти се чудиш как да не идеш ,а то било преди 4 месеца
И какъв е проблема с него не ми е ясно
Нали така и така не си отишла

# 217
Каквито и неоснователни претенции да е имала първата снаха и колкото и невъзпитано (според теб) да е детето й, все ми се струва, че да подминеш като борсук едно 5-6 годишно детенце, дошло със суровачката на Коледа при баба и дядо, леля и чичо, си е пълен дебилизъм. Племенниче на мъжа ти е най-малкото. Можеш да му се усмихнеш, да го гушнеш. Възпитаният човек и подаръче ще е приготвил. Войните с майката са едно, детето е съвсем друго. И да не почне някой пак да обяснява, как можело да няма пари! 1-2 левчета! Не е въпрос до имане или нямане на пари, до проклетия е, до липса на възпитание и нахалство.

За кръщенето и аз нещо нищо не разбрах Laughing

# 218
  • Бургас
Каквито и неоснователни претенции да е имала първата снаха и колкото и невъзпитано (според теб) да е детето й, все ми се струва, че да подминеш като борсук едно 5-6 годишно детенце, дошло със суровачката на Коледа при баба и дядо, леля и чичо, си е пълен дебилизъм. Племенниче на мъжа ти е най-малкото. Можеш да му се усмихнеш, да го гушнеш. Възпитаният човек и подаръче ще е приготвил. Войните с майката са едно, детето е съвсем друго. И да не почне някой пак да обяснява, как можело да няма пари! 1-2 левчета! Не е въпрос до имане или нямане на пари, до проклетия е, до липса на възпитание и нахалство.
Че кой е казал, че "каката" е постъпила добре като е подминала детето? То в цялата история има ли някой, който постъпва адекватно и разумно  Rolling Eyes

И аз съм съгласна, че става въпрос за ревност. Лолитка си живее 7 г. там и изведнъж идва някаква надута пуйка, дето пие от една чаша, храни се в спалнята си и не умира от умиление по детето й.

# 219
  • София
Каквито и неоснователни претенции да е имала първата снаха и колкото и невъзпитано (според теб) да е детето й, все ми се струва, че да подминеш като борсук едно 5-6 годишно детенце, дошло със суровачката на Коледа при баба и дядо, леля и чичо, си е пълен дебилизъм. Племенниче на мъжа ти е най-малкото. Можеш да му се усмихнеш, да го гушнеш. Възпитаният човек и подаръче ще е приготвил. Войните с майката са едно, детето е съвсем друго. И да не почне някой пак да обяснява, как можело да няма пари! 1-2 левчата! Не е въпрос до имане или нямане на пари, до проклетия е, до липса на възпитание и нахалство.

За кръщенето и аз нещо нищо не разбрах Laughing

И аз си мисля, че децата не трябва да се намесват във войните на възрастните, но...
Скрит текст:
Здравейте момичета,

искам да споделя и за моя проблем със семейството на мъжа ми, за да видя дали някой се е сблъсквал с нещо подобно и да ми даде съвет как да постъпя:

Женим се с мъжото и си имаме детенце, всички живеем заедно с родителите му и брат му в продължение на 7 години в апартамента на свекърите. През тези 7 години, сме се разбирали, къде със спорове, къде с каране, къде със сърдене, къде с добро, но винаги се е намирало изход от ситуациите.
През всичкото това време брат му си води приятелки, кои за по дългосрочно, кои за краткосрочно, но живота продължаваше напред. Преди години приключи дълга връзка и бързо се запозна с ново момиче, което също дойде в апартамента.
Започна да прави интриги, затвори се в стаята и почна да манипулира брата, от сорта:

1. Храната да и се носи в стаята;
2. Направиха си преградка в хладилника и трябваше да обясняваме на детето, че това не може да го взима, че е на каката  #Crazy
3. Имаше си нейна чаша, която ние не можехме да използваме и ако случайно някой я взимаше по невнимание, се правеше скандал;
4. Имаше интернет в къщата, като рутера беше в стаята в която живеехме ние- холът, изведнъж той се премести при тях с обосновката, че нямали силен нет, съответно при нас нямаше повече никъкъв;
5.Стаята им се заключваше и трябваше да обясняваме на детето, защо не може да влиза там, което в много случай беше трудно ...... и редица темп подобни истории.
Всички се карахме заради нея, докато тя стоеше затворена в стаята и насъскваше брата на мъжа ми срещу нас. Той я протектираше изцяло...........
Знам, че звучат като дребни кокошкарски истории, но в напрегнатото ежедневие, където всеки си търси спасение под покрива, да се прибереш и да се бориш и там, просто .............
Свекървата и свекъра мълчаха и не взеха нито веднъж страна въпреки че беше тяхната къща, което много ме натъжаваше, но реших, че са си такива хора.
Преди 2 години моите близки ни купиха апартамент, който трябваше да ремонтираме. Живехме още всички заедно тежко, подминавахме се в апартамента, защото момичето, беше решило, че няма да контактува с брата и снахата.......... Това го заявиха по телефона на наши общи приятели с който бяхме излязли и се случайно се чуха, докато бяхме заедно и след отправената покана към тях да се присъединят, се чу че, след като брата и снахата са там, нямали да идват.
Една сутрин както се оправях за работа, а ние излизахме първи, чух разговор между свекървата и брата, да попита дали няма да ни трябва банята и той изръмжа, че не го интересувало, което много ме обиди и реших, че повече не мога да си причинявам това и да измъчвам и детето си и реших че колкото е готов моя апартамент ще се пренесем. Изнесохме се по НГ. Година и половина мина отогава.
При опити за контакт от страна на свекъра и свекървата, го отказвах, но пусках детето с мъжа ми в апартамента им.
За НГ отиде да ги сурвака, момичето е било пак там и когато детето ми го е поздравило, тя го е подминала и се е заключила в стаята. Всичко се е случило пред очите на свекървата, която отново е замълчала. Детето се прибра и ми сподели и ме пита каката защо я е подминала и ми каза, че баба и е била там и нищо не е казала, от което аз избеснях.
Обадих се и я питах, защо не и е направила забележка, отговорът беше ми тя си е такава Naughty Naughty Naughty Naughty
Така приех и това, но им казах, че детето повече няма да ходи в тях след като живеят с човек, който прави само интриги.
Започнахме да се чуваме по рядко, идваха на някой празници, чуваха детето веднъж в месеца, извеждаха го на две седмици. Така до лятото, когато тя замина при другата си баба в провинцията. Свекървата звъня няколко пъти за 4 месеца и дойде 1 път август месец да ни видела с мъжа ми как сме, дотук добре.
В края на месец август се звъни на вратата ми и виждам отвън брат му и свекървата  bouquet  bouquet  bouquet
Оказа се че идват да черпят за новото внуче, което се е родило и са го крили от нас 9 месеца, защото били суеверни. Не казвали на "никой" само майка и, свекървата, близки приятели, братовчедките, сестрата на момичето и всички на работата и който са я видели знаели. Никой друг  newsm78 newsm78 newsm78
Аз останах в шок. Изтърпях почерпката и почнах да търся обяснения, как майка и баща са суеверни от сина си???
Какво значи било им казано да не казват???
Ако имаш двама сина, как криеш от единия???
Почнаха отново с обясненията, че тя била такава и така поискала.............
Казах им отново, добре, организирайте среща, след като тя е такава, искаме обяснение.........
Не че не може да крие, но в собствения си дом, а не там където трябва да влезе и друго дете и друга снаха и друг брат и не да правиш съучасници и свекъра и свекървата.
В деня за който уж беше срещата се оказа, че брата заминава в командировка и няма да има среща ..........
Последва покана за погача, за детето което са крили от суеверие от нас, аз отказах.

Казах им че тенденциознно защитават единия си син и повече не искам да имам никакъв контакт с тях, както и не искам да контактуват с детето ми. Отогава нямаме контакти вече ще стане повече от 8 месеца.
Чудя се дали съм постъпила правилно??? Терзая се, че детето не контактува с тях, те са му баба и дядо, но как да контактува, ако те не могат да го протектират от лошо отношение.................. и се крият от нас все едно сме вещери..............

Та така - хвани едната, та удари другата.

# 220
Лолитка,ти си била там като първа снаха и цялото внимание е било върху вашето семейство и твоето дете.Освен това разбирания ти са ,че всичко е общо-нищо не се дели,не се е гледа кой какво бил купил и донесъл,всеки си отваря хладилника,тенджерата и си хапва,всеки си ляга където свари и си влиза в която стая иска.
В един момент се появява нова снаха,която иска да си бъде някак си по-отделно,защото това се явява 3-то семейство под един покрив(с обща кухня/хладилник,баня и тоалетна) Тя иска да си има някакво лично пространство,да не им се влиза в стаята,да си има  нейни неща ,които да не се пипат.....и теб това започва да те дразни.Защо?Защото не се подчинява на досега съществуващия ред,така ли?Ти не допускаш,че някой има право на всичко това в условията на дядовата ръкавичка.И казваш нещо от рода на "ама тая за каква се мисли" тук всичко ни е е като в комуна-общо.Може би ти също си я подразнила с твоите разбирания и отношение.
Приеми,че има хора с други разбирания-такива които искат да има ясно очертани граници кое е мое и кое твое.И докато за свекърите по-може всичко да е общо ,защото и двамата им сина са си тяхни и гледат да има мир и с всичко се примиряват,то на някоя снаха едва ли и се иска да си споделя чашите,чаршафите и т.н.
Аз честно казано не мога да си представя как си издържала да стоиш и всичко да ви е общо като в катун там 7 години и как сте се прескачали толкова хора-за мен това е необяснимо.Първо със свекъри и девер и неговите гаджета,после и със жена му.
Друг е въпроса,че не намирам за нормално младите вместо да се отделят и да отидат на квартира примерно се натискат 3 семейства и нямат спокойствие.Всеки си е различен с различни преоритети и разбирания и така после си развалят и отношенията.
Ако всеки си беше живял отделно-отношенията ви щяха да бъдат други и уважението помежду ви също.

# 221
Възпитаният човек и подаръче ще е приготвил. Войните с майката са едно, детето е съвсем друго. И да не почне някой пак да обяснява, как можело да няма пари! 1-2 левчета! Не е въпрос до имане или нямане на пари, до проклетия е, до липса на възпитание и нахалство.
Бре, че невъзпитана кучка излязох!
А не ти ли минава през ума, че детето може да не е подминато, а просто да не е получило? Или че дори с 1-2 левчета майката пък щеше да ореве света "е, тая толкова ли няма, че дава САМО 1-2 левчета".
За мен пък е диво нахалство детето да се "пуска" при баба и дядо само по НГ, колкото да ги "осурвака".
Не, честно, наистина ли трябва да се пишат рапорти на тема "защо не всички хора ми кихат кинти"?
Аз не съм твърде убедена, че детето е подминато съвсем бурсучески, но като е казала жената - ок.

# 222
Lolitka,

не бива да се сърдиш на свекърва си, че не е казала за бременността на другата снаха. Не е нейна работа , а ако са я помолили да не казва - С е длъжна да се съобрази. Тук може брат на брата да се сърди. Мое мнение. И говоря от опит.

Задоми се брат ми с прекрасна мома. Живеят си двамата щастливо, а аз тайно и тихо си мечтая да стана леля. В един момент у мене се появи обосновано съмнение (промениха някои навици), че брат ми и снахата чакат бебе. Питам майка си, тя казва не знам. Питам брат ми и той казва, а не няма такова нещо.
Месец по-късно браточката ми съобщава щастливата новина, че снахата е бременна в 4-ти месец. Естествено подивях от щастие - поздрави, радостни викове, сълзи.... знаете как е.
Но ме тормозят математическите несъответствия. И го питам брат ми - абе как преди месец не бяхте бременни, а сега в 4-тия. Той най-спокойно ми обясни, че от суеверие решили първите 3 месеца да кажат само на майките - тъщата и моята майка, значи и тя ме е излъгала, но я разбирам, била е обещала да не казва. И когато се досетих и директно питах брат ми, той решил да отрича, защото със снахата не са били обсъдили подобен вариант (че ще бъдат "разкрити").
Моят извод беше: А ясно, сама съм си виновна, куца ми логиката. Трябвало е да се сетя за суеверието. Правилният въпрос от моя страна би бил: Брато, по такива и такива причини подозирам, че сте бременни и суеверни. Преди да ми отговориш дали е така, обсъдете го със снахата.  Joy
Просто казвам, че предпочитам хумора и самоиронията. Дори не ми хрумна да се сърдя. Решили са кога на кого да казват/ не казват - тяхно право е. Това не ме прави по-малко леля. Горда леля.  Peace

# 223
  • Mediterraneo
Боряна, да са ви живи и здрави близнаците   bouquet

Лолитка, направо ме разсмя с твоите небивали проблеми  ooooh!  Whistling Горката, какво ли ти е било като не си знаела за бебето на девера си  ooooh! Вместо да се радваш, че някой( това е друга тема за разговор) ви е купил апартамент и си напуснала онази комуна, ти търсиш под вола теле и дуднеш. Детето, та детето! Малко е за обяснения, а голямо да яде само от хладилника. Пффф, потресе ме твоята история!

# 224
Ама аз не разбрах какво толкова има да му се обяснява на това дете.Казваш му че каката си има бебе и толкова
Какво трябва да му обясняваш

Общи условия

Активация на акаунт