НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 388
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
Честит Рожден Ден,Шоки !!  Hug  bouquet  bouquet

# 31
Благодаря! Hug

# 32
Честит рожден ден, Шоки

# 33
  • София
Току що гледахме интервю с дядо Тодор - става на 101 години! Неговата "рецепта" за дълголетие - никога не е ходил на доктор и не е пил хапчета! Та - ВСЕКИ ден ракия и вино и много сладко  Shocked Това е положението - много обича и яде всеки ден по много!

# 34
  • Oslo,Norway
Честит Рожден Ден  Шоки, newsm51 newsm59  bigdance2
Здраве, щастие и късмет от сърце ти желая:)

Запис в новата тема, чак сега ми остана време да ви дочета.
Нещата при мен нещо не вървят добре в следствие на което се отчаях ядосах и хакнах половин шоколад с 5бисквити Embarassed
Почти месец ям абсолютно режимно, дори почти без зеленчуци и ...
Едно голямо нищо , нито при килограмите, нито при сантиметрите.При всички случаи нещо не правя както трябва, но не знам кое.А не знам за вас но аз лично ако за месец не видя никакъв резултат ама хич не се чувствам добре.Някакви идеи къде може да греша, или някакво обяснение на ситуацията.

# 35
Леле, какъв букет - вкусен  Crazy

Деничка, цял месец без прегрешение и накрая шоколад!?
Не че е кой знае какво, продължаваш си напред,но...
Къде ти се изпречи този шоколад? Някой ти го даде или ти си го купи? (аз прегрешавам , когато някой черпи нещо и не мога да отказвам).
Знаеш ли за другите десерти, които можем да хапваме, когато ни се дояде сладко?
Веднага казвам първите, които се сещам - фурми , домашен сладолед, тахан с мед  Simple Smile

Иначе да кажа за мене, и аз не вървя на добре, но знам защо - ям много  Whistling
Поне не ям бял хляб и пакетирани боклучета. Газираното го има тук там...

# 36
  • Пловдив
Честит Рожден Ден smile3525,Шоки,и благодаря за новата тема!
Деничка,защо не си пуснеш тук няколко менюта да видим евентуално дали има грешка някъде?

# 37
  • Пловдив
Деничка, според мен 1 месец може да е малко за каквито и да е промени. Зависи колко имаш да сваляш, как си се хранила преди това, заболявания имаш ли, дефицити, приемаш ли някакви лекарства, имаш ли някакъв хормонален дисбаланс (даже и лек) и т.н. Звездна, мисля, беше споделила, че започнала да сваля чак на 3-ия месец, ако не се лъжа. А сега е вече минус 30 кг.
Наистина е добра идея да пуснеш менюта за 2-3 дни, че може и за повече, за да се види наистина има ли нещо, което не правиш както трябва, ако мога така да се изразя. Можеш също да си въведеш храната в някакъв сайт, например https://cronometer.com/, за да видиш - може да са ти малко мазнините, протеинът да е повече, да трябва да намалиш калориите малко (макар че ако имаш да сваляш повече, обичайно това не се налага, поне в началото). А и така ще получиш наистина добра представа за това, как се храниш. Възможно е също да хапваш твърде малко.
А шоколадът вече е храносмлян hahaha, не го мисли, продължавай си по план.... Hug

А аз да попитам има ли други като мен, които, освен че обичайно не падат под 2000 калории, по време на овулация направо освирепяват от глад.  Crazy newsm78
Храната дотук днес например:
Скрит текст:
- омлет от 3 яйца (в 10 гр масло) с печени чушки и малко кьопоолу, към 70 гр сирене
- 10 гр шоколад Линдт 85% към кафето
- сурови слънчогледови семки, може би към 20 гр
- 2 кюфтета с останалото кьопоолу и оризов крекер
- планирам след малко зелена салата със сирене. Излишно е да казвам, че, въпреки всичко изядено дотук, съм гладна... Mr. Green
По сметки излиза: 1028 К (кьопоолуто не го смятам), В 21, М 76,7, П 64,5
Днес съм решила да ям стабилно през деня, че вчера уж не бях гладна, но следобед като ме хвана дивият овулационен глад...#Crazy
Чета тук от време на време менюта и направо имам чувството, че само аз ям като ламя. С моя страх от глад... ooooh!

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 13:23 от yulinga

# 38
Юлинга, аз съм същата. Смятам, че ям най-много от всички тук и причината е страх от глад  Rolling Eyes (не знам откъде идва).
Скрит текст:
аз станах в 10, до тук имам  кафе с мляко, кисело мляко с мюсли, бобена салата 100 грама и сега чакам да станат св.ребърца, които ще ям със салата Табуле - за първи път я правя. Хапнах и 3 лъжици домашен сладолед, това беше опитване само. Освен всичко това довечера също ще ям , не знам какво, но мисля че калориите са ми доста вече! Спрях да броя, че не ми харесваха цифрите.

# 39
  • Oslo,Norway
Зизу шоколад съм купила защото ще правя една торта Фереро Роше за мъжът ми(рожденник на 14ти) та дълбоко в кухненските долапи(оказа се не толкова дълбоко) имах 3черни шоколада-е вече са 2 и половина.
Жижи от утре ще пускам менютата за деня
 Юлинга- как бе мила малко е един месец, като гледам как свалят момичетатаи прегрешават а аз как тъпча на едно място и напълно се демотивирам !Имам мноооого кила след бременноста 160 съм висока  и съм 93кг.
Много ти благодаря и за сайта  ще въвеждам и там храната и при вас, пък дано да съм объркала нещо че да има промяна.
И за един съвет да помоля , тъй като живея в Норвегия и тук много не се блазня , но сега се прибираме за цели 2месеца в България и то точно в сезона на любимите ми череши newsm78 каква според вас да я направя -до колко гр мога да си позволя да ям ако не приемам други въглехидрати Rolling Eyes

# 40
  • Пловдив
Зизу, е, поне вече знаеш, че сме 2.  Hug
Скрит текст:
Ами моят страх от глад идва от детството в малко или повече нищета. И още не знам как да го преодолея.  ooooh! Тези дни ми се отключи, защото се наложи да пътувам. И веднага изпаднах в паника какво ще ям, къде ще ям, презапазих се с храна. Интересно е, че по време на пътуването успях да се храня много добре и да си бъда режимна. После обаче се усетих как, когато си дойдох вкъщи, отново станах неспокойна. Абсурдно е това притеснение, усещам се, че подхождам с нагласата: трябва да ям сега, защото след малко ще огладнея, ами ако после няма храна?!... #Crazy
Мислех, че съм го преодоляла това малко или повече, ама нъц...
Понякога си мисля, че само на мен ми има нещо.  Cry Хората ядат като врабчета, все се случва и да не са гладни. Аз съм била негладна само 2 пъти през живота си - когато имах пиелонефрит и наскоро, когато ми правиха операция. Такова чувство като: ще пропусна вечерята, понеже не ми се яде, изобщо не ми е познато.  ooooh!
А напоследък от множеството изпити АБ се поокръглих много неприятно в долната част на корема и сега кг не мърдат надолу, стомахът ми пак се разбърка, появиха ми се стари дискомфорти, с които уж се бях справила. Изобщо имам чувството, че многооо се върнах назад и малко съм обезкуражена някак...И сега, като дойде пустата овулация, също и някаква пролетна умора ме гони (а аз при силна умора винаги съм много гладна) и....А и само като си помисля, че не трябва да ям толкова много, и веднага ставам 100 пъти по-гладна. Луда работа... ooooh!
И започнах вече да си мисля, че, каквото и да правя, ще се превърна в поредната закръглена лелка и че...Уф!
Май използвах момента, за да се оплача... Joy
Деничка, а преди колко време си родила? Кърмиш ли? Тези неща са от голямо значение за отслабването.
А за черешите, в 100 гр има 16 гр В. Ти си прецени колко можеш да си позволиш според това, колко ниско искаш да държиш В, а и приемаш ли други.  Peace
Също на някои момичета и повече плод не им пречи на свалянето, на други пречи. Така че трябва на принципа проба-грешка.  Peace

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 13:57 от yulinga

# 41
Вчера си купих една кутия фурми от онези зелените Иранските. В магазина ми казаха, че не са подсладени, но днес като ги опитах бяха много сладки на вкус. Отгоре се усеща, че има нещо като избила захар, но не мога да разбера това от самата плодова захар ли е или е слагано допълнително...А никъде в съдържанието не пише. Пише само "Натурална фурма" и толкоз.

Намерих ги същите в ето този сайт:
http://lapadikalinka.bg/index.php?route=product/product&product_id=432
Наистина пише нещо за това как се различават от продуктите с добавена захар, ама наистина много сладко ми се стори. Изядох две и се заситих на сладост.

# 42
  • Пловдив
Бутински, и аз ям от тези, и на мен са ми много сладки. Затова и най ми харесват с какаови зърна, понеже горчивината им убива сладкото. Още не съм пробвала с кимион как ще е... Crazy
И други видове съм си купувала 1-2 пъти, все са така сладки.

# 43
Мерси Юле  Hug
С кимион са странни. Все едно ядеш луканка.  Mr. Green

# 44
  • Oslo,Norway
Юле, близначките се родиха преди 5месеца  , не кърмя и вече имам цикъл.
Сега се сетих нещо друго - преди да забременея започнах режима защото бях качила и защото съм с поликистозни яйчници (цял живот), което пък от своя страна не ми е пречело да сваля близо 30  кг преди 10 години трупнати в следствие на хормонални инжекции заради загуба на плод в 6ти месец, който беше 2месеца мъртъв в мен.

Бутински, тук в Норвегия има едни фурми(майка ми ми каза че и в Бг ги има)продават ги в картонена кутийка (шарките и са бяло , оранжево и кафяво) те са някак си по сухи от външна страна в среавнение с другите  , но според мен всички фурми са си сладки и то много.

Общи условия

Активация на акаунт