Истанбул Летен и Вдъхновяващ [тема 37]

• 74 817
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
Ние също пътувахме с фирма, но имахме възможност да разгледаме и двете.Топ капъ си купихме билети на място и го разгледахме сами, а разходката по Босфора направихме с ТА.Аз също съм за корабчето ако трябва да се избира.
Баклава си купихме от Коска, за мен тяхната е най- хубава. Не разчитайте на местата за покупки посочени от ТА.Нас ни спряха преди границата за баклава която според тях е "най-вкусна и изгодна", но се оказа по-скъпа.Така че имайте едно на ум

# 676
  • София
beljata, ние сме с Емералд. Предварително не записваме допълнителните екскурзии, на място се решавало. Аз, обаче, не виждам кога ще се проведат, защото програмата ми се вижда доста плътна.
Тази е екскурзията.
milenium 123, благодаря за инфото за баклавата Simple Smile Знаеш ли дали в Лалели (мисля, че така се казва квартала) има такива магазинчета?
И пак да питам, ако знаете, продават ли се там живачни термометри?

# 677
  • Стара Загора
Това да казват, че накрая ще спрат туристите на място, където баклавата и други неща са евтини май всички ТА го правят - и двата пъти навръщане от почивка в Турция ни спираха на такива места - баклавата беше сравнително по-скъпа.

# 678
  • Варна
Разбира се,  че е практика и съвсем не е безвъзмездно,  естествено. Но поне ние никъде в Истанбул не сме виждали прилична баклава за 14 последно,  а по-рано и за 12 лири,  за колкото я купуваме от Лозенград.  В Одрин казват,  че е дори по-евтина.  Та не знам какво има предвид Сиси.  В Коска,  чиято баклава е най-гадната,  която сме яли в Истанбул,  но определено не най-скъпата,  цените започват от 28 лири.  Все пак да кажа,  че магазини на Коска има срещу входа на Капалъ чарши,  зад едноименната трамвайна спирка. Другият е малко по-надолу и вдясно от трамвайната спирка на Университета,  ако идваш от историческия център. Има и много други,  но тези са най-близо,  вторият си е в Лалели.
Ида,  Емералд не е от често споменаваните в темата,  но доколкото знам,  е сериозна фирма. Няма начин да не ви упътят откъде да купите поне баклава,  може и да питате.  Последния ден имате МОЛ Форум,  където я супермаркет Реал има чудесна и доста изгодна,  а ако е на промоция дори евтина, "гевизли"   баклава.  Ако улучите,  препоръчвам.
За програмата...  Не знам защо я определяш като натоварена,  щом не сте плащали нищо допълнително.  Реално имате само разходка из историческия център при пристигането и МОЛ-а на тръгване. Останалото е по желание и срещу заплащане.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 23:06 от beljata

# 679
  • На юг от тук
Гюлхане парк,но не пише годината.

# 680
  • София
beljata, струва ми се претоварена, защото така както са написали са заети целите дни. Аз искам да отидем и на небостъргача, и в Топкапъ, и на островите, и още, но не виждам кога във времето ще е възможно това. Но колкото успеем, останалото другия път. Не сме ходили и ми се иска всичко да видим, но осъзнавам, че няма как да стане Simple Smile

# 681
  • Стара Загора
Аз като чета програмата на екскурзията оставам с впечатлението, че някои от забележителностите, посочени след самата програма, не се предлагат от ТА в тази екскурзия или бъркам? Примерно Сапфир и Виаленд никъде в програмата не ги срещнах, а ги има само отдолу. Иначе ако се ходи на всички посочени неща в програмата свободно време май наистина няма, при нашата екскурзия е така, има само свободно време след настаняването в хотела, но не се знае то колко ще е. Тази нощ тръгваме. Пожелавам си всичко да е ОК и да няма проблеми в Истанбул  Peace

# 682
  • Варна
Всичко ще е наред,  наслаждавайте се на преживяването.
Ида,  всичко написано се осъществява, при наличие на достатъчно желаещи.  За сметка на бягане ,  да не кажа препускане по обектите.  Обяснимо е желанието на фирмите да извлекат максимума,  те основно от това печелят, но пътуващите трябва да проявят здрав разум. Ходили сме осем пъти и не мога да кажа,  че сме видели всичко,  но след едно препускане след екскурзовода в продължение на два дни си обещах повече да не си причиняваме това.
Препоръчвам ти да видите Св.  София,  Босфора и Долмабахче.  Разходете се,  влезте в Египетския пазар,  почувствайте града... За Сапфир ако искаш ще ти обясним как да стигнете,  лесно е. Кога пътувате вие,  че нямам нет и се мъча с телефона.

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 15:16 от beljata

# 683
# 684
  • Варна
Посещението в Долмабахче щеше да им излезе солено...  като гледам колата...

# 685
  • На юг от тук

Или кафето около Долмабахче..

# 686
  • София

Сигурно е застрахована, щом е под наем. На турист не се дава току-така кола.  Mr. Green 

# 687
  • Варна
Пише,  че са били в музей,  Катина.  А иначе,  кафето е непосредствено до паркинга.
Застраховките покриват ли глупостта?  Щяха да берат ядове,  при всички случаи.

# 688
beljata е описала точно магазините на Коска в Лалели.Освен това в супермаркетите има пакетирана баклава и отгоре на кутийката си пише фирмата, там също има Коска.А аз лично обожавам кадаифа може да опетате
Желая на заминаващите положителни емоции и ще чакам разкази!

# 689
  • Варна и...духом на Босфора
  Mr. GreenДжевизли,другарко Беля,джевизли! Hug
Живачни термометри няма,дигитал онли,не търсете напразно.
Коска язе я тача много,многУ.Усобено Сюрприз Сютлю.
В Саръйер Heart Eyesсъщо правят хубава,то сичку й хубу там. Crazy
Зайко отиде ли в Азията ич не разбрафми.Емералд имат големи издънки по Анталията,за Истанбул са железни,май.Убачи Кораблик хванете,Топкапъто есента Mr. Green
И да снимате Стадиончето миии,и да прегърнете Истанбул!

Общи условия

Активация на акаунт