Сладкарничка за книги - тема 42

• 20 945
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Добро утро!
Нези,идвам с угризения,че вчера забравих да те поздравя за годишнината.Да сте живи и здрави и все така обичащи се дълги години  bouquet

Жасмина,добре дошла!

Вени,аз изгледах всички сезони на Викинги.Имам мнение,но няма да го споделям,за да не  влияя на твоето  Hug

# 31
  • София
ДУ  Hug
Хайде, още два дни и пак почивка  Party

Нези, другаде ще прочетеш за срещата  Sunglasses

Вени, не съм се замисляла за това във скрития текст, но не бих се учудила, ако е било практикувано като мъчение ... защо пък не?  newsm78

Добре дошла на Жасмина  Hug

Хубав ден на всички   bouquet

# 32
Уж вчера се записах, но явно не съм успяла.
Кали, благодаря за темата!
Само да кажа, моето другарче няма домашен любимец Simple Smile та не се изключвайте така с лека ръка Simple Smile
Аз подозирам, че съм другарче на Рейн или Слив Simple Smile
Хайде никой ли не се заподозря като мое другарче  Whistling

Вени, по въпросът ти Simple Smile
Скрит текст:
Разпъването на кръст е римска практика доколкото знам аз, не християнска, та не знам честно казано.

# 33
Мери, честита ти първа част от подаръка /много е гот да чакаш да отвориш изненада на две игри съм го правила/   bouquet
Сещам се от време на време и се усмихвам  Blush Heart Eyes

Аааааама стига сте ме карали да го отварям, щото са ми слаби ангелите  hahaha Blush

Ду!  Hug

И аз съм пропуснала годишнината на Нези  Embarassed Честита, Нези! Мноооого да се обичате и уважавате и още 100 по толкова да сте заедно  Crazy Hug Hug Hug

# 34
Ооо,пропуснах да честитя на Мери подаръчето,каквото и да е то! Хайде поведе хорото Simple Smile
Жасмина, добре дошла Hug
Ох,не ми се работи...

# 35
Hug
И на мен  Sad Спи ми се!

# 36
  • София
ДД!

Слив, сподели, моля те  Hug! Аз питам от любопитство, изобщо не става въпрос за влияене  Peace.
Скрит текст:
Иначе и аз зная, че това е римска практика и се учудих, че едни християни са го правили на други  newsm78. Интересно ми стана дали в действителност е имало такива случаи или е просто филмова хрумка.

Жасмин, добре дошла!

# 37
  • София
Вени,

Скрит текст:
Част от ритуалите във "Викинги" са измислени  Laughing
Като например облизването на дланта на прорицателя след гледане и други, но специално за облизването, което мен ме беше заинтересувало, четох, че е измислено от не помня кой артист във филма  Laughing
Обаче "кървав орел" си е напълно автентичен ритуал  Mr. Green

Ох, кога ли ще започна Трети сезон? Само го свалих и си стои така на лаптопа ... да не кажа стоЙ  Joy

# 38
  • София
Вени,
Скрит текст:
По принцип съм човек,който вярва в историческите хрумки независимо дали са верни или не.Не съм чела за достоверността на ритуалите.Но имах предвид като развитие на сюжета и играта на артистите в трети сезон за мен беше доста слаб в сравнение с първите два.Определено ми липсваше динамичността на действието.По-слабо засегната беше ролята на Рагнар и по-силно засегната ролята на Флоки.При все,че действията на Флоки в трети сезон повлияха на решенията,които взе Рагнар.Дет се казва очаквах ефекта Уау,но не ми се получи  ooooh!

# 39
Добро утро  Hug

За сега не се познавам в жокерите на никоя от вас  newsm78

Един жокер и от мен, моето другарче май няма домашен любимец  Blush

# 40
  • София
ДУ, момичета! Hug

Кали, като прочетох за начина, по който си си прекарала деня с Тони, първата ми мисъл беше - много прилича на нашия ден с Деян и ММ (само дето и ние купихме маратонки, а не сандали, тъй като сандали не носи от няколко години, радвай се, докато Тони още носи! Hug), а вече по-надолу в текста прочетох и че си ни видяла в Кете, значи сме били в един и същ МОЛ! Ех, щях много да се радвам да ви видя, а и да ви запозная с моето малко момче и с ММ. Другият мъж (който седеше срещу мен) е приятел на ММ, видяхме го случайно и решихме да хапнем набързо с него.  Grinning

Незинка, честита ви годишнина! Още много годишнини да празнувате с обич и разбирателство! Hug

За Цари-Мали-град мнението ми е, че изглежда изкуствено някак... Ние в тоя район харесваме хотела Белчин Гардън, особено през лятото, когато ходим на плаж на външния басейн. И през другите сезони е ок, спа центърът е хубав, а това, че хотела е малък, е супер, не става претъпкано. Но за ден-два е най-подходящ, тъй като храната е много еднообразна и за повече време ня бихме издържали. Grinning

Честит Гергьовден, макар и на патерица, на Гането, на Гиговчето (щом го отбелязва и тя), на свекърите на Сливчето, Вивиан и на всички останали празнуващи!   bouquet

Притен ден, момичета! Hug Hug Hug

# 41
  • София

За Цари-Мали-град мнението ми е, че изглежда изкуствено някак...

А, още едно мнение, което ме кара да мисля, че втори път няма да отида и да не съжалявам, че не се качих  Grinning

# 42
Маришке, ще трябва и тебе да те подкупвам Laughing Ама ще се наложи скоро да пращам, че някой от балкона може да ме докладва в модераторската тема за корупция smile3532

# 43
  • На планетата Земя
Здравейте, другарчета!

Кали  Hug , мноооого ми харесва новата тема с това "fairy books in the woods" настроение!  Heart Eyes

Вчера си имала супер ден с Тони!

Да честитя със закъснение празника на всички именници! Аз имах също празнуващо момче, имахме гости за обяд и за много друго не остана време. Както пожела Миж - взехме максимума от деня.  Grinning

Нези, не беше ли поискала Петето Хари Куебърт, не аз? Аз ще ти върна Уве. Много ти благодаря!

Имам да връщам Таралежа на Ули и Куклената къща на Скарамуш, но те дали ще идват на срещата.  newsm78 newsm78 newsm78

Рейнче, помня за Колибата. Ще я взема.

Слив, ти не каза за Мидълмарч, чела ли си я, искаш ли я? Или нещо друго. Честити ви покупки. Марто сега, като няма сноуборд, футбол ли играе активно?

Много хубаво говорите за разни забележителности из България. И ние много обичаме да пътуваме, да посещаваме. До Цари Мали Град още не сме били. До Армира ми се иска да отидем. И още много места. За автентичността - мисля си, че трябва да се намери златната среда, което не винаги се получава на нашите реставратори. Представям си го така - професионална ресзтаврация със спиране на естественото рушене, покриване, ако е необходимо, за намаляване на климатичните влияния, ако обектът го позволява. И оттук насетне - много табели, брошури с информация, музей с макети, как се предполага, че е било, за да си го представи човек.

Абе, Мариш, ти на подбив ме взе!  hahaha Този път хал хабер си нямаш кой ми е другарчето. Дори и не предполагаш! Ама на милиминки дори!  hahaha hahaha hahaha

А има няколко моми - един жокер не са дали - скътават се като овчарчето Калитко - да се явяват бързо и да пеят - а аз ще си записвам - ако знаете какъв списък си водя.  Joy Joy Joy Посочвам ги - Петяя, Деси, Лоренка, Рейнче, Гани, Мариш!, Гиг. Хайде, действайте!  Sunglasses

Жасмина, добре дошла в сладкарничката.

Уютен да ви е денят!  Hug

# 44
  • Кърджали
Другарче, мило другарче, към теб пътува скромно пакетче.
От това по - голям жокер не мога да дам.

Общи условия

Активация на акаунт