НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 062
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз не съм съвсем начинаещ в подобен режим, защото в годините съм спазвала най-вече точковата на Аткинс, която си е 95% със същите правила, но за първи път имам проблем със съня. Честно казано не знам дали е проблем, но за мен не е нормално да си легна в 23ч. и да се ококорча в 4, защото ок. свежарака съм по нощите, но на работа го закъсвам в ранния следобед. Така съм вече от седмица и ми иде да се гръмна при поредното такова "свежарско" събуждане по никое време. Понякога си помагам за съня с мелатонин, но той има действие около 4ч. и съответно не мога да го пия в 4, защото пък няма да се събудя нормално за работния ден…..Както и да е, но някой с подобни "ефекти" от режима има ли?

# 256
Bolle, едно възможно решение е да увеличиш въглехидратите на вечеря. Този ефект се получава при много хора на НВ-ВМХ. Разбира се, може да изчакаш и да видиш дали няма да отмине, но често проблемът се решава с повече въглехидрати.

# 257
  • Пловдив
Bolle, аз имах проблеми със съня, и то много дълго време, когато държах В около 50 гр и по-малко. Решението беше да ги увелича. Също ако редувам дни с повече В (над 50 гр) с дни с 50 гр или по-малко, нямам проблеми със съня.  Peace Хапвай нещо по-В на вечеря (черен шоколад, плод).
Шоки, така е - ако човек наистина има проблем с млечните, и малко от тях може да оказват негативно влияние.  Peace
Да похваля мъфините с кайма на Дани - чудна закуска. Аз ги направих по следната рецепта:
250 грама кайма, настърган морков, 1 яйце, малко заквасена сметана (jabot, благодаря за тази малка тайна!), нарязана чушка, настърган кашкавал, чубрица и магданоз. Много сочни станаха!

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 11:41 от yulinga

# 258
Аз също имах проблеми със съня, като по часовник точно в 3.30 се събуждах, свежа и наспана, но в 15.30 вече бях почти неадекватна, един път заспах в колата докато чаках на светофар hahaha
И при мен решението беше да вдигна малко въглехидратите, но аз избягвам да ги хапвам вечер, защото от въглехидрат или млечни задържам много вода, ако ги ям до 15 часа нямам проблем.

Чудесна идея за мъфините с кайма, смятам да ги пробвам довечера.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 12:23 от Хоп-Троп!

# 259
  • София
Ще пробвам да увелича В въпреки, че хич не ми се иска да е точно вечер, но с това безсъние не се издържа ooooh!
Благодаря ви, момичета  bouquet

# 260
  • Пловдив
Bolle, съвсем не е задължително да е вечер, в крайна сметка нищо не пречи да пробваш различни варианти!Аз лично предпочитам, ако хапвам повече В, да е вечер, защото освен всичко останало, много ме разяждат, ако ги консумирам през деня, и после съм постоянно гладна (а аз и без това не съм от тези, дето страдат от липса на добър апетит  hahahaCrazy

# 261
  • SA
Най-после открих новата книга на д-р  Perlmutter - "Brain maker", в която разглежда взаимовръзката между състоянието на чревната флора и мозъчните процеси и нарушения, както и влиянието й върху обмяната, апетита и телесното тегло.
В EPUB и PDF :

http://dox.bg/files/dw?a=96a098ce50
 http://dox.bg/files/dw?a=e014ea95a6

# 262
Благодарности, Кам!   bouquet Качих ги.

# 263
  • София
yulinga, и аз точно се бях умислила по въпроса, че ако са през деня ще ме разядат.
Не ми се ще да е шоколад или плодове (аз и не съм им фен). А и съм от тези дето без едно може, но с едно…ще замине шоколада Laughing Затова в нас няма нищо подобно дори на тайно място Crazy
 Ще пробвам с по-обилно количество салата вечер и ще видим дали ще даде резултат.

# 264
А магнезий вечер?
Мисля че е добра идея също, аз съм почти на нула въглехидрати, а спя като пън и съм набедила магнезия.

Мерси за книгите  Hug

# 265
Да, магнезият помага на много хора.

# 266
  • София
 Cioccolata,  joya,
дали може да ми препоръчате магнезий? (на лични вероятно е по-удачно)
Малко се обърквам колкото повече чета, какъв точно да купя newsm78
Последно пих магнерич…
Благодаря предварително!

# 267
Bolle, аз от години страдам от безсъние и периоди на инсомния. Случвало се е повече от седмица да не мога да спя дори и 15 мин. За себе си съм установила, че на съня най-пречи, ако нещо ти тежи и имаш притеснения и тревоги, а също и положителни емоции и вълнения около предстоящо събитие. Много често дори не осъзнаваме, че нещо ни мъчи или не си го признаваме. Когато този момент отмине съня се завръща.
Другият момент, в който имам проблеми със съня и точно като теб се опулвам през нощта в 2 е че ми липсва физическа активност. Сериозна физическа дейност, силови тренировки или тежка домашна работа ме карат да спя като пън, от което съм много доволна. Успешен и природен лек за приспиване е една голяма ракия преди лягане, ама не е режимно  Mr. Green Сигурно е смешно, но ми се е налагало да прибягвам до среднощно наливане с ракия (пиейки с отвращение), за да мога да поспя няколко часа в периодите ми на дълго будуване, особено преди някой изпит в университета.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 20:06 от бръм-бръм

# 268
  • SA
Ох, моят опит с алкохол е точно противоположен.
По принцип никога съм нямала проблеми със съня, нито хранене, нито емоции ми влияят особено.
Обаче пия ли повече алкохол във вечерните часове, наистина ми се приспива доста, но продължителността на съня ми се скъсява много и ако съм си легнала в 10-11, то в 3,30 по часовник се ококорвам. Затова и избягвам алкохола вечер, освен по поводи. Откакто си правя тренировки обаче взех да го избягвам и през деня, защото усетих колко зле ми се отразява върху силата и издръжливостта. Бе, направо трезвеник съм напоследък.  hahaha

# 269
Първото нещо, което трябва да провериш е дали не се будиш нощем, защото качваш кръвно. Признаци няма - просто не ти се спи и се събуждаш. Обаче може да доведе до инсулт.

Тази диета малко натоварва бъбреците и е възможно да има повишаване на кръвното, за тези, които им са слабо място.

Измери си кръвното 2 нощи веднага като се събудиш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт