НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 103
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Именно - месо, яйца, зеленчуци са главните храни. Ако се хапват тези храни, калориите ще са малко за деня. Половин кило месо има от 500 до 1000 калории, зависи какво е месото и от коя част на животното. Почти никой не яде такова количество, а ако е по-постно е с малко калории и се компенсира с калориите добавена мазнина, та пак идва равно на мазното.
Салатите са бедни на калории и огромна купа да се изяде зелении, няма да имат и 200 калории.
По 3-4 яйца дневно и се събират описаните калории от теб за деня. И то с немалко количество храна.

Споделих си мнението и пак досаждам. Нещата са по-простички и храната по-изчистена. Няма 1 с.л. от това, 100 г от онова, 30 г ядки или ала бала. Когато храната е по-простичка, семпла, не се налага да се смята. Ядеш на корем, не надвишаваш описаните калории, а оттам сметките стават излишни.

Грешката за мен идва от млечните и когато заместват основно ядене. 100 г сирене - кашкавал има 300-400 калории, 100 г сметана има около 400 калории. Ако днес се хапва 100 г сметана и 100 сирене, това освен че няма да задържи сит човек, а ще го накара да изяде и описаната по-горе храна - месо, яйца, зеленчуци, за да се засити и калориите ще нараснат много, но това е така, защото млечните не трябва да са за основна храна, а изключения - добавка, поръска, в много малки количества към ястията.
Май много взехме да се повтаряме.
Аз не спазвам тези неща, ям и повече въглехидрати, както писах, но мисълта ми е че този режим не налага издребняване, сметки и т.н., а просто ако човек се придържа към храните, няма как да не отслабва. Не му трябват таблици и сметки и намаляване на калориите, ако яде правилните храни. Друг е въпросът кой как разбира коя храна е правилната.

# 241
Да, точно.. Да добавя, че глад не изпитвам, храня се добре... Наистина зависи какво се яде за тези калории  Whistling

# 242
Шоки, знам че си писала неведнъж, но не мога да намеря къде беше поста за автоимунния протокол  Embarassed Доколкото помня не е книжка, а беше писала в пост, но може и да бъркам. В библиотеката във фейса не намирам да има за автоимунен протокол. В палео храненето ли да чета?

# 243
Да се допитам до по-вещите по темата   bouquet - Възможно ли е само след еднодневно НВ-ВМХ да се изпадне в кетоза?
Забелязах , че при ММ се получава един дъх на ацетон само след еднодневно хапване  от моята диетична храна  Simple Smile. По принцип той е ужасно слаб, дори прекалено за мен, а си хапва хляб и сладко. Но само ден , ако ги изключи и не съм приготвила за него някоя по-въглехидратна гарнитура и на сутринта усещам тоя неприятен мирис. Преди малко се замислих дали е от храненето или да търсим друга причина. Но пък в дните, когато са му в повече В и не се получава това  newsm78

Четох назад, че коментирате кой какво хапва и тъй като аз съм любителка на разнообразието в храненето днес си отделих няколко часа от единствения ми почивен ден за приготвяне на режимна храна за няколко дена напред  Laughing
Приготвих:
Скрит текст:
крем супа от тиквички с крема сирене и сметана ; пиле с цариградски сос по тази рецепта   ; свински дроб с гъби, лук и сушени домати на фурна и мъфини от кайма със зеленчуци .
За разнообразяване на храненето много ми помагат всички ваши предложения, които съм си записвала през годините назад   bouquet

ПП:Merelenda, от темата съм си  записала  този сайт за автоимунно палео  http://drknews.com/autoimmune-gut-repair-diet/

# 244
Според мен доста хора се нахвърлят изведнъж на супер мазното, с добавки масло, сметани кашкавали ..като им се прияде нещо сладко, хоп на тахана, ядките и така без да се усетиш си направил огромна калорична бомба.За мен изчеслението на калориите е да почна да търся алтернативи, след като ми се прияде нещо и изчисля що калории е и  #Crazy... По принцип не съм по диети и разни изключвания на храни, или глад(абсолютно против).. Искам да започна да се контролирам, казвала съм за борбата с някои храни  #2gunfire А и пустото ЕГН, както нараства и всичко с повече зор явно

# 245
Мери, автоимунният протокол е описан подробно в The Paleo Approach на Sarah Ballantyne. Книгата я има в линка на първа страница. А иначе аз бях писала тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820353.msg30119134#msg30119134

Дани, със сигурност е възможно да се влезе в кетоза за 1 ден, просто не е много разпространено, но има късметлии като твоя мъж. Wink

# 246
Дани, Шоки, благодаря   bouquet

# 247
  • София
Ех, тия мъже!  Crossing Arms Всичко им се получава толкова лесно!

Аз да ви кажа, сега като се връщам назад, това уливане в мазинините с цел да съм високомазнинна е имало и своя принос в това, да ме държи прекалено сита и доволно нахранена ( и психически, което за мен е може би по-важно), докато привикна с мисълта, че коренно променям начина си на хранене, и ми е помогнало много да не се откажа. Друго си е да не се чувстваш ощетен, а напротив  Heart Eyes
Докато човек преминава от стандартното за БГ хранене към нашето, си трябва освен психическата настройка и подкрепа в стомаха  Laughing защото в началото ако много се ограничаваш, ще си си направо гладен.
И въпреки това, аз съм сваляла, макар и неусетно и бавно, като нямах за сваляне много кг.

# 248
Хоп, 30% от 100г е 30г М х9=270кал, съответно имаш 24г П х4=96кал и 0.5г В х4=2кал.

Подкрепям написаното до тук. В началото обилно, но режимно хранене, за да не се откажеш от глад. След това организма сам се нагажда. Коварното на изключенията е, че неусетно се увеличават, още малко сметана, още малко ядки, още малко плод и те В нараснали доста, + многото мазнини, и става окръглящо  Simple Smile

Още повече, че сметаните, кис млека и т.н. на нашия пазар са доволно съмнителни и съдържат повече В от колкото би трябвало. Много добре усещам разликата, между подквасеното от мен купено от бабата овче мляко и купеното готово от магазина.

Споменавала съм, че преди време направих от инат и за проба един месец без млечни. Ядях яйца, тлъсто месо - бекон, гърди, джолан основно + 1.7кг краве масло за месеца сама. Сезонни зеленчуци, не помня точно какви, но беше един септември ако не се лъжа. Калории не съм брояла, но са били доста като гледам какво съм изяла. Свалих  само 3кг, но 5см от талията, без никакъв спорт тогава. Не помня другите мерки.
Така, че ако си стриктен и нямаш обменно нарушение няма как да не свалиш. Ама само малко млекце, ама само малко плодче, само ..., не винаги става работата.

# 249
Днес видях нова цифричка на кантарааа, умирам от кеф. Стартирах 55, сега съм 52.9 (е да, знам, че не е реалистично това 52.9 да остане така, ама много се изкефих), довечера обаче ще съгреша със суши Embarassed Целта ми е 50 и ще съм супер щастлива Embarassed

# 250
Преди малко си направих бекон(чист, не ония с химиите). Ми той 20% месо има само и плува в мас  Shocked

Ама ще се яде няма как. Последните дни ям малко по чисто месо и веднага ми се отрази негативно в двете нули.

# 251
Изчетох ви всичките и съм убедена ,че не свалям защото прекалявам с мазното и с тази сметана/а толкова я обичам/.Ще намаля мазнотиите/които аз добавям / и ще махна сметаната.И ще видим какво ще покаже .А по отношение на плодовете - аз и без това не ям плодове освен банан понякога.Аз понякога закусвам 2 резена кашкавал с 2 резена масло отгоре  Embarassed и ....от тук малко отгоре оттам малко отгоре  и ...после защо не свалям ?Е че как да стане номера  #Crazy  newsm78.Внасям корекциите още днес и ще видим.

# 252
 Hug
Скрит текст:
      shte probvam da qm otnovo meso tazi sedmica i sled tova shte mahna mlechnite...da vidq kak shte se otrazi     ......izvinqmajte za latinicata

# 253
Изчетох ви от вчера насам, въпросът за млечните ме вълнува много. Явно аз съм от хората, на които не им пречат особено, защото си свалям, въпреки че си хапвам доста от тях. Пак да отбележа, че нямам много кила за сваляне, нито сериозни здравословни проблеми, според мен нямам и ИР все още. И в крайна сметка щом Чоколата, която е аторитет за мен, може да закусва(основно хранене  Naughty ) овче кисело мляко, значи и аз мога.  Hug Hug Чоки, надявам се, че разбираш шегата ми.

И друго исках да коментирам, че и при мен, както и Мереленда споделя, се получава така, че ям на корем без никакви ограничения, и когато случайно вечерта реша да си сметна калориите, се оказва винаги, че е можело да ям и още.  newsm44 newsm44 Което много ми харесва при нашия режим.  Blush Blush

# 254
z.2012, много ти благодаря!   bouquet

Искам тези дни да си посмятам малко калориите, защото ми се струва, че не ги докарвам до никъде. Днес с 300 зора ще успея да мина 1200 и то без да съм била гладна за секунда, а предишните дни и до 1000 едвам ги докарвам.
Ям кисело мляко в някои от дните за закуска, козе сирене също, днес пробвах и кози кашкавал, но ми е малко тежък. Когато не ям мляко закусвам варени яйца, котидж, краставици, домати, авокадо, маслини, чери домати, чушки в различни комбинации и не ми омръзва честно казано.
Но маслото ме спаси първите дни от зверски глад за сладко, но изобщо не съм си го сложила на сърце, все пак съм си дала определен срок за адаптация и ако след това имам проблеми ще търся решение.

Много добре се чувствам обаче от комбинацията витамин Д+магнезий, имам чувството, че пумнях чувствително Joy Joy Joy Някак си по концентрирана съм, запомням бързо, не се мотая като заблуден електрон, абе за мен е осезателна промяната и го отдавам на добавките. С две думи съм много доволна за сега.

И пак голямо благодаря на всички за информацията, която споделяте с нас!   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт