Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е кетозен обрив?
Как мога да увелича количеството на вечерята си, без да се чувствам преял?
Какви са някои примери за десерти с ниско съдържание на въглехидрати?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е кетозен обрив?
Кетозният обрив е един от потенциалните отрицателни ефекти, които могат да възникнат по време на прехода към кетогенна диета. Това състояние може да включва симптоми като главоболие, умора, глад, раздразнителност и дори грипоподобни симптоми. Те обикновено се появяват в началото на диетата, докато тялото се адаптира към използването на мазнини за енергия вместо въглехидрати.
-
Как мога да увелича количеството на вечерята си, без да се чувствам преял?
Ако се чувствате преяли, когато се опитвате да увеличите количеството на вечерята си, започнете с по-леки и лесно смилаеми храни като зеленчуци с високо съдържание на фибри. Постепенно увеличавайте размера на порциите си. Също така е важно да се консултирате със специалист за персонализирани съвети въз основа на вашата ситуация.
-
Какви са някои примери за десерти с ниско съдържание на въглехидрати?
Режимните десерти могат да включват различни варианти, като например чийзкейк без захар, пудинг от чиа, сладки с кокосово брашно или стевия, ядкови топчета със суров какао и мед или дори домашен сладолед от замразени плодове. Тези десерти са с по-ниско съдържание на въглехидрати и захар, което ги прави подходящи за хора, следващи режим за отслабване.
-
Какво представлява кетогенната диета и какви са нейните ефекти?
-
Как мога безопасно да заменя еуттирокса с хранителни добавки?

Доколкото знам обаче, Джия се опитва да спазва автоимунния протокол. В такъв случай е добре поне за 1-2 месеца да остави напълно всички млечни, а после да опита да ги въведе храна по храна, много плавно. Така ще може да се види дали са част от проблема при нея. Иначе няма как да стане, защото дори и минимално количество може да поддържа реакцията на организма, ако е налице такава. Но това е въпрос на личен избор - всеки трябва да се информира и да реши за себе си, защото в крайна сметка телата са си наши, а не на някой друг. Всякаква промяна в храненето, а и в начина на живот, трябва да се прави: 1) при достатъчна информираност; 2) с ясно съзнание за последствията; 3) с пълна убеденост, че това е правилна за нас стъпка - това е може би най-важното, защото едно е някой да се опитва да ме убеди, че млякото е вредно, друго е аз да осъзная, че е напълно възможно на мен млякото да не ми понася и да взема решението да направя елиминационна диета, за да се убедя дали е така. Ако човек не е убеден, че мярката е необходима, а се чувства принуден, тогава няма и да я спазва дълго време, а така няма и да постигне резултат, но за сметка на това разочарованието ще бъде голямо. Затова и за млечните, и за всичко останало важат горните принципи.
, то тогава една лъжица е добре. Абе време трябва, за да се усетят тези неща.
отделно мас за готвене, по 100 мл мин. зехтин в салатата и за десерт тахан, а в междучасието по 1 кофичка заквасена сметана
, но ще се науча
, обаче сега всичко взе да се нормализира. Имам малък +, но не ми тежи и предполагам, че причината е в маслото, което хапнах повечко.