БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 037
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
С какво мога да заменя заквасена сметана? Тя е включена в рецепта за торта, но тук засега не мога да намеря.
с безсолна извара,маскарпоне,крем сирене,цедено мляко...

# 526
  • Euskal Herria
Благодаря ви! Да, част е от крема. Реших, че сирене Филаделфия сигурно успешно ще я замести и затова съм взела от него. А рецептата е за торта Рафаело (една от разновидностите, които намерих в нета).

# 527
  • София-Младост
С какво мога да заменя заквасена сметана? Тя е включена в рецепта за торта, но тук засега не мога да намеря.
Не може да няма, но трябва някой да ти покаже къде да я търсиш или как точно е на испански.
Може да я замениш евентуално с маскарпоне. Или кисело мляко но с много висока масленост.
ПП
nata espesa e заквасена сметана
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228423.165

# 528
Видях някъде едни кремчета....очите ми останаха в тях. Според мен е нещо от типа на панакота, но част от нея желирана в наклонена чашки, след това се излива другата, в друг цвят, много е красиво  Heart Eyes Това го знам уж на теория, ама ще съм благодарна на истинска рецепта  Praynig

# 529

прецедено кисело мляко

уф, не съм видял и другите отговори - всеки един ще ти свърши работа

# 530
Видях някъде едни кремчета....очите ми останаха в тях. Според мен е нещо от типа на панакота, но част от нея желирана в наклонена чашки, след това се излива другата, в друг цвят, много е красиво  Heart Eyes Това го знам уж на теория, ама ще съм благодарна на истинска рецепта  Praynig

raja_nikol, всякакви можеш така да си направиш, само да имаш малко търпение да поизчакаш, докато стегне едната част и да закрепиш добре наклонени чашките. По тоя начин правя на децата крем от грис. Желиран правих също, но не намирам снимките. Peace

И една диетична панакота

# 531
  • София-Младост
Видях някъде едни кремчета....очите ми останаха в тях. Според мен е нещо от типа на панакота, но част от нея желирана в наклонена чашки, след това се излива другата, в друг цвят, много е красиво  Heart Eyes Това го знам уж на теория, ама ще съм благодарна на истинска рецепта  Praynig

raja_nikol, всякакви можеш така да си направиш, само да имаш малко търпение да поизчакаш, докато стегне едната част и да закрепиш добре наклонени чашките. По тоя начин правя на децата крем от грис. Желиран правих също, но не намирам снимките. Peace

И една диетична панакота
И тук също
http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html

# 532
  • Euskal Herria
Благодаря на всички за отговорите!

# 533
Моля ви, кажете някой има ли машина за сладолед и става ли хубав?  По— конкретно питам за тази от Лидъл;) 

После ще черпя   bouquet

# 534
Моля ви, кажете някой има ли машина за сладолед и става ли хубав?  По— конкретно питам за тази от Лидъл;) 

После ще черпя   bouquet
Питай в темата за Лидл http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=851440.285;topicrefid=20 - там точно я обсъждат май сега.

# 535
  • София
Как е най-удачно да съхраня свеж магданоз - в кутията за зеленчуци на хладилника, в чаша с вода като букетче или да взема да го нарежа и да го замразя?

# 536
Според мен най - добре е да го нарежеш и във фризера.

# 537

После ще черпя   bouquet
Питай в темата за Лидл http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=851440.285;topicrefid=20 - там точно я обсъждат май сега.

Мерси!

# 538
Магданоза ако е много, нарязвам част от него и замразявам. Малка част оставям в чаша с вода и в хладилника.
Рая Никол, нейде имах снимки как се правят кремчетата, ако не ти  късно малко по късно ще ги потърся и ще ти ги метна във фейса   bouquet

# 539
Здравейте,

как се приготвя салата "табуле" и какво основно е подходящо за нея?

Общи условия

Активация на акаунт