Гергьовден иде и от раз, две чертички ще развея аз!-Бъдещи мами над 35

• 26 806
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Венци,може да не е лично,но искат оригинален документ за самоличност на майката.За бащата може и копие WinkНаистина трябва оригиналния акт за  раждане на детето+ удостоверени кое подред е детето+актовете за другите деца,ако има такива.Това го направиха,че нали за второ дете сега дават по 600лв.След 15 число на месеца следващ подаването на документи ти изплащат помощта и тогава майка трябва лично да се разпише,че е получила парите и лично да и върнат акта.Аз нито за едното,нито за другото съм подавала лично документи.За Алекс една служителка се направила на интересна на ММ.Казала,че трябва аз лично да подамтъй като не било сигурно,че той бил бащата #Crazy.Той отишъл при шефа на СП и заявил,че след като детето белее в неговата кошара,значи е негово

# 91
Венци- прекрасен разказ за твое селце Simple Smile
Ината- радвам се, че онова кръвоизливче не те тормози вече Hug Дано ЩЗ се пооправи, как е ТСХ?
Коте- не се преуморявай с прахосмукачки. Помоли ТМ да върши тази работа. То небременна и мен ме заболява кръста от прахосмукането  Crossing Arms
Кей- не се сърди,че Диманка ще е с повече подаръци  Flutter Ти косвено ще ги ползваш Heart Eyes
Атита-да, в София във Фемина ще си правя ФМ , та се надявам да се види нещо като пол също Whistling Ние сме си тук по Софийско принципно, ама края на тази седмица се местим към Правец за 2 седмици докато трае безводието по нашия квартал Blush

# 92
Тита, дойдох преди 5 години с "плажен" английси, научих гръцкия, но най-важно е руския, руските туристи са платежоспособни. Василия започна първи клас в средата на учебната година, през януари, в средата на юни на тържеството чух кипърки да се питат коя е чужденката - не я различиха между децата си.
Кали, чакам ви всички, от един месец съм с 6 местна кола, веднага ви организирам тур, ММ работи като гид, навсякъде сме вътрешни, само елате.
Зази, коте и на мен ми е идилия.
Шери в Добрич, където и да вдигнеш скандал малко им е, не искам да си спомням. В паспортно ми казаха да си измисля постоянен адрес, щом нямам собственост - ??????

# 93
Zazzy, ами притеснява ме това, че съм с Хашимото и в началото на бременността (7 седмица) стойностите на TSH скочиха до 4.41, а месец преди това бяха под 1. В петък бях на кръвен тест и утре ще звъня на лекарката ми да видим резултатите...
Иначе аз в последно време се чувствам доста добре, сякаш и по-малко сън ми е нужен, но пак поспивам. Гаденето сякаш поотмина, та се надявам да стават все по-добре нещата.

Аз май за Сава подавах за тази еднократна помощ документи, макар че много се колебаех, защото все пак осигуровки в Бг не бях плащала вече от 2 години, та ми се виждаше нечестно, но пък и в Англия не получихме, каквото там се полага за новородено, защото ММ още нямаше тамошен паспорт, та накрая май поне в Бг подадох документи.
Този път, да е живот и здраве, нямам намерение да подавам никакви документи, не се осигурявам в Бг, не живея там, тук ще получим еднократна помощ, неуместно ми се вижда да цоцам и от Бг, има по-нуждаещи се. Пък и хич не ми се занимава с такива работи!

# 94
Ооооо, Венци, звучи като приказка твойто селце! И мен ме привлякоха дръвчетата в двора... Тук на тоя студ и дъжд нищо такова не вирее  Sad Имам си една смокиня, която тъкмо започна да връзва и 4 дни ни удави от дъжд... А аз само я местя със саксията по слънцето в двора...
Венци, идвам с Котето да знаеш  bowuu
Коте, комшиите имат смокинка засадена на двора и като вали и слагат чадър  Joy Зимата е увита с найлон да не мръзне

# 95
Венци,не ми се говори за постоянен адрес.Когато се роди Мими,аз се водих на един адрес,ММ на друг,а Мими -на трети.Съответно не живеех на нито един от тези адреси.При смяната на лична карта сменям и адреса и питам дали да сменям на детето.От паспортно ми казват,че детето върви с майката.Да,ама не.Когато се наложи да издаваме задграничен на Мими,се оказа,че тя е на друг адрес и ми трябва разрешение от свекито(апартамента е неин) да пребиваваме с Мими на този адрес.Голяма обърквация беше докато и направим адресна регистрация.
Ината,тази помощ няма връзка с нуждаещи и принос към БГ.Тя се полага на всяко българско дете.Нали се досещаш,че братята роми нямат никакъв принос,но вземат не само тази помощ.

# 96
Венци, много хубаво селце  Heart Eyes искам и аз...не знаех, че в Кипър е толкова високо

Шери, благодаря, че писа за тази помощ но и на мен не ми се занимава дори и да имам право

Забравих да се похваля - имаме къща Simple Smile 40мин извън града, но пък на село с градина, края на юли се нанасяме

# 97
Ох, знам Шерифче, така е, ама ми е съвестно! Такъв идиот съм аз. Simple Smile
Венци, не знаех, че и с теб сме градски! Simple Smile

# 98
Кей  Hug бъди здрава, подаръка ти е направен, остава да го получиш Hug да го носиш на ръце и да се гордееш Hug
Добре дошли на новите момичета.
И аз искам в Кипър при Венци пък  Naughty

# 99
  • София
Ината, нормално е в началото на бременността да се вдигне ТСХ-то, особено при Хашимото, но при теб не е било толкова високо. Дано сега резултата е добър! Много е важно да не го мислиш постоянно това, да не ти е най-основния проблем. ЩЖ много се влияе от стрес, от напрежение, от отрицателни емоции.  Аз 7 години пих Л-тироксин преди да забременея, за хашимото и при мен имаше съмнения, но после стана ясно, че нямам. Докторът и казваше: още при положителния тест, пускаш ТСХ и ФТ4, после цялата бременност всеки месец ги изследвах, но слава Богу, нещата бяха в норма. Вярвам, че и при теб всичко ще бъде наред  Hug

Венци, ти така както ни каниш, току-виж сме организирали една екскурзия до Кипър  Sunglasses

Креми, чакаме хубави новини  Grinning

Мимче, честита ви къща, много хубави емоции да преживете в нея!

# 100
Мимче,честита ви къща.Бъдете много щастлива в нея и нека винаги е огласяна от детски смях.

# 101
Ейй, Мимче, пропуска ли се такова нещо? Забравила да се похвали! Честито! Да си я превърнете в уютен дом и да ви е много "топло" и приятно в нея, да я огласяте със смях и все да е пълна! Simple Smile
Зази, така е, знам че е нормално, но все пак не е добре, надявам се сега да сме го овладяли, след като коригирахме дозата. Аз приемам един животински екстракт, а не синтетичния Тироксин, но ако се наложи, навярно пак ще мина на химията.

# 102
Благодаря Simple Smile Хехе, Ина, вчера подписахме банковия заем, малко ми е странно, може би затова...

# 103
Mimche- честито , много се радвам, че сте намерили Вашата къща Heart Eyes Да бъдете мноооого щастливи там Wink
Ината- браво ,че са ти дали нещо друго вместо тироксин. Какво е точно това? Едва ли го има в БГ Thinking

# 104
Мимче, честита къща, и ние вече обмисляме какво и къде да си купим (в района),
Ината и аз сега разбрах. А помощите за дете си ги взех, без угризения, родила съм бг гражданин- гласоподавател. Няма право на граджанство по месторождение, иначе нямаше да се натискам за ЕГН.
Жане чакам ви. Всички. Само ще ви дудна сега, докато не дойдете. Ако ми остане време и батерия довечера ще ви разкажа за мойто странно забременяване с Карли. Имам позната с успешно инвитро от първия път, и едно семейство с донорско, заради мъжки фактор в тукашните клиники, на ниво са като турските. Ако искате инфо ще разпитам.

Общи условия

Активация на акаунт