БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 45 317
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 2 152
 newsm78

Сега и аз имам нужда от помощ
Четох постовете за правене на сладко с желираща захар.
До сега не бях ползвал такава и се вдъхнових, най-вече че сладкото се вари 10-а минути
Подхванах сладко от череши - първа проба 1 кг плод и 1 кг желираща захар. Получи се, но стана толкова сладко, че чак ми горчеше.
Вторият опит правих с 3 кг плод и 1,5 кг захар - като сладост ми допадна. Спазих и инструкциите на опаковката, а се получи нещо като компот. Отделих плодовете в буркан, а сока - в бутилки.
Получи се нещо по равно като количество - колкото сладко, толкова и сок...

На снимката се вижда какво се получи
Скрит текст:
Та въпроса ми е - къде е грешката и защо стана като компот?

# 721
  • Мнения: 7 849
Здравейте,
В черешката на тортата Дидо Мачев сготви уникално вкусно телешко (поне така казаха участващите). Моля някой да удари едно рамо с рецептата. Моля, моля, моля...

Сигурно съм закъсняла, но телешките пържоли ги запечата на тиган оваляни с брашно (аз го правя без брашно и в масло). В тенджера под налягане  наряза на едро картофи и моркови, овкуси ги, и ги заля с равни количества вода и бяло вино - в случая по една водна чаша от двете. От горе нареди месото, като месото не трябва да е в течността, а над нея. Затвори тенджерата и не каза колко ври, но предполагам не повече от 5- 7 мин.
Успех, месото става като мозък.

# 722
  • София
  • Мнения: 10 825
Биляна, а колко са дебели телешките пържолки? Съвсем изтънени ли са или са като стек?
Не следя предаването и не съм видяла как изглежда ястието, но звучи интересно, вкусно и бързо

# 723
  • Мнения: 3 020
Марчева, виждам, че не ми отговори на последното питане, предполагам, защото съм писала глупости  Crazy Grinning, но бях през телефона и не успях да редактирам, че продукта е "нискомаслено крем сирене", а не извара.  Laughing
Току що го опитахме и много ни хареса. Едва изчаках да се охлади.  Blush
Направих го с череши и заквасена сметана. Стана супер. http://sunshineskitchen.com/cheesecake-raspberry-brownies/
Единствено за следващия път ще знам да "миксирам" двете смеси по-добре, да стане по-мраморно, защото сега съвсем леко ги омесих и на места се получи повече от брауниса, на места предимно от бялата чийз-смес.

И на мен ми хареса обяснението на Биляна за вкусното телешко. Звучи лесно и вкусно. Само да попитам за това "запечатване" - предполагам значи бързо запържване от двете страни до почервеняване, нали???  Rolling Eyes

# 724
  • София
  • Мнения: 12 220
newsm78

Сега и аз имам нужда от помощ
Четох постовете за правене на сладко с желираща захар.
До сега не бях ползвал такава и се вдъхнових, най-вече че сладкото се вари 10-а минути
Подхванах сладко от череши - първа проба 1 кг плод и 1 кг желираща захар. Получи се, но стана толкова сладко....................
Та въпроса ми е - къде е грешката и защо стана като компот?

Аз споделих че съм доволна от желиращата захар и моите бурканчета са с едно меко желенце, и са много приятно изглеждащи. Не са течни. Къде ти е грешката.... ами  според мен ти е малко захарта на количеството плод, там си пише 1 кг плод - 1 кг захар. Ти си сложил 3. кг плод на  1.5 кг захар....няма как да стане. Трябваше повече да вариш за да се изпари сока на плодовете.

Марчева, виждам, че не ми отговори на последното питане, предполагам, защото съм писала глупости  Crazy Grinning, но бях през телефона и не успях да редактирам, че продукта е "нискомаслено крем сирене", а не извара.  Laughing
Току що го опитахме и много ни хареса. Едва изчаках да се охлади.  Blush
Направих го с череши и заквасена сметана. Стана супер. http://sunshineskitchen.com/cheesecake-raspberry-brownies/
Единствено за следващия път ще знам да "миксирам" двете смеси по-добре, да стане по-мраморно, защото сега съвсем леко ги омесих и на места се получи повече от брауниса, на места предимно от бялата чийз-смес.

.....................
Не, не няма глупости тука.  Simple Smile Не ти отговорих , защото не съм влизала тези дни.  Радвам се , че бях полезна.  wavey За разбъркването на двете смеси се убедих, че трябва много малко да се бъркат за да не  преобладава тъмната над бялата смес и последно го направих с едно дървено шишче и леко обърках. С череши не съм пробвала , но съм убедена че е много хубаво.

# 725
  • Мнения: 1 313
Чудя се какво да правя с една полупълна опаковка заквасена сметана на Данон. Някакви идеи за рецепта за сладки, кекс или нещо подобно? Не ми се готви на манджа.

# 726
  • Мнения: 22 867
Чудя се какво да правя с една полупълна опаковка заквасена сметана на Данон. Някакви идеи за рецепта за сладки, кекс или нещо подобно? Не ми се готви на манджа.

Мъфините на кафе със сметана, много вкусни! Heart Eyes

# 727
  • Мнения: 1 313
Идеално, точно това ми трябваше!

# 728
  • Мнения: 7 849
Биляна, а колко са дебели телешките пържолки? Съвсем изтънени ли са или са като стек?
Не следя предаването и не съм видяла как изглежда ястието, но звучи интересно, вкусно и бързо

По - скоро приличаха на стек, той не помня дали уточни, а и аз не гледах внимателно. Аз го правих със свински вратни пържоли, някога ще пробвам и със тел. стек. Да, вкусно е. А с хубаво телешко сигурно ще е по- по-

# 729
  • Мнения: 108
Направила съм нещо като чийзкейк (по рецептата 1 бял шоколад, 3 яйца и 1 сирене крема), но незнам как да го украся отгоре. С каква украса отгоре ще се върже вкусът - мисля да е настърган бял шоколад. Не ми трябва нещо сложно - само за домашна консумация е, но ми се иска да не стои недовършен.

# 730
  • София-Младост
  • Мнения: 24 074
Направила съм нещо като чийзкейк (по рецептата 1 бял шоколад, 3 яйца и 1 сирене крема), но незнам как да го украся отгоре. С каква украса отгоре ще се върже вкусът - мисля да е настърган бял шоколад. Не ми трябва нещо сложно - само за домашна консумация е, но ми се иска да не стои недовършен.
Може да направиш малко ганаш, но с кафяв шоколад, за да има контраст. Може и плодове да подредиш. АКо само ще настъргваш шоколад ти предлагам да е черен, защото белият ще се изгуби. А в/у кафявият може, ако обичате да поръсиш съвсем малко кокосови стърготини.

# 731
  • София
  • Мнения: 1 374
Здравейте,
Влизам и аз с бързо питане. Направих сладко от череши снощи, като го оставих да поизстине и сутринта да го сипя в бурканчета. Обаче като станах сутринта, то станало на кокал в тенджерата и няма мърдане. Та моля за идея как може да се оправи поразията, за да не го изхвърлям(че даже и с тенджерата Simple Smile  ) Приготвих по следния начин:
2 кг череши ги поръсих с 2 кг захар и оставих една нощ в хладилника.
После на котлона, заедно с около 1 чаена чаша вода варих, докато капката спре да се стича като я сложите в чинийка(така ми обясни мама  Embarassed ) Добавих накрая и лимонена киселина. Къде сбърках не знам. Варих доста време над 40 минути. По същата технология съм правила преди 3-4 години сладко от диви ягоди и стана чудесно, но този път не разбрах каква я свърших.

# 732
  • София-Младост
  • Мнения: 24 074
Досипи му вода и нека пак да кипне. Вероятно самите череши са били доста сладки и бързо са се сгъстили.
Това с капваненето на капка ми е много измамно на мен...тя е гореща и винаги поне на мен ми се разлива... Затова пробвам като сипя в малка купичка на дъното от сладкото и го изчакам да изстине. И тогава преценявам да изключвам или да варя още.

# 733
  • София
  • Мнения: 1 374
Ала-Бала благодаря, така мислех и аз да добавя вода и да кипна пак. Ще опитам и ще споделя дали се е получило. Черешите са домашни, брахме си ги онзи ден от "ранчото"   Mr. Green , не са пръскани, не са обработвани и наистина са доста сладки. Ще пробвам и аз с купичка този път.

# 734
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
  • Мнения: 355
Биляна, а колко са дебели телешките пържолки? Съвсем изтънени ли са или са като стек?
Не следя предаването и не съм видяла как изглежда ястието, но звучи интересно, вкусно и бързо
По - скоро приличаха на стек, той не помня дали уточни, а и аз не гледах внимателно. Аз го правих със свински вратни пържоли, някога ще пробвам и със тел. стек. Да, вкусно е. А с хубаво телешко сигурно ще е по- по-
така сготвих - купих телешко бон филе - нарязах на тънко /един пръст примерно/ и добре ги начуках - варих ги 30 минути - за моя вкус беше превъзходно - за 5-7 минути може би не е моята среда - трябва да се пробва
А искате да кажете че и със свинско ще стане тази хубавиня така ли. ммм
  chef  chef  chef

Общи условия

Активация на акаунт