БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 45 319
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 2 815
Бонгич, знам че често помагаш на  лични, а тук предимно  си чешеш езика  Laughing, ама стига с тази реклама на гугъл де....то вярно, че гугъл знае всичко, но там често можеш и да се опариш и да се натресеш на "бля-бля" сайтове както им викам аз.....сайтове целящи единствено трафик, но не и достоверност на рецепти. А, ако правиш нещо за първи път е съвсем естествено да се довериш на "изпитани" такива, а след това вече можеш както се казва и на око да го направиш нещото.
А и все пак темата е за това, няма нужда от постоянно напомняне на функциите на гугъл, вярвам, че всяка една от нас се справя перфектно с търсачката  Wink

П.п за нищо, Ди, успех с пая   bouquet

# 646
  • Мнения: 484
Искам да правя щолен  Crazy посред лято.Въпросът ми е къде да го съхранявам?В хладилника предполагам,че ще се овлажни.Приемам идеи  Praynig

# 647
  • Мнения: 7 779
увии го във фолио
в магазините не си ли виждала в какво е увит ?

# 648
  • Мнения: 484
увии го във фолио
в магазините не си ли виждала в какво е увит ?


Тъй де,то е ясно.Ама след като го увия?Зимата си стоеше на студено в кухнята,а сега?

# 649
  • Мнения: 7 779
в кутията за хляб.

# 650
  • София
  • Мнения: 330
Най-вкусните печени картофки, как?
Не ми се пържат искам в тавата и хоп на гостите, а за скарата си трябват картофки.

# 651
  • Мнения: 2 815
В тава с хартия слагаш нарязаните като за пържене картофи, посоляваш, заливаш с олио, объркваш хубаво с ръце и печеш в загрята фурна до готовност (може и подправки, ако обичате)
Режеш картофа на 2, осоляваш и слагаш в намазнена тава с разреза надолу...така наречените надупени картофи.
Картофи соте, но във фурната. Стават убиец.

# 652
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 150
Може ли замразявано месо след като се сготви да се замрази отново? Сурово знам, че не бива, но сварено или вече сготвено? Много ми беше в пакета, затова питам!

# 653
  • Мнения: 1 306
П.п за нищо, Ди, успех с пая   bouquet
polly  bouquet  bouquet  bouquet
Много, много благодаря Hug
Стана много приятен сладкиш, харесан дотолкова, че вече е преполовен...от един човек Laughing

# 654
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 543
Може ли замразявано месо след като се сготви да се замрази отново? Сурово знам, че не бива, но сварено или вече сготвено? Много ми беше в пакета, затова питам!

Размразени пилешки бутчета, сварих и обезкостих, но ми се получи много. Замразих преди седмица, днес правих супа. Редовно го правя този номер.

# 655
  • Бургас
  • Мнения: 1 532
Здравейте, търся една рецепта, както казват била "Добружанска" за баница. Корите финни се надипляли като хармоника в тавата, после се заливали с прясно мляко в което има няколко капки мая за сирене. Само това знам, но ми се струва, че трябва и друго нещо да има. Сирене не се слага и подсирването се докарвало с тези капки.  newsm78 Много ще ви благодаря   bouquet

# 656
  • Мнения: 22 867
Здравейте, търся една рецепта, както казват била "Добружанска" за баница. Корите финни се надипляли като хармоника в тавата, после се заливали с прясно мляко в което има няколко капки мая за сирене. Само това знам, но ми се струва, че трябва и друго нещо да има. Сирене не се слага и подсирването се докарвало с тези капки.  newsm78 Много ще ви благодаря   bouquet

rosi_030, погледни тези двете:

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8F%D0%BA%D0%BE

http://petyakeranova.blogspot.com/2013/07/blog-post_16.html

# 657
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 150
Тарталета, благодаря !
За добруджанската баница: сиренето се натрошава върху кората, капе се олио, прегъва се на две, надипля се на хармоника, ррди се в тава. Полива се с яйца, кисело мляко, прясно мляко, щипка сол и щипка сода за хляб. Само такава баница ям.
За мая за сирене не знам нищо! А, и става по-добре, ако корите не са фини, а от по-дебелите.

# 658
  • София
  • Мнения: 12 220
Искам да правя щолен  Crazy посред лято.Въпросът ми е къде да го съхранявам?В хладилника предполагам,че ще се овлажни.Приемам идеи  Praynig
В свежо фолио и в хладилник. Не се овлажнява.
Може ли замразявано месо след като се сготви да се замрази отново? Сурово знам, че не бива, но сварено или вече сготвено? Много ми беше в пакета, затова питам!

Размразени пилешки бутчета, сварих и обезкостих, но ми се получи много. Замразих преди седмица, днес правих супа. Редовно го правя този номер.
+ 1. Редовно си правя заготовки на котлона и после ги замразявам и след време ги ползвам.

Nimfea, в никакъв случай не съм се опитвала да се заяждам относно лим. киселина.  Peace Направи ми впечатление количеството и за 1 кг сладко, а аз правя всяка година и ползвам много по-малко. Всеки си има избор и рецепти.  Peace Peace

# 659
  • Мнения: 22 036
Да се отчета Simple Smile. Комбинирах няколко от предложените рецепти и се получи чудесен чийз кейк. Сложих 250 гр. маскарпоне и толкова филаделфия. Разбих два белтъка с пудта захар, а огтаналата пудра захар разбих с около 200 мл. течна снетана (стана почти на масло). Смесих всичко + разтворен желатин и го пльокнах върху изпечения блата, който беше от натрошени бишкоти, смлени бадеми, едно яйце и масло.

От половин кило замразени малини и захар + малко Бейлис и малко желатин направих заливката. А детето нищо няма да му стане от малко Бейлис, все пак е 1.80 и на 15 Simple Smile. Едвам го удържах пред хладилника докато се стегне Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт