Гергьовден иде и от раз, две чертички ще развея аз!-Бъдещи мами над 35

• 26 796
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Ели, каката е родена в Англия, живяхме там една година, аз затова толкова ви се радвам, че сте там, пак бих отишла
Коте, сигурно е така ама можеш ли се разправяш... Заради съгласията на другия родител не правя бг паспорти, да. Те по рождение са и бг граждани, ако решат, че искат някой ден ще си направят паспорти.

# 76
  • Истински се вижда само със сърцето.
Коте, наистина в къи винаги има какво да се свърши, но е за  определено време и когато искаш почиваш  Laughing не е като на работа Simple Smile

На мен хем ми е скучно в къщи, хем взе да ми харесва  Embarassed ама честно да ви кажа наистина не ми се ходи на тази долнопробна работа и то не защото ме мързи, а не понасям голяма част от хората там, натоварват ме психически и с простотия и с постоянно говорене на глупости.

Мимче разбрах Simple Smile

# 77
Аз знам че ще порасне, корема де! Обаче ми е странно  newsm78 , защото по принцип съм доста лакомичка и винаги съм си мислела , че като забременея ще се превърна в слон  Joy
Коте, хич не съм спокойна , притеснявам се за всичко  ooooh! , обаче не и за ЕГН то . С двама родители българи , какво да е бебето  Mr. Green

# 78
Здравейте и хубав ден на всички, уикенда свърши, селото се изпразни от туристи и пак имам нормален нет. Шери много сладурска тема, аз имам присантиман нали дребната е зодия агънце. Много мило ми стана, че си ме сложила в списъчето за две чертички, дано е на късмет.
Даре, права си не е честно петък да е само в петък, аз пък косматото кафе си харесах  Embarassed
Жане на мен както ми върви през 10 години да се радвам на бебе, може и в този живот да родя на 50, само да има кой да ми уйдиса на акъла.
Добре дошли на Те4ке и на Деси, бързо да оздравяваш.
Приятна разходка на Тарторина, аз правих паспорт с пълномощно чрез майка ми, но лятото като подадох документи за помощ за раждане на дете пак ми взеха оригинала на акта, дано не го затрият, не че нямам дубликат.
Кей честит рожден ден,много здраве ти желая, всичко останало може да се купи казваше баба ми. Щастието ти предстои да се роди.
Аз помързелувах тези дни, ушите и гърлото още ме болят, но пък се лакирах, Даре "мента" е на мода сега, не "кармъзъ"  Laughing
Ставам и да ошетам

# 79
Кей, честит рожден ден, да си жива и здрава и скоро да се радваш на Димана  Hug

# 80
Благодаря ви, мили мои!  Hug
Досега имах гости, май подаръците за Димана превишават моите  Joy

# 81
Кей, честит рожден ден и от мен. Най хубавият подарък си получила вече, само трябва малко да почакаш още да си го получиш  Heart Eyes

# 82
Мимче,като са български граждани децата,не можеш ли да дадеш на някой пълномошно да подаде документи тук в БГ за помощ за дете.Може за там да много пари,но защо да ги изтървате.За тези пари можеш да подадеш документи до 3г. след раждането.Получава се от всички,без условие за доход.
Същото се отнася и за другите момичета,които са в чужбина.

# 83
Ех, че хубаво, Кей

Венци, я разкажи нещо за вашето село Simple Smile

# 84
Шери, тези помощи само лично се подават документи, и аз исках с пълномощно но ме отрязоха, а изплащането е до 20 работни дни и ти връщат оригинала на акта. Затова и остана нашия, не ми стигнаха 6 седмици в БГ.
Нашто село е малко, но не го давам за друго място тук в Кипър. В центъра на острова сме и всички важни градове (те всъщност са само 4) са ми на 55км. Лятото е прохладно , защото сме в планината(висока е цели 2000м. Хихи) , имаме река, зад къщата. Зелено е, портокали, лимони и маслини в двора, череши и мушмули в съседите. Хорато са много приветливи, всички се познаваме. Има полицейски участък, банки, училище, поща, ресторанти, кафета, аптека, магазин всичко по 1,2Е с БГ стока. Много църкви с детски площадки. Живее се спокойно с всички удобства на града без трафика, само август е пренаселено с отпускари.
Довечера ще кача малко снимки.

# 85
Брей да взема да се включа и аз в темата, преди да съм и изтървала съвсем края.
На Кей и Кали (със закъснение) пожелавам да са живи и здрави и много усмихнати. Положителни мисли и събития ви пожелавам само! Кейче, на теб весел празник!

Не се кахърете токова за ЕГН и т.н. не е толкова сложно!
Наш Сава нали е роден и той в странство (Великобритания), от посолството извадихме само пасаван, за да можем да се приберм в Бг и на родна земя извадих акт за раждане, съответно и ЕГН, което се прави по местожителство на майката. Мисля, че срокът беше до година от раждането.
А иначе дубликат на акта за раждане се вади много лесно, той има абсолютно същата тежест като оригиналът, аз самата имам поне 3 из къщи, защото все се налага по някакъв повод да вадя и наистина за някои документи искат оригиналът или дубликат да остане в съответната институция, например при смяната на задграничния паспорт на Сава задържаха един дубликат, копие не можело.
Аз само се чудя за нас защо изобщо вадим Български задграничен паспорт на Сава? Той има валиден Великобритански. Българският само ни е създавал неприятности до сега...
Ние за това бебе изобщо не сме мислили подобни неща... Само знам, че тук ще е малко по-сложно с пасавана, защото посолство има само в Канбера, а не знам тук в Пърт да имаме консул, та ще има да попътуваме май...

Жане
, и аз се притеснявам поради липса на корем и какво ли още не, ама като те гледам теб в 20, че си без корем и се успокоявам... Мен най-вече ме тревожи фактът, че не се храня особено добре, ЩЗ също ме притеснява...

Гледам, че и новата ни принцеска сте обсъждали, да е жива и здрава дано, пък другото вече и е дадено! Wink  Аз съм изненадана, че тук нямаше особено голям отзвук на събитието или пък аз не съм разбрала, ама нали и ние сме под опеката на Кралицата. Като и спомня какви веселби бяха в Англия при раждането на баткото...
За раждането и прибирането на следващия ден аз бях много скептично настроена повреме на бременността, но като родих исках да си ходя на часа, ако може, въпреки че бях изтощена до краен предел поради почти 48-часовото раждане. Понеже родих в 5:50 вечерта в неделя, трябваше да изчакам до следващия ден, за да мине педиатър, както и лекар който мен да ме погледне, та в понеделник към 5-6 вечерта вече си бяхме вкъщи. Simple Smile

Ох, мразя понеделниците, откакто съм на училище, но поне днес ми мина едно контролно и се надявам да не се налагт поправки или поне да са малки, не можах да дочакам днес да ми го провери преподавателят.
И мойто магаре тук ми къса нервите, откакто съм го взела от училище, та само го чакам да си легне вече, че да си поседя малко на тишина. Че и си загубил горнището на униформата днес, та се ядосва, защото струва сума и пари, а му е съвсем ново...
При нас такъв студ скова... Вчера се изля небето, съответно моето пране се препра наново, та и днес не можа да изсъхне, моля се поне през нощта да не вали.

Време е за сън за моето зверче! Ухуууу! Wink
Хубава вечер на всички!

Уфффф, пак съм се оляла с количеството написано...

# 86
Мила Кей, Честит Рожден Ден! Пожелавам ти да си здрава! Много щастие, веселие и всичко на куп!

Добре дошли на новите момичета!  bouquet

Венци, много хубаво при теб изглежда от разказа ти! Най ми хареса за портокалите, лимоните и маслините в двора.    А гръцки говориш ли?  
Аз не знаех за тази помощ за родено дете, ама тя сигурно ще ти изкара всички нерви дето ги има човек. Пък и лично трябвало..., не става.
Креми, дано всико е наред с ФМ! В София ли ще я правиш?
Ели, много е кофти да работиш с хора, които не ти импонират, така че почивай си вкъщи и се наслаждавай!

# 87
  • Варна
Всички на гости на Венциии...   car003 newsm01  grinning039 newsm49 travel motor Kissing Heart

# 88
  • София
Кей, честит рожден ден!    bouquet Да си здрава, щастлива, усмихната!
Кали, честито и на теб, на патерица   bouquet

Шери, страхотна темичка, благодаря  Grinning

Добре дошли на новите момичета и успех!

Жане
, ще видиш как съвсем скоро ще ти се струва, че корема ти расте с всеки изминал ден  Heart Eyes

Ината, какво точно те притеснява ЩЖ?

Венци,
чудничко изглежда вашето селце, идилия направо  Sunglasses

# 89
Ооооо, Венци, звучи като приказка твойто селце! И мен ме привлякоха дръвчетата в двора... Тук на тоя студ и дъжд нищо такова не вирее  Sad Имам си една смокиня, която тъкмо започна да връзва и 4 дни ни удави от дъжд... А аз само я местя със саксията по слънцето в двора...

Общи условия

Активация на акаунт