НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 111
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • In transit

А, Мики, вчера си мислех да пиша, но забравих. Мускулните крампи при кетоза могат да се дължат и на недостиг на калий. Джими Мур е изпитвал ужасни болки през нощта, след като е влязъл трайно в кетоза и не му било помогнало нищо друго, освен добавка на калиеви соли.
благодаря Кам, възможно и това е, въпреки, че не знам дали влязох в кетоза изобщо, тъй като мазнините ми бяха около 70-75% и нямах ацетонен дъх.   Blush

Мики, когато съм правила фастове, наистина е доста трудно на тези 900 -1000 кал. особено от мазнини. Затова максимума ми на фаст е бил 3 дни. За мен и толкова си е чисто геройство, аз обожавам да ям  Laughing А ти с твоите 5 дни си направо за медал!
и още можех да продължа, хареса ми да карам основно на жълтъци и салата, ама сина ми взе да се сърди, че само белтъчни омлети му правя  Mr. Green

като сте казали за ядките, заради фаста се убих да търся из нашите магазини макадамия - е не открих, много дефицитна стока излезе.  Grinning Иначе рядко се сещам за ядки каквито и да било. Онзи ден някой беше донесъл едни печени и белени фъстъци със сол, от Лидл. Много вкусни бяха, едни мазнички такива  Embarassed

# 346
  • София
Момичета, имам нужда от малко помощ с научни доказателства или нещо такова, за да убедя мъжа ми, че яде прекалено малко  Grinning
Ох, слагам в скрит текст, защото стана много дълго, а предвид, че ми трябват по-научни обяснения, няма нужда да товаря темата Simple Smile
Скрит текст:
Та въпросният господин е висок 190 см. и в момента тежи към 97-98 кг. Започна режима преди месец и половина и досега е свалил около 5 кг. Проблемът е, че той има дълга история на борба с килограми. Има поне 2 пъти свалени 30-на кг., които бавно и упорито после си е връщал. Но със свалянето няма проблеми - движи се по каноните, хрупа зеле и пилешко филе по цял ден и 4 пъти в седмицата яко аеробен фитнес. Задължително калорийна рестрикция и то драстична, за да се сваля и готово - от 110 до 80 кг. за 5-6 месеца. Знае, че този йо-йо ефект е много вреден, но вариантите за него са или глад или ядеш на корем (основно сладко - там му е проблемът).
Като видя колко добре ми се отразява на мен режима и какви вкусни неща хапвам бързо реши да се присъедини. Но не може да си избие от главата пустата калорийна рестрикция и безбройните научни трудове, които е изчел по въпроса. Аз усещам, че яде малко, но колкото и да го убеждавам, не ми вярва. Не види ли нещо научно доказано, добре описано и подкрепено от няколко светила, то това не е никаква истина.
Давам ви примерно дневно меню:
Закуска: мазно кафе (понякога, ако успея да го убедя да му сваря и на него яйце ще го хапне - 1 брой)
обяд: обикновено 1 шкембе-чорба, миш-маш, овчарска салата или нещо подобно (само по 1 от изброените, не по няколко)
следобедна закуска - шепа ядки
вечерята му е нормално режимна, защото яде каквото приготвя аз - някакво месо със зеленчуци. Но обикновено яде колкото мен (а аз съм 50 кг...)
след вечерята си хапва по малко сиренца (по-мазни, но не повече от 100-на гр.), може пак ядки и някоя и друга ябълка. Това разтеглено във времето, защото си лягаме много късно.
Според него не яде изобщо малко, смята че му се събират към 2000 калории основно заради вечерните хапвания и ядките. Но на мен никак не ми се струва правилно да се храни по този начин.
Молбата ми е да ми препоръчате някоя от книгите или блог, статия, нещо такова, в които да може сам да прочете, че калорийната рестрикция не е необходима при нашия режим на хранене. Аз всъщност усещам и че е вредна, но като не мога да му цитирам научен труд, не вървя  Laughing

# 347
  • Пловдив
Кали, добре дошла отново! Аз ям основно бразилски орех (по не повече от 5-7 на ден, и то не всеки ден). Също и орехи, сурови слънчогледови семки и бадеми, но рядко и не в големи количества.

# 348
яйцата ги ям с по една лъжичка кокосово и краве масло, от ония най-малките лъжички, значи 2 хранения - общо 6 яйца и 4 лъжички, може и да са ми повечко калориите
Вивиан, пиеш ли протеин през фаста, днес съм на зъболекар и не ми се яде още
а ако припадна ще е от страх  Rolling Eyes

на мен орехите с намазано масълце са ми най-вкусни  Embarassed
 Laughing био-лешници от свеки и бадеми също ям

# 349
  • София
Къде да прочета за този "фаст"?

# 350
Мики благодаря и аз за филмчето   bouquet

От ядките от време на време хапвам по 2-3 бразилски ореха,не всеки ден.Все ги забравям  Blush

# 351
А, само мазен фаст ти трябва!  Laughing Посъветваха те да увеличиш В, доколкото помня.

Значи, по 2-3 ядки бразилски орех ще ни преброите щитовидно болните   Joy

# 352

Joy и на мен ми мина тази мисъл през главата  Grinning

# 353
  • Пловдив
Отново се присламчвам към вашите редици Embarassed Embarassed

кажете,какви ядки похапвате Rolling Eyes
Аз никакви не ям,че много ме разяждат,позволявам си по 100гр.1-2 пъти в месеца да хапна.Преди ядях по 50-100гр.всеки ден и естествено почти не свалях.

# 354
  • SA
Мики, изгледах филма и по въпроса ти за ацетата мисля, че понятието ацетат се използва в смисъл на ацетатен анион, който ако се комбинира с водород образува оцетна киселина, а ако се комбинира с метални катиони, образува ацетатни соли ( каквито са тези посочени Е-та).
Според мен във филма се имат предвид ползите от оцетната киселина в натуралния оцет.
Стана ми много интересно как по поведението на мишка се разбира, че е аутист.  Shocked
А, и да кажа, че ако някой се кани да яде, докато гледа филма, по-добре да хапне предварително, ако е от по-гнусливите.  hahaha

# 355
  • In transit
Мики, изгледах филма и по въпроса ти за ацетата мисля, че понятието ацетат се използва в смисъл на ацетатен анион, който ако се комбинира с водород образува оцетна киселина, а ако се комбинира с метални катиони, образува ацетатни соли ( каквито са тези посочени Е-та).
Според мен във филма се имат предвид ползите от оцетната киселина в натуралния оцет.
Стана ми много интересно как по поведението на мишка се разбира, че е аутист.  Shocked
А, и да кажа, че ако някой се кани да яде, докато гледа филма, по-добре да хапне предварително, ако е от по-гнусливите.  hahaha
Кам, мерси и аз така си помислих, ама да съм сигурна - питах. 
А за гнусливите, по-добре на гладен стомах според мен.  hahaha

# 356
  • София
И аз гледам в момента филмчето - поздравления за труда   bouquet
Интересно ми стана следното : казва се в частта с племето Хадза, че "Хората, консумиращи най-много фибри, са тези, които живеят най-дълго." Но никъде не се спомена колко години живеят средно тези хорица - минимум 100-тина трябва да са с толкова фибри  Thinking Защо не са известни в цял свят с дълголетието си тогава?

# 357
  • Пловдив
О, Джия, никакъв срам.  Hug Hug Hug Менюто ми дотук днес (гладен ден ми е, с голям разход на енергия - ходих много и много бързо пеш, говорих 90 мин без прекъсване работно, будна съм от 6 часа, правих 2-рата си тренировка след 5-месечна пауза и вложих емоции):
7:30 - малка лъжичка сусамов тахан
9:30 - 2 варени яйца, 5 маслини, краставица, морков
11:30 - 1 варено яйце, 120 гр авокадо, 100 гр домат, 20 гр кашкавал, 5 маслини, 1 супена лъжица зехтин
15:00 - около 150 грама много мазно свинско, при това печено полято с масло.... Mr. Green
Грубо дотук: 1121 калории.
Сега чак взех да се чувствам малко нахранена, поне за следващите няколко часа....  Joy
И аз не мога да си представя как се живее с по 1000 калории или по-малко.  Crazy Но все пак зависи и колко кг е човек...
The Baroness, подобни твърдения не бива да се приемат твърде буквално. Според мен понякога авторите на книги/филми малко спекулират (това е като: еди-кои си рядко боледуват от рак, еди-какво си води до немеделенно забременяване и подобни). Един вид художествен прийом, за да се постигне по-голямо въздействие и основното да остане в главата на читателя/слушателя - в случая да се внуши, че е добре да се консумират повече фибри, че това НАИСТИНА е МНОГО важно за постигане на добро здраве. Защото такива фрази привличат вниманието и лесно се помнят. Зрителят ще си каже (съзнателно или не): значи трябва да ям повече фибри, за да живея по-дълго. И така авторът ще е постигнал целта си - да окаже въздействие върху хората, които гледат филма, и да доведе до положителна промяна в живота им (въпросът за фибрите сме го коментирали, така че няма да се впускам пак да уточнявам условностите...).

# 358
Здравейте,
Мики, благодаря за филма  Hug

Някой беше питал назад за магнезия но покрай дискусията за протеина е потънало. аз ползвам този магнезий : https://well.ca/products/now-foods-magnesium-malate_18905.html?g … cUCFQcQaQodTFsApg Малат на Нау.

Искам да споделя едно наблюдение. Много се тръби че телешкото е едва ли не перфектното месо. Аз никога до сега не съм скопосвала хубаво, и никога не съм виждала особен ефект. Този уикенд имахме гости, едно момче Канадец, той донесе няколко парчета примиум стек (каквото и да значи) едни големи, дебели, много мазни, приготви ги и леле по-вкусно нещо не съм яла. Два дена ям два стека, ама наистина са огромни, никаква друга храна и се чувствам уникално, супер енергия, супер сън, никакъв апетит за нещо друго. Може би има някаква истина в хубавото мазно телешко. Проблема е че е много скъпо, не знам дали си въобразявам, но наистина не очаквах от едно месо да се чувствам толкова добре.

# 359
  • София
А, само мазен фаст ти трябва!  Laughing Посъветваха те да увеличиш В, доколкото помня.

Питам за информация, че не го видях на 1-ва стр. А иначе, както съм вампирясала в последно време само това ми липсва!  #Puppy dog

Общи условия

Активация на акаунт