НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 116
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Т.к. имам удоволствието да познавам The Baroness (тренира при мен) нека да уточня, че нейните тренировки в никакъв случай не са изтощителни, нито твърде чести. Спортува до 2 пъти седмично със съвсем нормални тежести и малко кардио. The Baroness, т.к. от поста ти човек ще остане с впечатление, че тежиш поне 100 кг. Нищо такова, натрупванията са в зоната на бедрата и ако човек не се вгледа съвсем спокойно може и да ги пропусне. Simple Smile)))) Аз не зная, как си изглеждала преди, колко килограма си тежала и прочие, но имаш един много приличен външен вид, без претенции за атлетично тяло. Моето мнение е да търсиш причината за проблемите другаде. Също така си мисля, че си твърде взискателна към себе си, не че е лошо, но с мярка.

# 571
  • In transit
Дорис, използвам възможността да ти се извиня, защото вчера малко се поядосах и бях рязка (по отношение на зехтина). Просто ми е дошло до гуша едни и същи неща да ги дъвчем периодично. А аз съм била даскал и съм свикнала да очаквам аудиторията да се явява подготвена. Laughing Но пък темата съществува от доста време, а непрекъснато се включват нови хора, които няма как да прочетат всичко, което е изписано досега. Така че извинявай за резкия тон вчера. Embarassed Мики, и ти извинявай, ако съм те засегнала. Embarassed

аа Шоки, моля ти се даже не съм забелязала тона ти.  Hug Даже сега като четях постовете от снощи и се притесних, че пак изместих темата настрани с тия средиземноморска диета, но понеже дълго време смятах, че съществува и познавам доста добре кухните в региона, даже готвя предимно в техен стил без да пържа или както каза ти в малко зехтин или краве масло, най-добре в комбинация от двете и ми беше интересно да изкоментирам нещата.  Embarassed Но пък благодаря защото за себе си установих, че мога безопастно да пържа с зехтин, преди не бях на 100% убедена, че е безвреден.   bouquet 
Скрит текст:
Аз съм лоша ученичка, все нещо забравям или не съм сигурна и затова се радвам, че повтаряш често написаното Blush bouquet

# 572
Мики, напълно е възможно да си права, че пържат много в средиземноморските държави. Но поне зехтинът явно е все пак по-малко вреден вариант, ако човек реши да пържи с голямо количество мазнина. Не вярвам да е добре да се ядат често такива "дълбоко пържени" храни, но от време на време може. А иначе най-добрите варианти за пържене били кокосово и палмово масло (но онова хубаво палмово масло, което е и доста скъпо, а не "Палмолина" или както там се казваше това нещо, което се продава за фритюрници у нас. Rolling Eyes)

Всъщност не знам за Палмолината, но подозирам, че след като е производство на "Олинеза", едва ли ще е много хубава мазнина... А и съм виждала, че това палмово масло, което се води наистина качествено, е и доста скъпо.

# 573
Здравейте, момичета!

Няколко пъти сядам да пиша и все нещо се случва. ooooh!
Първо да ви благодаря за съвета за калия, взех и веднага ми облекчи болките, но пък ми се разтуптя сърцето hahaha

Да ви кажа с моят обрив какви са последните версии Crazy
Скрит текст:
тъй като пак се появи, въпреки, че не ям нищо по различно от обикновено, никакви плодове освен банани, вдигнах въглехидратите до небето и пак ми излезе, решиха, че имам алергия към магнезий стеарат, който се оказа, че е част от доста добавки и лекарства, които по-принцип не съдържат в състава си магнезий. След първият обрив започнах да пия калциум фосфо ц, но кожният ми каза да го спра, защото при тях в болницата много често въпросното лекарство обостряло обрива, както се случи и при мен, точно заради стеарата. Бях спряла всички лекарства освен противоалергичните, обаче ми излезе херпес, които не се е появявал от 1 година и започнах да пия котешки нокът, който много ми помага, започнах и магнезия и след няколко дни бях отново като болна от шарка Grinning, оказа се, че и в котешкият нокът има магнезий стеарат. Аз отделно си пия по 400 мг Магнезий цитрат на NOW и в него има и изобщо..... ooooh!

По-лошото е, че си пуснах изследвания
Скрит текст:
и се оказа, че въпреки че пия по 400 мг магнезий, съм под долната граница, а още по лошото е, че и витамин Д ми е под долната граница. Витамин Д пих около седмица и го спрях. 

Сега ще търся консултация с ендокринолог или и аз не знам вече какво да правя. Явно изобщо не го усвоявам този магнезий.

Ще търся и такъв на прах, само в него нямало магнезий стеарат.
Луда работа.

Ако някой има някакъв съвет ще съм безкрайно благодарна да сподели. Hug

Много ми е добре с този начин на хранене, леко качих кг, но изобщо не им се впечатлявам, чувствам се лека и лицето ми стана едно свежо, е, като нямам обриви по него, де  hahaha

Кам, чувала съм, че за по-бързо зарастване не рани използват чаено дърво. Смятам да се сдобия и с такова, напоследък го използват за всичко и масло от шипка търся да си намеря.

# 574
А аз уж редовно си пия магнезия, пък все ми е сънливо, изморено, недоспало....
Втора седмица съм така.

# 575
  • In transit
за палмовото масло знам, че е хубаво да бъде чисто както зехтина, а не това дето го продават тука и което е хидрогенизирано мисля.

аз да попитам пак, ако нямам някакви заболявания, поне не знам за такива, и В са ми около и под 20-30г, П и М са ми горе долу по равно с малък превес на М, може ли да ми спре цикъла?  Blush От няколко месеца почна да ми идва на 26 дни. Преди беше на около 30. Калориите ми са около 1500-1700 на ден. Въпреки, че не изпитвам глад, гледам да се храня редовно на равни периоди.
Питам защото така се чувствам добре, т.е мога да ям и въглехидрати от време на време, но нямам нужда от тях, чувствам се добре така, спя като бебе и не искам да ги увеличавам за постоянно? Даже установих, че по скоро нуждата ми от В е по-особена, примерно дояжда ми се нещо, да кажем баница със спанак. Направих, но едно парче ми беше достатъчно и повече не ядох - нямах нужда, потребност. Не се подух, чувствах се добре, т.е организма ми не "усети", че съм яла В. След това може седмица-две да не се сетя за нищо...след това ще реша, че ми се яде примерно чабата със зехтин и домати. Не знам как да го опиша, може би визуална нужда, не физическа?  Embarassed

# 576
Хоп-Троп, мисля си, че при теб не е проблема, че не усвояваш магнезия, а има нещо, което изхарчва бързо натрупания. Незнам дали ме разбра - проблема ти не е в приема, а в разхода му.
Защо спря витамин Д?

Mikkey, цикъла се влияе и от инсулина, освен от прогестерона и другите полови хормони. Това, че цикъла ти е станал на 26 дни можем да кажем, че не е проблем само ако не е станал значително по-обилен. Но моя съвет е да минеш през гинеколог за всеки случай.  Peace

# 577
Мики, съкратил се е интервалът, а не е спрял да ти идва цикълът, нали? Няколко момичета са споделяли, че при тях се е случило същото, така че вероятно не е повод за тревога.

Хоп, наистина не е добре положението при теб нито с магнезия, нито с витамин Д. Sad Бързам да уточня, че при това изследване, което се прави у нас - на серумен магнезий - повечето хора няма да имат дефицит, защото в кръвта (серума) магнезият обикновено се поддържа в норма, дори в клетките да има сериозен дефицит. Трябва нещата да са доста зле, за да е толкова нисък серумният магнезий. Така че явно трябва да вземеш някакви мерки. Но наистина магнезиевият стеарат се слага в почти всички хранителни добавки на нормални цени. ooooh! Ако си алергична към него, трябва да се потърсят други варианти. Можеш например да си поръчваш магнезиев цитрат на прах - той не съдържа стеарат. Този например: http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-100-Pure-Powder … ;sr=null&ic=1 А също може този цитрат - той е на капсули, но не съдържа стеарат: http://www.iherb.com/Life-Extension-Magnesium-Citrate-160-mg-100 … ;sr=null&ic=9 Доколкото знам, стеаратът се слага в таблетките, а когато е прах или капсули, не го слагат.

Но да кажа по принцип: когато един човек има сериозен дефицит на магнезий, трябва дълго време да приема максималната доза, която е поносима за него, за да може да позапълни депата. Може да отнеме 2-3 или повече месеца. Начинът да разбереш коя е максималната поносима доза за теб е да приемаш все по-големи количества, докато не достигнеш момент, в който изпражненията ти стават по-течни (с повече вода). Тогава леко намаляваш до доза, която е почти толкова висока, но не ти причинява такова "втечняване". И с тази доза караш 2-3 месеца или колкото е необходимо, за да ти стане и тя висока. Тогава пак намаляваш и продължаваш така.

А витамин Д се нуждае от магнезий, за да се повиши, така че той издърпва магнезия. Ако пък нямаш достатъчно магнезий, не може и вит. Д да се повиши, а в същото време ще имаш симптоми и за магнезиев дефицит.

А каква доза витамин Д приемаш? За да има повишение, трябва да се приемат минимум 5000 единици, иначе повечето хора не успяват да повишат чувствително. Освен това излизай на слънце максимално често, но гледай сянката ти да е по-къса или равна на ръста, т.е. това е около обяд и в ранния следобед.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 12:37 от Cioccolata

# 578
  • SA
Цитат
А аз съм била даскал и съм свикнала да очаквам аудиторията да се явява подготвена.
Joy
Шоки, ще ме умориш.  Heart Eyes
Янче,  Hug Помислих, че ни носиш радостни вести.  Simple Smile
Хоп-Троп!, явно наистина имаш по-сериозен магнезиев дефицит.
Мики, при мен също така се скъси с 4-5 дни цикъла и си остана по-къс вече доста години.
Но все пак, може да се прегледаш при гинеколог за по-сигурно.

# 579
Ми, Камче, така си е. Embarassed И двойки съм писала, без да ми трепне сърцето. Sunglasses

# 580
Сега с тия реклами на сладоледи, направо копнея за едно Бос-че. Едвам се сдържам.
А да ви питам, дъвка или тик-так използвате ли? Понякога искам да си освежа дъха с нещо, а нямам постоянно четка и паста за зъби под ръка.

# 581
  • София
Сега с тия реклами на сладоледи, направо копнея за едно Бос-че. Едвам се сдържам.
А да ви питам, дъвка или тик-так използвате ли? Понякога искам да си освежа дъха с нещо, а нямам постоянно четка и паста за зъби под ръка.
Аз заради малкия правя всеки уикенд сладолед, който е доста режимен Simple Smile Маскарпоне + много маслено кисело мляко (10%) и/или квасена сметана + кокосово масло и някакъв плод. Имам машина за сладолед и в нея, но и без машина става. А последно направих шоколадов като към основните съставки сложих банан и какао на прах - стана чудесен. Та така - и сладолед може, стига да не се прекалява де Simple Smile
Аз дъвча дъвки, но си ги взимам от iHerb, подсладени само с ксилитол. Уж е най-малкото зло...

# 582
Сладолед може и да се хапне направо купешки от време на време, ако имате голям мерак. Аз си взимам по 1-2 пъти на лято, но установявам, че и най-тъмният шоколадов, който се предлага, ми е прекалено сладък, така че малко се разочаровам. Rolling Eyes

Фелис, може ли да кажеш по-конкретни пропорции за твоя сладолед?  bouquet

# 583
Аз за жалост нямам машина за сладолед, а и кисело мляко с такава масленост в моя град май не съм виждала.
Сигурно ще си позволя няколко купешки прегрешения това лято все пак. След като сушените плодове са ми супер сладки, предполагам какво ще е и със сладоледа усещането, но поне да си начеша крастата.

# 584
Високомаслено кисело мляко у нас е биволското (около 7%) и овчето (6 - 6,5%). Не знам да има с по-висока масленост.

Общи условия

Активация на акаунт