Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 739
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Звезден прах, дано нещата да се развиват още по-добре за детенцето и да останеш в темата само в качеството си на философстващ по въпроса.

# 466
При нас проблема е , че тя започна много рано да "говори" но на неразбирам за нас език. Интерактивна е с нас и взаимодейства, изпълнява команди, но обикновено като говори с нас е на неразбираем език за нас и аз лично тръгнах да се съмнявам за апраксия, защото и това което говори е някак странно в произношението си  Thinking Но пък невролога твърди, че е наследственост плюс това , че е проговорила рано и трудно ще изчисти бебешкият език и начина си на взаимодействие, при все че не сме я оставили да говори, а при най малкото мрънкане сме реагирали. В семейството ни от наша страна, но и от на мъжът ми страната имаме история на проговорили след 3 години , но без диагноза. Ей такива лутания от наша страна от пълно отричане до някакви все пак съмнение и за това ми беше на мен въпроса, дали ако нямам направление и невролога си я води в норма, все пак мога да направя консултация със съответните специалисти, на малкото за доуточнение и да опровергаят съмненията ми или да ги потвърдят?

# 467
Според мен детето е малко за подобни заключения, но майката най-добре си ги усеща нещата.

Спокойно можеш да се консултираш с всякакви специалисти и без направление, но няма да е по ЗК.  Хубавото все пак е, че като си плащаш, лекарите използват времето за писане на документацията да ти обърнат по-голямо внимание.

# 468
Прахче, браво на вас  Hug
А всъщност на логопед не сте ли ходили, той/тя какво казва за това речево развитие, което ви приятеснява? За "Свети Никола" доколкото помня се ходеше с направление  newsm78 (Боже, всичко съм забравила, ще кажеш, че е било преди сто години  Joy), не знам как стои въпроса с "частното" ходене, предполагам няма да има проблем, не знам  Crazy

# 469
И за частното ходене трябва да си вземеш час.Лошото е, че детето може да изпадне в криза и да не покаже какво може.

# 470
Казва, че е рано и при нас има наследствен фактор и при това не се наема да прави оценка докато не надскочим 3-те години , които с маилстона при нас като цяло  Tired Tired Майка ми и аз съм проговорила след 3, до тогава единични думи, от страна на мъжът ми- брат му след 3, сега сина му е на 3 и той отделни думи. При нас се виждат около 20 много добре изразени думи, но никакви обръщения/мамо , тате, дай, искам .....само хайде, но то по скоро пак е за констатация, рядко като иска да излиза. От няколко дни сочи , когато иска нещо, преди това се врещеше на посока...не че не съм се сеща де какво иска, ама......Иначе сочи , когато види нещо интересно или картинки сочи и :говори по книжка", когато си играе подава играчка, когато не може да се справи да си пусне някаква играчка я носи и ми я тика в ръцете, но пак реч липсва, дърпа ме и тика нещото което иска да се пусне. Когато играе ме поглежда как реагирам и дали се усмихвам и аз, когато рисува ми носи на мен да рисувам, пее добре по мелодия, но със странен текст. За това казвам, че с напредването и израстването, става все по социална/прегръща ме, като я питам дали ме бича ме милва и викаа оооо и ме гали..../, но речта дори и да я има много е за назоваване и неразбираема, повече от колкото  разбираема. Странно е наистина

Тя кризи не прави  newsm78 newsm78  даже- напротив, доста бързо се приспособява в нова среда  newsm78  Прави тантруми рядко, ама качествено, но не е заради обстановка или обкръжение, напротив дори, сякаш в непозната обстановка повече от бързо се отпуска  Thinking

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 21:48 от Звезден^Прах

# 471
  • София
При нас зачестиха кризите на неистов рев. Вместо да става по-добре с порастването.

# 472
някой сети ли се да направи тест за лаймска болест който се предава не само с кърлеж и може да доведе и до аутизъм и много други

# 473
някой сети ли се да направи тест за лаймска болест който се предава не само с кърлеж и може да доведе и до аутизъм и много други

По какъв друг начин освен чрез кърлежи се предава Лаймската болест? 

# 474
  • В заешката дупка
"Лаймската болест води до аутизъм". Поредната измишльотина.

# 475
"Лаймската болест води до аутизъм". Поредната измишльотина.

Не толкова нова измишльотина. Тези, които твърдят това, казват, че инфекцията е конгенитална. Причинителят преминавал през плацентата и инфектирал плода. Ами сигурно има случаи на инфектирани бременни жени, но аутизмът е разпространен глобално, вкл. на географски ширини, където тази болест не се регистрира. Освен това, тези твърдения се основават на серологични тестове, които могат да бъдат псевдоположителни. Когато се направи потвърдителен тест, той отхвърля инфекцията. Който се интересува, може да намери как е отхвърлено това твърдение.   Crazy
http://www.webmd.com/brain/autism/news/20130430/study-debunks-ly … utism-link?page=2

# 476
  • Анкх-Морпорк
Вредното на подобни твърдения е, че родителят се заплесва да търси някакъв причинител за аутизма там, където го няма, вместо да си обръща внимание на детето.
То не бяха еднометрови глисти, мутирали от вит. Б12, то не бе лаймска болест.
Ай стига.

# 477
Вредното на подобни твърдения е, че родителят се заплесва да търси някакъв причинител за аутизма там, където го няма, вместо да си обръща внимание на детето.
Ай стига.

Подкрепям горенаписаното!

# 478
Ай стига.

Има два подхода за справяне с нашия проблем - да неутрализираш последиците от него /ако не е много омазан пейзажа/ или едновременно с това и да търсиш причините за него и да се целиш в тях. Шапка свалям на всички родители, при които, след като първият не е проработил, са станали почти лекари, за да могат да помогнат на детето си.
Всеки си разсъждава от собствената си камбанария. При нас една година "заплесване" даде много по-добри резултати от 3 години само "обръщане на внимание". Всеки си преценява по какъв начин да помогне на детето си. Но хайде да си спестим квалификациите кое е вредно и кое - не. Предполагам кой е автора на твърдението на лаймската болест и тъй като знам колко време проучва въпроса, мога да твърдя, че не би написала нещо напразно.

# 479
При въпросните проучвания, правещи връзка между аутизма и Лаймската болест са използвани серологичен тест (ELISA), при някои защото потвърдителният тест не е бил създаден още, а при други, защото не е бил достъпен. На линка, който пуснах е ясно написано: "Alaedini и колегите му са проучили подозираната връзка, използвайки двустъпалния подход, препоръчван от CDC. Те са анализирали кръвни проби от 70 деца с аутизъм и 50 деца без аутизъм. Средната възраст на децата с аутизъм е малко над 7 години, а на децата без аутизъм  9 години.
 След тестване с първия метод, наречен  ELISA, позитивно за Л.болест се е оказало едно дете с аутизъм, а четири са имали гранични стойности. При децата без аутизъм четири са били позитивни и едно е било с гранични стойности....След прилагане на потвърдителния тест наречен Western blot, нито едно от децата не се е оказало позитивно за Лаймска болест".

Освен това 96% от случаите на Л.болест са в 13 от щатите на САЩ, а аутизмът е във всички щати. И единственият път за заразяване е чрез ухапване от кърлеж. А за да има вътреутробна (конгенитална) инфекция, е необходимо бременната жена да е ухапана от заразен кърлеж. Peace Crazy

Общи условия

Активация на акаунт