Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 41 884
  • 789
  •   1
Отговори
# 45
Аз мисля този път да не водя детето. Предния път беше много малък и нямахме избор да не го вземем с нас, но сега ще си е на ясла, а ние ще отидем да го запишем.

# 46
Аз ще кача след малко с моя пример, децата са намаляли, едно го няма изобщо в социалната опашка, но е по интересно как са станали повече, след заключване на системата?!

Както и ще изпратя запитване през системата,но там те мога да им кача снимките да видят.
Близнаците получават точките си автоматично, няма как да не са им отбелязани точките.

Мирише си на шмекерия отвсякъде............може би за някои хора системата не е заключена  Twisted Evil

# 47
Успех на всички! Simple Smile Избързвам с въпроса, но да предизвикам съдбата: Като отивам да се записваме, с детето ли е добре, за да го видят или има някаква друга среща преди тръгването на градина? Все пак нали трябва да се обясни за някои "навици". Например моето още не говори добре и го разбирам по мои си начини какво иска?  Simple Smile
Аз също се чудех, ама не знам дали сега има смисъл да го водя. По-добре тия неща да си ги обсъдя с учителките след като стане ясно в коя група ще бъде и кои ще са те.

# 48
Едва ли директорката ще запомни кое дете какво е като го види сега, а ще започне през септември.

# 49
Здравейте,

Позволявам си да пусна този линк по актуалния проблем със злоупотребата с точките на децата. http://danstoyan.blogspot.com/2015/05/blog-post.html

# 50

И за ОДЗ-то, където кандидатсваме има размествания в социалната. До 18:30 бяха 5 деца с първо желание, а вчера в 22:00 бяха 7, което не знам как се получава..

Всъщност за кое ОДЗ става дума?

# 51
  • София
Едва ли директорката ще запомни кое дете какво е като го види сега, а ще започне през септември.

О, мотивите им обикновено съвсем не са да запомнят децата, гледат ги да не им "пробутат някое сопче" (цитатът не е самоцитат)...

# 52
  • София
Ето обяснението за разместванията (за намалелите деца с много точки поне):
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1322

# 53
  • София
Нести , абсолютно те подкрепям в мнението!

# 54

О, мотивите им обикновено съвсем не са да запомнят децата, гледат ги да не им "пробутат някое сопче" (цитатът не е самоцитат)...
И това трудно ще го разбере, има трудни деца, без да са със СОП, има срамежливи деца, които дума няма да продумат и т.н., има такива, които може да овършеят кабинета, но това не е причина да не ги приемат, така че могат да пропуснат срещата.

# 55
Стана ми интересно как технически се определят невалидните предимства, за да бъдат премахнати преди класирането. Те не се ли доказват при записването?

# 56
  • София
Здравейте,

Позволявам си да пусна този линк по актуалния проблем със злоупотребата с точките на децата. http://danstoyan.blogspot.com/2015/05/blog-post.html

Аз и нещо друго не мога да проумея - българинът като народопсихология е изключително суеверен, ходещ и даващ луди пари по врачки и баячки, не се свени да изкара най-свидното - детето си, болно (прословутият прием по т. 2.2.4.) или себе си инвалид и даже се мисли за мн. "печен" от този факт ooooh! За съжаление примерите не са единични, при проверки обаче всички док.-и са ОК...

# 57
Здравейте,

Абсолютно съм за!

# 58
Те телковете въобще не ги проверяват. Нали миналата година дадоха една майка по телевизията как премахнали детето и защото мислили че телка е на дядо а се оказало на по голямото му братче обаче са с различни имена съответно бащи децата. Проверяват май списъка с общинските училища и лечебни заведения. Може би са премахнали от списъците и набор 2008-въпреки че го бяха написали по рано. Иначе технически не виждам какво друго могат да проверят предварително. Съдя по детето с 8,4 което стана на 8,2. Вероятно това да са двете взети точки, защото всичко друго се начислява автоматично или доказва с документи-уж.

# 59
  • София
Стана ми интересно как технически се определят невалидните предимства, за да бъдат премахнати преди класирането. Те не се ли доказват при записването?

Цитат
Новини и съобщения
08.05.2015 Премахнати невалидни предимства
След 18:00 часа на 07.05.2015 г. бяха направени проверки по общите, социалните и допълнителните критерии.

Общо 307 заявени предимства бяха премахнати, от тях:

•    Социален критерий № 8 (СК8) „Деца, на които поне един член от семейството е с инвалидност от 71% до 100%“ – 40;
    •    Допълнителен критерий № 4 (ДК4) „Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в детските заведения и общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие“ – 158;
    •    Допълнителен критерий за самостоятелните детски ясли № 5 (ДК5 за СДЯ) „Детето има поне един родител/настойник, които са с медицинско образование и работят в общинско лечебно и здравно заведение на територията на Столична община не по-малко от 6 месеца преди заявяване на предимството в ИСОДЗ“ - 109.

Съответните съобщения са разпратени до родителите.

Столична община

Примерно последният критерий - работиш в ДКЦ "Здраве-14", к. е в сградата на ДКЦ-14 от този списък, но е различно от него (първото обстоятелство вече ти е заявено в профила; в последствие може да се окаже, че изобщо вече на работиш никъде, но това ще цъфне чак при записването)...

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 11:46 от Спящата

Общи условия

Активация на акаунт