НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 493
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Със сигурност е от режима  Peace
Покрай три седмичното ми безобразно хранене покрай Коледа и Нова година се сдобих със зверски ПМС, такъв не съм имала от преди да родя. Това стана "благодарение" на храната ми, която беше 90 % буклучави въглехидрати (пици, дюнери, палачинки, шоколади, сладоледи, вафли и т.н какво да ви кажа  Laughing ). След този период естествено оправих храненето, но ПМС започна да намалява съвсем леко, като в последния месец почти изобщо нямам. Надявам се, че ще изчезне напълно с времето, така, както бях преди този боклучав период на хранене. Какво нещо е храната, от раз можеш да се сдобиеш с нещо, което не си имал от тинейджър.  Whistling В момента не съм супер НВ, на празници си хапвам разни вредни неща и чат пат имам пристъпи и се уливам, но се разреждат с времето и се опитвам да ги боря. Личи си и по ПМС  Heart Eyes

# 106
Аз имам да боря ПМС - този месец беше доста тежък, но съм сигурна, че с времето и той ще утихне. А иначе първите два дни от цикъл винаги са ми били ад, планирала съм си ангажименти спрямо тях (което си беше трудна работа, защото не винаги бяха навреме), тръгвала съм си от работа заради нечовешка болка. Пиша всичко това, за да добиете представа защо съм в такава еуфория сега Crazy

Вив, стискам палци при теб нещата да влизат вече в релси  Hug

# 107
Коя статия да постна на съфорумка, която пита защо аджеба хлябът, картофите, ориза и пастата не са особено полезни?  newsm78 Не мога да намеря нищо лесно смилаемо/.

# 108
Благодаря ви   bouquet, разбирам че не е добре да се мери и смята, изморително е, но как да преценя дали храната ми е в нужните пропорции( най вече за мазнината)?
Днес започнах с обяд( по принцип не закусвам), 3 бъркани яйца със спанак, котидж сирене и 50 грама масло.
Вечерята ми е индийско( пилешко месо със доматен сос и подправки), около 50 гр ориз и малко хляб.
Знам че не трябва да ям хляб и ориз ама...
Сметнах си всичко с Myfitnesspal, като съм заложила 15% въглехидрати, 25 протеин и 60 мазнини и 1800 калории на ден. До тук съм 1300 калории, като съм с малко отгоре на мазнините, в същото време ми показва че съм изяла 70 гр. въглехидрат, а гола ми е 220 гр. newsm78. Нещо не ми се връзва Mr. Green.

Иначе аз попринцип не ям кой знае колко, нормалното ми меню е обяд 3 филии с кашкавал и някакъв салам, шунка(тук това се обядва и на работа ми е най лесно), и за вечеря 1,2 пържоли със салата, тук таме някой варен картоф или ориз.

Аз съм 56 кг. на височина 170, но в последно време се омазних около корема и дупето #2gunfire. Като си бях в Бг си хапвах и на обяд и на вечеря хляб със манджичка и бях по слаба при повече ядене, много странно.

Но продължавам напред и включвам и тренировки, пък да видиме Simple Smile

# 109
  • София
За 220 гр. Въглехидрати трябва  да хидиш на сладкарница Wink
Имаш грешка някъде или гледаш нещо друго Simple Smile

# 110
За 220 гр. Въглехидрати трябва  да хидиш на сладкарница Wink

Да ходи на сладкарница, за да ги стигне ли?

# 111
Жана, може да има грешка в софтуера. 15% от 1800 калории са 270 калории - когато разделиш на 4, се получават 67,5 грама въглехидрати, а не 220 грама. Но е възможно да си консумирала 70 грама въглехидратни храни, ако приемем, че оризът е бил 50 грама, а хлябът - 20 грама. Като грамове въглехидрати може би би било 20-ина от това количество ориз и хляб. Нали разбираш идеята? Теглото на една въглехидратна храна в грамове не е равно на грамовете "чистите" въглехидрати. Например 100 грама хляб имат ориентировъчно 50 грама чисти въглехидрати. 100 грама ориз имат към 20 грама чисти въглехидрати, ако не ме лъже паметта. Програмата явно бърка някъде в изчисленията. А може би пък ти бъркаш при задаването на количества и проценти. newsm78 Но някъде има грешка.

# 112
Шоки аз имам поликистозни яйчници и миома.Миомата я държа под контрол, и засега я карам без операция ,но имам голяма киста на единия яйчник /последно беше 5 см/ и пих Примолутнорм 5.И качих едни 10 кила от воле #2gunfire.Сега като ви чета съм се заровила из доста литература ,но чено казано вече ме е страх да отида на лекар  Embarassed, защото се чувствам като опитно зайче/да ме извинява нашата Камелот това не се отнася за нея/.Извинявам се на момичетата че май оспамих темата Embarassed Embarassed

# 113
Да се запиша и аз в новата тема.
Благодарности на Шоки   bouquet и честит рожден ден с голямо закъснение. Бившия ми мъж е роден на тази дата.
Аз нещо не мога да се оправям с процентите и съответно грамовете на макронутриентите и може да се окаже, че само си мисля, че съм на ВМ НВХ  Embarassed. Трябва да задълбая повече в информацията по въпроса и да видя как стоят нещата реално при мен.

# 114
Ох, много тъпо с този Примолут Нор, не знаех, че може от прогестерон да се получи такъв страничен ефект. ooooh! По принцип при комбинираните противозачатъчни има напълняване понякога, но само от прогестерон мислех, че не може да стане. Но явно не е така...

Ами, пожелавам ти да решиш проблема и дори мисля, че имаш големи шансове, но трябва търпение. Hug Нашият начин на хранене е изключително подходящ точно при поликистоза, но нещата често стават бавно.

Момичета, отново благодарности за хубавите пожелания, много съм трогната! Hug

# 115
Nikitali, пробвай поне отначало без броене, а просто следи какви храни консумираш - ако ограничиш въглехидратите до зеленчуци и от време на време някой плод, мисля, че ще стане от само себе си. По отношение на мазнините и белтъчините, единственото, което според мен има смисъл да се гледа, е количествата да са нормални, т.е. нито да ядеш по много бяло пилешко месо без мазнина и без зеленчук към него, нито да се поливат пържолите с масло, а просто средно положение.

# 116
  • София

Сметнах си всичко с Myfitnesspal, като съм заложила 15% въглехидрати, 25 протеин и 60 мазнини и 1800 калории на ден. До тук съм 1300 калории, като съм с малко отгоре на мазнините, в същото време ми показва че съм изяла 70 гр. въглехидрат, а гола ми е 220 гр. newsm78. Нещо не ми се връзва Mr. Green.

Аз също използвам Myfithesspal за ориентир и забелязах, че си има бъг в часта с нутриентите. Когато изкараш графика с процентите показва зададените от теб цели. Но когато изкараш стойностите, целите си стоят зададени по презупция от програмата. А те разбира се са минимум мазнини, достатъчно протеини и здраво въглехидрати. Обърни внимание в стойностите, че не съответстват на процентите. Аз не гледам техните стойности за цели, ориентирам се само по процентите и си помня какви са ми целите в грамове.
Много ми е забавно как след всеки приключен ден програмата ми изчислява, че ако продължавам да се храня така, след 1 месец ще съм качила еди-колко-си кг.  Laughing

# 117
  • In transit
Коя статия да постна на съфорумка, която пита защо аджеба хлябът, картофите, ориза и пастата не са особено полезни?  newsm78 Не мога да намеря нищо лесно смилаемо/.

след малко ще пусна линк към един много хубав филм, мисля, че ще и даде всички отговори, които я интересуват.  Peace

deliberation, много е вероятно повлияването на болката преди МЦ да е свързано се режима.
При мен също имаше такъв ефект това хранене, а болки имах доста силни винаги преди това, чак се е случвало да колабирам и никога не се минаваше поне без някоя таблетка спазмалгон, или нещо друго.
Отдавна забравих какво е това чудо.

+ 1 Чак не ми се вярва, колко все по-леко минавам. И аз бях с ужасни болки и без хапчета не минават първите 2-3 дни. Най-добре ми действаше тилкотил. Последния месец не ми се наложи даже едно хапче да изпия, само леки болки в яйчниците имах, но бързо отшумяха.

едвам успях да ви изчета, обаче много интересни неща сте дискутирали. Като ви четох се сетих, че преди години и аз бях на Л-тироксин, заради увеличение на щитовидната жлеза..после на своя глава ги спрях ( забравях да си вземам)  Embarassed и като чета какви последствия е можело да има..ужас  ooooh! направо съм минала метър, защото от няколко години нямам никакви проблеми, просто си отшумяха някак си.

# 118
  • София
едвам успях да ви изчета, обаче много интересни неща сте дискутирали. Като ви четох се сетих, че преди години и аз бях на Л-тироксин, заради увеличение на щитовидната жлеза..после на своя глава ги спрях ( забравях да си вземам)  Embarassed и като чета какви последствия е можело да има..ужас  ooooh! направо съм минала метър, защото от няколко години нямам никакви проблеми, просто си отшумяха някак си.

когато спря Л- тироксина, беше ли на НВ- ВМХ?

# 119
Шоки, аз така се стремя да правя, но пак ме гложди любопитство от време на време. Пилешко почти не ям - 1,2 пъти годишно, нещо изобщо не ми е вкусно. Обичам шарените свински пържолки и ребърца и ги хапвам със зеленчуци.
Аз съм много доволна от постигнатото с режима - 10 кг. за година и 4 месеца и вече съм 56 кг. /165 см. Имам само 1 кг още до желаната цел, но там май ще трябва внимателно следене, та затова и аз се замислих над проценти и грамове.

Общи условия

Активация на акаунт