Дискова херния - 11

• 147 073
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
Аз вчера се върнах от Егейско море и 10 дни ми се отразиха доста добре.

# 166
На мен морето ми е супер, особено лежането на топлия пясък. Шезлонгът и водата не съвсем, но на мен вечно ми е студено. Ако можех да плувам сигурно щеше да е по добре

# 167
  • София
На мен пък физиотерапевът ми каза никакво лежане на топлия пясък. А от хладната вода ми се стяга гърбът...Направо откачам вече - само следя от кое колко ме боли и се чудя какво хапче да изпия.

# 168
Привет от павел баня. 3ти ден съм тук и ще ви разкажа набързо за условията тук. От каде да започна ...  Ами храната не е лоша, вкусна е и няма да останете гладни Grinning аз съм в по-новата база, не е супер лукс, но все пак не сме тук заради лукса Close По две легла има в стая, телевизор, хладилник и постоянно има топла вода. Назначиха ми две физеотерапии, масаж с вода в една вана и екстанази, за които всички знаете, така че няма да обяснявам какво това. За сега немога да кажа дали съм по-добре, още е рано да се каже. Лежа на ортопедично легло и ми е добре. Най ми тежи, че лекарът не ми дава да се топна в топлата минерална вода, но можеби утре няма да издържа и ще се "бухна"в топлата вода" :p А забравих да кажа, че има приличен wifi.

# 169
  • На планетата земя
Форт,недей да прекаляваш с минералната вода там,защото не трябва.При предната ми криза много отдавна беше това съм ходила в Павел баня там където си ти,предполагам си в ПРО ЕАД. Ходех да се кисна в басейна и си плащах,по 1 час стоях.Такива реакции направих,а отидох с поутихнали болки.Екстензии не са ми правили,защото не дадох.

# 170
Форт,недей да прекаляваш с минералната вода там,защото не трябва.При предната ми криза много отдавна беше това съм ходила в Павел баня там където си ти,предполагам си в ПРО ЕАД. Ходех да се кисна в басейна и си плащах,по 1 час стоях.Такива реакции направих,а отидох с поутихнали болки.Екстензии не са ми правили,защото не дадох.
LoL нали се ходи на Павелбаня точно заради екстензиите ? Впрочем те не са болезнени или нещо такова. Btw тукощо разбрах, че водата била слабо радиоактивна и на 15 мин трябва да излизаш.
P.s много пияници има тука страх ме е да не се пропия Grinning

# 171
  • На планетата земя
LoL нали се ходи на Павелбаня точно заради екстензиите ? Впрочем те не са болезнени или нещо такова. Btw тукощо разбрах, че водата била слабо радиоактивна и на 15 мин трябва да излизаш.
P.s много пияници има тука страх ме е да не се пропия Grinning

Ходи се не само заради екстензиите,а и заради водата.Тези екстензии са нож с две остриета и мен лично ме е страх да се подлагам на тях,отделно неврохирургът при който последно съм ходила категорично ги отрича.Но всеки сам си решава.А относно живота в Павел баня,да,познато ми е ,толкова шумно място, няма никаква почивка там ,нито спане.Затова предпочитам напоследък да ходя във Ветрен.

# 172
Ето и обещаните от мен упражнения, които практикувахме на лечебната физкултура в Павел Баня.
Там ги правехме по 20 минути, аз си ги удължих до 40 и ги правя абсолютно всяка сутрин. Много съм доволна, че отидох, защото търсех такива упражнения няколко месеца и на принципа на пробата и грешката правех разни измислени от нета, които ми разказаха играта.
Изпълнявам ги на земя, на постлано двуслойно шалте

Първи модул. Изходна позиция леж по гръб
1. Лягате по гръб, отпускате тялото и размърдвате ходилата напред назад, кръгчета, нагоре и надолу
2. Вдигате ръцете над главата (да легнат на земята, не във въздуха) и ги отпускате обратно до тялото. 10 пъти
3. Пръстите на ръцете сплитате на люлка и започвате да придърпвате коляното колкото можете към тялото и отпускате обратно (редуване ляво и дясно). 10 пъти
4. Дясна ръка срещу ляв крак и обратно лява ръка срещу десен крак посрещате във въздуха изправени. 10 пъти
5. Колело с краката във въздуха напред 20 30 пъти.
6. Повдигате таза, ръцете отпуснати до тялото 5 пъти
Тук вмъквам 2, които приятелка от Лондон (физиотерапевт) ми препоръча
7. Левият крак повдига цялата тежест на тялото, десният е изпънат право напред и така тялото и кракът са на една линия като дъска. Задържате колкото можете и повтаряте с другия крак. 5 пъти
8.  Тялото отпуснато на земята, изпъвате крак перпендикулярно колкото можете нагоре. Трябва да усещате яко съпротивление и как се стягат мускулите на дупето и корема. 5 пъти

Втори модул. Изходна позиция леж настрани
9. Лягате настрани, да кажем първо наляво. Лявата ръка е под тялото. Дясна ръка посреща десен крак горе във въздуха. 10 пъти
10. Дясна ръка и десен крак се разминават едното напред, другото назад, като махало, изпъвате колкото можете. 10 пъти
11. С дясна ръка придърпвате коляното до тялото. 10 пъти (това при болка внимателно)
12. ЛЯВА ръка хваща дясното коляно. ДЯСНАТА ръка хваща главата и така започвате да изтегляте тялото назад, получава се леко усукване. 10 пъти
Лягате настрани, този път на дясната си страна. Дясната ръка е под тялото. Изпълнявате същите упражнения от 9 до 12, но надясно

Трети модул. Изходна позиция леж по корем
13. Лягате по корем. Сплитате пръстите на ръцете под главата и лягате на тях (дланите гледат към земята). Повдигате първо ляв, после десен лакът. 10 пъти
14. От същата позиция повдигате едновременно и двата лакътя. 10 пъти
15. От същата позиция започвате да плъзгате тялото наляво и надясно по земята, като махало
16. От същата позиция повдигате главата и раменете леко със сплетените длани, така че тазът и коремът да са залепени за земята, а от кръста нагоре сте във въздуха, получава се като обърната люлка. Бавно отпускате обратно до земята. 5 пъти. Почивка
17. Широко разпространено дисково упражнение. От леж по корем се вдигате с ръце нагоре и после назад, издупвате гъзето, изпъвате го назад, лягате върху коленете, а ръцете отиват силно напред. Връщате обратно до лягане по корем. 10 пъти (като много ме боли гърбът, понякога полягам така върху коленете няколко минути с ръцете напред, усеща се как прешлените се разтварят и болката се облекчава)

Четвърти модул. Изходна позиция на колене, ръцете като горила, опирате на земята перпендикулярно на нивото на раменете
18. Дясна ръка напред, ляв крак назад, да образуват права линия, и връщате назад. Лява ръка напред, десен крак назад, права линия, и връщате обратно към тялото. 10 20 пъти
19. Дясна ръка изпъвате вдясно горе и после я прибирате под тялото докъдето можете да стигнете. Повтаряте с лява ръка. 10 пъти
20. Котешки гръб. Изпъвате гърба нагоре и връщате обратно. 5 пъти
21. Подбедриците на двата крака заедно (тази част на краката под коленете) въртите наляво и надясно, без да мърдате в коленете. Главата следи краката наляво, после надясно. 10 пъти
22. Мечешко ходене. Пак без да мърдате в коленете, започвате да придвижвате дланите една след друга, все едно стъпвате с тях и леко придвижвате по този начин тялото, вляво и вдясно. 5 10 пъти

Пети модул. Изходна позиция на колене и на лакти. Повтаряте същите упражнения от модул 4, но на лакти
23. Дясна ръка изпъвате вдясно горе и после я прибирате под тялото докъдето можете да стигнете. Повтаряте с лява ръка. 10 пъти
24. Котешки гръб. Изпъвате гърба нагоре и връщате обратно. 5 пъти
25. Подбедрицата (тази част на краката под коленете) въртите наляво и надясно, без да мърдате в коленете. Главата следи краката наляво, после надясно. 10 пъти
26. Мечешко ходене. Пак без да мърдате в коленете, започвате да се движите, този път на ЛАКТИ, все едно стъпвате с тях и леко придвижвате по този начин тялото, вляво и вдясно. 5 10 пъти

Шести модул. Сядате върху стъпалата
27. Раздвижвате раменете, кръгчета напред 10 пъти и назад 10 пъти
28. Раздвижване на врата, няколко упражнения. Леко напред главата, после връщате до изходна позиция, без да давате назад. 10 пъти. Главата наклон наляво и надясно, 5 10 пъти. Движения в полукръг на главата наляво и надясно, пак без да давате назад. С преплетени длани хващате главата отзад, отпред, отляво отдясно последователно и леко натискате
29.  Заставате на колене, този път тялото е изправено, а не поседнало върху стъпалата, и ръцете са отстрани, все едно имитирате пиле. Започвате да изтегляте лактите назад, ляв и десен, като главата следи лакътя. Представете си, че дърпате пружина. 10 пъти
30. От същата позиция, но вдигате ръцете горе. Започвате да докосвате отзад с лява ръка дясно стъпало и с дясна ръка ляво стъпало, връщате ръката горе във въздуха. По този начин тялото прави леко извиване назад. 10 пъти
31. Ръцете горе, със замах смъквате до долу и силно назад, тялото се накланя напред и се свивате колкото можете. Изпускате въздуха до дупка, аз даже тук казвам ОММММ няколко пъти и отивам да закусвам.

# 173
  • На планетата земя
Falath,много ти благодаря !

# 174
Габровски също напълно отрича екстензиите.

# 175
Да ви питам... някой има ли опит с хернии в комбинация с бременност?  Rolling Eyes

Аз няколко месеца бях идеално, и сега пак ме почнаха херниетките, гръб, кръст... спрях да ходя на плуване и планина, единствено ходя с часове по улиците като идиот. И си правя упражненията всеки ден, без проблеми засега. Но от няколко седмици залежаване (еми много ми се спеше...) пак започна да боли. Та се чудя:
- какъв спорт да практикувам, без да застрашавам бременността
-дали мога в някакъв момент да пробвам Дискуса, май само това не съм опитвала. Уж са хомеопатични, но дали да рискувам...? Така или иначе ще се допитам до доФторката, която ме гледа, но ако някой тук има опит, нека сподели  Blush

# 176
falath, вече си бременна или обмисляте бременност?
Разискван е въпросът преди време в темата, ето какво споделиха някои потребителКи Simple Smile линк ---> клик.

# 177
  • Варна
Falath, аз съм с 2 ДХ в шиен отдел и 1 ДХ в лумбален, точно повреме на бременността си нямах болки, но аз лежах 8 месеца ( бременността ми беше много тежка, но не заради херниите ) . Ако някой ден се реша на 2 - ра бременност, лекаря ми ми каза, че ако изпадна в криза, могат да ми се слагат инжекции дексаметазон ... Лека бременност ти желая и успешен финал ! Зора идва после, с бягането след децата  Mr. Green

# 178
falath, вече си бременна или обмисляте бременност?
Разискван е въпросът преди време в темата, ето какво споделиха някои потребителКи Simple Smile линк ---> клик.

Вече съм  Party Благодаря за информацията, очакват ме интересни времена...

# 179
Falath, аз съм с 2 ДХ в шиен отдел и 1 ДХ в лумбален, точно повреме на бременността си нямах болки, но аз лежах 8 месеца ( бременността ми беше много тежка, но не заради херниите ) . Ако някой ден се реша на 2 - ра бременност, лекаря ми ми каза, че ако изпадна в криза, могат да ми се слагат инжекции дексаметазон ... Лека бременност ти желая и успешен финал ! Зора идва после, с бягането след децата  Mr. Green

Благодаря, хаха. Кофтито е, че на мен точно от лежането започват да ми се връщат симптомите. Докато се движа, съм що годе окей. Обаче няколко седмици се изпуснах, спях по 12 часа и ей ме на  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт