Как се обръщате към родителите на бъдещия си супруг?

• 20 194
  • 205
  •   1
Отговори
# 180
Напротив, доста рядко е! В БГ имотите се държат до последно от баби и дядовци, които се опитват да изнудват младите да ги гледат, срещу евентуално преписване на собственост Wink.
Да, има го и това.

# 181
Да дам яснота за нещата. Къщата е на баба му и на баща му.  Баща му е починал и той е единственият му наследник, следователно половината къща (етажа, на който живеем) е негов. Да нямаме официално брак, но не смятам, че трябва да се изнасяме на квартира, защото някой иска да си налага волята и да контролира живота ни. Дори той, че е на 33 години не може да се оправи с нея пък какво остава за мен и сме си казали, че няма да и направим удоволствието да се изнесем.

# 182
  • Deutschland
Много често бaбите нa половинките сa по-обсебвaщи и от свекървите

# 183
... няма да и направим удоволствието да се изнесем.
Права си. Но подобни хора нямат оправяне и могат да ти скапят нервите. Аз не бих издържала подобно съжителство и седмица, какво остава за години наред. Дали няма да е добър вариантът да продадете вашия етаж и с парите да си купите друго жилище?

# 184
Mного сте радикални.  Crazy

# 185
the wishmaster, аз вече нямам нерви. Карах се, карах се с нея и накрая и теглих една майна в очите, защото разбрах, че няма да се оправи положението и нерви нямам вече. За продажба дума не става.

# 186
Бе как ще продавате, тя бабата няма да живее вечно все пак.  Whistling

А и доколкото разбирам, може би е посппяла. Лошото е когато нямаш подкрепата на мъжа си.

# 187
На мен ми викат --"момичето"
Аз не им обръщам особено внимание, защото ми е все тая, с необразовани хора принципно не се занимавам. Общувам с тях само защото са родители на мъжа ми, който също не ги смята за много образовани, и често им се кара за начина им на живот.
Ама иначе няма да им се карате, че свекър ти ще ви направи ремонта, а свекървата след това щяла да изчисти. Хвалила си се , че жената е идвала да сготви, тортички да ви прави , за да имате като се върнете от работа.....Или май забрави?!
Имайте малко повече уважение към хората, Ред!

# 188
Ние явно сме от рядко срещаните случаи, защото преписахме къщата ни на синовете, когато  бяхме 50-годишни, а те съответно на 27 и 22 години. Изобщо не съжаляваме за това. Напротив! Те се почувстваха стопани, сами си предприеха ремонти и обзавеждане на етажите, кой колкото може и както иска. Помагахме, колкото можем и не искахме нищо в замяна.
По темата -вече съм писала за това, че снаха ни няма обръщение към нас. Не сме поставяли въпроса никога на обсъждане и никога не съм давала знак, че това според мен  е
Скрит текст:
......../невъзпитано/
Не държа на майко и татко, но лельо бих приела.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 12:50 от K.A.G.

# 189
Да не гадаем сега, но рядко срещано явление е, някой да препише собственост на 20 и няколко годишен мъж, който не е женен...
Да, наистина подобно гадаене отива доста встрани от темата, но не е рядкост да се припише собственост на детето именно преди брака, за да не се води въпросната собственост СИО и да не подлежи на подялба след евентуален развод. Peace

При мен беше точно така. На 20 години се сдобих с недвижимо имущество на мое има, точно с цел преди брака.

# 190

Ами повдигнете въпроса. Нещо от сорта на : "ще се радвам да ни наричаш лелъо Х и чичо У. Ако мислиш, че друго обръщение към нас ще бъде по - подходящо, не се притеснявай да го използваш". Казано с усмивка Simple Smile

# 191
Ние явно сме от рядко срещаните случаи, защото преписахме къщата ни на синовете, когато  бяхме 50-годишни, а те съответно на 27 и 22 години. Изобщо не съжаляваме за това. Напротив! Те се почувстваха стопани, сами си предприеха ремонти и обзавеждане на етажите, кой колкото може и както иска. Помагахме, колкото можем и не искахме нищо в замяна.
По темата -вече съм писала за това, че снаха ни няма обръщение към нас. Не сме поставяли въпроса никога на обсъждане и никога не съм давала знак, че това според мен  е
Скрит текст:
......../невъзпитано/

Ми невъзпитано е, да.

# 192
по- добре никак, от колкото лельо и чичо

# 193
Аз смятам, че няма нищо лошо да бъдат наричани по имена. В крайна сметка нито са майка, нито татко, нито стринка, леля и т.н.

# 194
по- добре никак, от колкото лельо и чичо

Абсурд, абсурд. Леля и чичо през дувара на село, ама иначе... Преди време имахме в работата едно младо момиче, дойде отнякъде и реши да се обръща към чистачката с "како Катя", майко мила. Не можела да си представи, че ще се обърне към по-възрастен човек на име.

21 век сме, хора.

Общи условия

Активация на акаунт