НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 099
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • In transit
Шоки, Кам, явно не се изразих добре.  Blush Не ме притеснява, че ми идва на 26 дни, защото ми е редовен цикъла. Но ме притеснява, че като намалих прекалено въглехидратите от месец и малко повече, да не ми спре изобщо цикъла, както бях чела тук при някои момичета. Но не съм сигурна дали при тях не бяха много ограничен и калорийния прием или имаше намесено и някакво заболяне.

# 586
  • София
Ами да, изобщо не ми мина през ума, че реално рецепта давам  Laughing
Пиша високомаслено мляко 10%, защото последно такова съм ползвала - на Тертер е, не знам как са докарали тази масленост, предполагам добавят сметана. Има и цедени млека, които са също с 10%. Ако нямам такова слагам обикновено пълномаслено кисело мляко и квасена сметана.
Частта с пропорциите трудна работа, винаги го правя на око... Но да кажем нещо като по 1 препълнена супена лъжица маскарпоне, кисело мляко и сметана. От кокосовото масло слагам около 1 чаена лъжичка ако е по-твърдо, а сега като се втечни може би по 2, че се събира по-малко в лъжицата Simple Smile
Плодовете зависи от вида им. Ягоди примерно около 2 шепи (от моите шепи, те са малки  Laughing). Шоколадовият пък го направих с 2 банана и какао на око - докато ми хареса цвета. Като пасирам опитвам и ако преценя добавям по нещо. Например веднъж ягодите ми бяха доста кисели и сложих и 1 лъжица мед. И последното ми усъвършенстване на рецептата е, че всички продукти са на стайна температура като ги разбивам. Така най-добре се смесват, защото в противен случай кокосовото масло се втвърдява и става на отделни бучици в сместта.
От това количество излизат горе-долу 3 купички сладобед. Не съм си правила труда да смятам как излиза като състав, но на око преценявам, че не се получават много въглехидрати в порция. Пък и не го ядем често Simple Smile

# 587
Благодаря!  bouquet

# 588
stelaartois: много е специфично, в книгата дават над 10 лекарства според признаците, няма да мога да я препиша цялата, но ето примери:
Арсеникум Албум 9 - при изразена слабост и безпокойство, умора от най-малкото натоварване, при сърбеж и парене по кожата на главата.
Талиум Ацетикум 9 - при прекарани остри изтощителни заболявания с болки.
Силиция 30, при силна чувствителност към студ, изпотяване със студена пот по главата и по стъпалата, но не и по тялото.
Алумина 9 - при суха кожа и сухота на всички лигавици и т.н.  и т.н.
Има изброени още 7-8 вида лекарства, като единственото общо е, че се пият по 7-8 гранули 2 пъти дневно.  Ако все пак искате, мога да сканирам страниците и да ви ги изпратя по имейл.

Аз лично съм много изненадана, че има пострадали от хомеопатичните средства.  Нали за тях важи правилото, че ако не помагат, не вредят. Сигурни ли сте, че е от хомеопатия?

# 589
  • Пловдив
Подкрепям мнението на Шоки за хомеопатичните лекарства!!!Не е вярно, че не могат да навредят - могат, и още как. Прочетете и се информирайте, хомеопатичното лечение предполага мислене в една по-различна парадигма. Има добра тема Информативно за хомеопатията във форума.
За косопада: при мен промяната на прическата оказа изключително добро влияние. Вече не усуквам косата си нагоре и я нося често пусната. Косопадът ми намаля без други мерки 1 месец, след като започнах по този начин (а беше доста силен).

# 590
  • София
Аз имах доста сериозен косопад почти година (най-точно около 8-9 месеца). Оказа се, че се дължи на миома (цикъла ми стана много обилен). Откакто я премахнах и сложих спирала, нямам проблеми. Е, започнах и много грижа за косата де, но не в противокосопадна насока.

# 591
Бързам да уточня, че при това изследване, което се прави у нас - на серумен магнезий - повечето хора няма да имат дефицит, защото в кръвта (серума) магнезият обикновено се поддържа в норма, дори в клетките да има сериозен дефицит.

може ли да се разбере без изследвания дали имаш магнезиев дефицит вътрешноклетъчен ?

Аз вече 3-ти ден си купувам комбуча - някаква органична, сурова - това всъщност е ферментирал черен чай в продължение на 30 дни. Газирано е и общо взето въглехидратно ама не много - на половин литър - 14 г.
Ето тези http://synergydrinks.com/index.php/products#enlightened-kombucha … kombucha-original

Не обичам газирано, но реших да пробвам защото получих разстройство - доста сериозно  Blush И това защото взех два дни подред по 1,2 гр. Магнезий. Обикновено взимам по 600 мг на ден, но два дни се улях и стана страшно  Crazy

Нямате си и на представа колко бързо подейства на чревната ми флора и колко добре се почувствах. От вчера разстройството го няма, но днес пак си взех, че много готино  Grinning

Та внимавайте с предозирането на Магнезия, че аз се оср** докато спях  Shocked

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 19:23 от greendream

# 592
Момичета, понеже търсех указанията на д-р Дейвис за контрол на кръвната захар (за отслабване, но и за контрол на диабета), взех, че преведох една кратка негова статия и я публикувах в блога: http://cioccolatascorner.blogspot.com/2015/05/normal-0-false-fal … -en-us-zh-cn.html

Грийн, комбучата е хубаво нещо. Simple Smile

А вътреклетъчният магнезий може да се изследва, като се поиска RBG magnesium, но това изследване не се предлага в България. В Канада може да се предлага обаче. Но когато магнезият не е достатъчно, обикновено има симптоми - липса на енергия, безсъние, запек, трепкания на мускули, например на клепачите, също стегнатост/липса на гъвкавост на мускулите, дори ставни болки може да има, сухожилията също може да са по-стегнати и негъвкави и съответно да имате по-често проблеми с тях. Друг често срещан симптом е сърцебиене или аритмия. Остеопорозата също може да е признак за дефицит на магнезий. Невъзможността да повишите витамин Д въпреки прием на високи дози също говори за недостиг на магнезий в организма. И един куп други неща могат да се случват, но те са по-редки явления.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 19:34 от Cioccolata

# 593
супер, значи нямам дефицит вътрешноклетъчен, защото нямам тези симптоми  Laughing

А каква е ролята на К2 при целият тоз обмен между витамин Д и магнезия ? Абсолютно необходим ли е или може да се мине и без него ?

Шоки, защо не обобщиш тази информация на 1-ва страница, така няма да "нашокваме ряпата" на новопоявилите в темата или тези, които сме забравили, че вече сме говорили и т.н. ... и аз съм била даскалка преди сто години и двойките ми бяха приоритет  Mr. Green

# 594
Друг симптом е нервност, напрегнатост.

Ами, на първа страница мястото е ограничено, а и там ми се иска да не се говори толкова много за добавките.

К2 има връзка с калция - насочва го към костите и го извлича от меките тъкани, ако е отложен там. А калцият се усвоява с помощта на вит. Д. Магнезият пък балансира калция, за да не се натрупва в прекомерни количества. Но К2 няма пряка връзка с магнезия. А дали е задължителен К2 - зависи. Аз предпочитам да го приемам и него, а и на майка ми съм го дала. Но иначе сигурно може да се мине без него.

# 595
  • София
Аз имах доста сериозен косопад почти година (най-точно около 8-9 месеца). Оказа се, че се дължи на миома (цикъла ми стана много обилен). Откакто я премахнах и сложих спирала, нямам проблеми. Е, започнах и много грижа за косата де, но не в противокосопадна насока.
Вив, как ти я откриха  #Crazy При стандартен АГ преглед или трябва нещо специално като изследване?

# 596
  • София
Попаднах на нещо интересно за стевията. Аз по принцип не я понасям, но все пак ми стана интересно.
http://empoweredsustenance.com/is-stevia-bad-for-you/
Има и доста други интересни неща в блога.

# 597
Cioccolata, ти цял лекар си станала Simple Smile Това от научен интерес ли е или от боледувания или хипохондрия?

# 598
А, Ками, още малко!  Wink

# 599
  • София
Баронес, при стандартния ми годишен преглед, да. Но няколко месеца преди него започнах да имам болки в гърдите преди цикъл, както и менструални болки като ми дойде. А най-големия симптом е бил увеличаването на кръвта, но аз всички тези промени отдавах на режима  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт