Как се обръщате към родителите на бъдещия си супруг?

• 20 202
  • 205
  •   1
Отговори
Бъдешия ми свекър е доста странен човек. От началото се държи пренебрежително с мен. Гледа ме с подозрение и сякаш следи постъпките ми. Не се обръща никак към мен нито на име нито на галено-все едно казва "ей ти" .. Сложно е, защото и аз не знам как да се обърна към него, просто не сме намерили пътя един към друг. Странното е, че когато родителите ми са ни на гости (а ние живеем с бъдещия си съпруг и родителите му в една къща) той се държи адски мило с мен говори ми на галено и т.н, а когато ги няма все намира начин да ме убиди  #2gunfire #Cussing out .. Бъдещия ми супруг смята че няма проблем, защото "свекъра със всички така се държал" , но аз виждам че не е така ....Свекървата е повече от майка.. тя е Дева Мария, толкова е добра и мила... Съжалявам за темата, ако има такава вече се извинявам, но не можах да я намеря.... Моля за вашите мнения и коментари-ще съм ви благодарна мами :* Embarassed Heart Eyes

# 1
Притеснява те свекър ти е темерут .И че пред други хора се прави на добра душа
Не виждам как ще го промениш ако цял живот  е бил такъв.
Най добре е да го оставиш да си се държи както си иска.Дръж се и ти така.Не му обръщай внимание на поведението

# 2
Бих го определила като двуличник. Поведението му е изключително тъпо, но ти няма как да го промениш. От личен опит знам, че от такива хора нищо добро не може да се очаква и най-добре изобщо да не присъстват в живота ти. При теб обаче е по сложно, защото ти е бъдещ свекър. Не му обръщай внимание и не му се връзвай на глупостите, но бъди внимателна и го следи изкъсо да не ти направи някоя мизерия.

# 3
  • на 4-ия етаж до асансьора
Хич да не ти пука.И моят свекър е чешит, ама аз съм по -чешит...Обръщам се на име към свекърите.
Като цяло са готини хора, но сърце не ми дава да им кажа "мамо" и "татко".

# 4
Много забавен въпрос, дали допадали, че те изобщо необходимо ли е да допадат? И сигурно да, което звучи жалко.

# 5
Обръщам се на име към свекърите.

И аз по същият начин.

# 6
  • out of space
Допадат ми. Обаче и аз се обръщам към тях с нещо, което може да се тълкува като "ей, ти", не мога да кажа мамо или татко, а по име ми се вижда адски неуважително- все пак не са ми набори. И така вече 14 години  Laughing

# 7
Единствено по име. Аз за друг вариант не се сещам.

# 8
За мен лично "майка" и "татко" като обръщение към свекърите е отживелица. Ако сте близки и ти е присърце да се обръщаш към тях така, ок. Иначе можеш да се обръщаш по име. На твое място ако се обръща свекъра към мен постоянно с "ей ти" ще му кажа, че не ми е приятно, имам си име. Пък ако е толкова чешит и не чува, викай си му и ти "ей ти" и толкова.

# 9
Бих го определила като двуличник. Поведението му е изключително тъпо, но ти няма как да го промениш. От личен опит знам, че от такива хора нищо добро не може да се очаква и най-добре изобщо да не присъстват в живота ти. При теб обаче е по сложно, защото ти е бъдещ свекър. Не му обръщай внимание и не му се връзвай на глупостите, но бъди внимателна и го следи изкъсо да не ти направи някоя мизерия.

Със сигурност е най-добре да не е близо около мен, но нямам избор. Живея в дома му и трябва да се съобразявам с това. Имам ужажението им и няма да ми е проблем за напред да им казвам "майка" и "татко" , но за момента с такъв "чешит" не мога да се разбера.  newsm78 Опитвам се по всякакъв начин да съм идеална, да готвя, да чистя - общо взето да си изпълнявам домакинските задачки, но той все нещо му е криво и все не е доволен  #2gunfire  Mr. Green Благодаря все пак за съветите Simple Smile

# 10
Не зная доколко ще съм ти от полза, защото родителите и на двамата ми съпрузи починаха преди да се оженим. Но с първия ми  съпруг в краткото време на познанството ни станах виртуоз на учтив разговор, в който всячески да избягвам обръщение по простата причина, че си имам родители и само на тях казвам "майка" и "татко". Единственият съвет, който мога да ти дам е да бъдеш максимално учтива, избягвайки обръщения.

# 11
Внимавай, докато ти се пазиш от свекъра-темерут, свекървата като една съща Дева Мария, да не те врътне така здраво, че да се чудиш после откъде ти е дошло  Mr. Green  Много по-съмнителна ми е една такава прехвалена светица, отколкото човек, който не прикрива подозрителността си към новодошлия. Особено ако новодошлия се пъне да се представя в най-добрата си светлина - и аз бих те гледала с недоверие, за да видя къде свършва пъненето и къде започва истинското лице на толкова старателната снахичка, която се старае да е идеална  Mr. Green

Не се настройвай излишно. Има 50% вероятност да е наистина някакъв катил, който не те харесва, но има и 50% вероятност да е добър човек, който просто трудно приема нови хора и промените в бита. Дай му шанс.

# 12
  По име. Допада ми, да - имам само свекърва, за съжаление. Имахме известни неразбории с обръщенията, но тя сама каза как иска да се обръщам към нея и е съвсем приемливо.

# 13
  • Бургас
Свекърът е темерут, двуличник, чешит, защото не харесва снаха си  newsm78 Може да се държи добре, когато родителите й са наблизо, за да не ги обиди като родители. А и всеки съди от своята камбанария. Човека може да си е такъв и нито да е пренебрежителен, нито подозрителен към нея. И в какво точно се състоят въпросните Убиди, че не стана ясно.
Аз към моите свекъри се обръщам с имената им. На свекърва ми й викам на галено име. И да, и мен понякога ме дразнят, ама съм си организирала живота така, че да не се поставям в ситуация характерите им да ми влияят по някакъв начин.

# 14
Свекърът е темерут, двуличник, чешит, защото не харесва снаха си  newsm78
Аз го определих като двуличник, защото авторката сподели че пред родителите и се държи мило, а като ги няма се държи не добре. Ако не иска да убиди хората ще се държи и в тяхно присъствие и в тяхно отсъствие хладно дистанцирано с дъщеря им, а не толкова очевадно различно. Изключително тъпо и неприятно поведение, поне според мен.

Общи условия

Активация на акаунт