Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 653
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
ljoboznatelna,благодаря ти за информацията ,знаех че е от дрожди,но въобще не съобразих

# 106
  • Sofia
Здравейте на всички. Отдавна не съм се включвала. Синът ми е на 8г със Уилямс-Бойрен Синдром. Той е нетипичен случай, защото все още не е проговорил и агресивното му поведение продължава, заради което сме и с втора диагноза Атипичен аутизъм. Препоръчаха ми метода "Биофийдбек". Запознати ли сте с него - имате ли лични впечатления от вашите дечица или от близки?

# 107
Здравейте!

Искам да попитам пишещите и четящите темата майки има ли други живеещи в Бургас с молба да посочат и дадат координати на психолог, който е наясно с проблемите на децата от спектъра и съответно да е добър в тази област.
Ще се наложи да търся друг психолог за малкия, а нямам представа как да го намеря.
Възникна ситуация с психоложката с която работеше до сега от която стана ясно, че с нея няма да можем да продължим. Внезапно /а може би не толкова внезапно, а по-скоро незабелижимо тъй като баба му го води там, а той рядко споделя мисли и чувства/ се оказа, че той е загубил доверие и приятелските си чувства към нея. Обяснява, че му е скучно и се дразни от начина по който протичат срещите и последните 2 пъти категорично отказа да влезе, като си е позволил да държи на психоложката тон и да й нарежда как да работи с него и тя съвсем разбираемо каза, че не може да позволи такова отношение и предложи да не го водим, ако той не иска, а той няма да поиска. Стана като с гимнастиката. Беше му омръзнало да ходи и там и при психоложката и с държанието си ги докара до състояние да се откажат от него. Но аз не мога да се откажа и трябва да търся начини да му помагам.
Но аз сама не мога да се справя. Освен другите дефицити от известно време започна да се крие от нас и да търчи надалеч когато сме навън. Намира го за забавно, но нещата никак не са в приемливите за детско поведение граници. Вчера в болницата, докато се подписвах на един документ той не просто излезе от стаята, а напусна сградата на болницата. После пресякъл доста натоварено кръстовище около болницата и отишъл сам на оживена спирка близо до много оживена улица. Няма да описвам ужаса който изживях докато го намеря, нито ужаса на баба му, когато се позабавлявал с нея по същия начин половин час по-късно, когато й го оставих за да отида на работа. Непрекъснато обясняваме и се караме за това което рискува да му се случи, но отказва да разбере и прави това отново и отново при всяко излизане. Когато обяснявам колко е опасно за живота и здравето му, реве и се натиска в мен да го гушна, а след това отново се "забавлява" по същия начин.

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 09:37 от Рори72

# 108
Подобни са нещата и при нас, като излезе на вън и започва да бяга и намира за абсолютно забавление да я гониш, а знаете колко е опасно по улуците. Аз все се надявам да отмине това.

# 109
Явно го има това при аутистите да искат да се чувстват самостоятелни. И при нас го има това вървене отделно от мен, но аз някакси не се притеснявам за него. Има го и момента, че той не се отдалечава да не го виждам. Оставям го да кара колело в парка, като стига доста надалеч от мен, но винаги си го виждам /тук го има и момента, че той не знае, че го виждам и се чувства самостоятелен/.
И аз имах момент с настръхване къде може да е преди година-две. Прибирахме се отново с колелото и съответно той е доста по-бърз от мен. Зави зад един ъгъл и докато аз стигна до него ъгъл, Мири вече не се виждаше. Еййй, сигурно едно 10 минути бях на тръни къде ли е, и така останах докато не стигнах до гаража, където си държим колелото и открих само колелото паркирано там. Човека го оставил и се прибрал. Звъннал на вратата, баба му отворила, питала "Къде е мама?", човечето казало - "Иде" и майка ми хич и не се притеснила. Пък аз умишлено не и звъннах да я шашкам и нея  Tired

# 110
Препоръчаха ми метода "Биофийдбек". Запознати ли сте с него - имате ли лични впечатления от вашите дечица или от близки?

В фб групата за ХБОТ двама родители са я отбелязали като провеждана с детето. Попитайте там,опитайте да се свържете с тях.

# 111
аз също питах в Хбот за биофидбека, но никой не ми отговори, само от един мъж от Стара Загора ми каза, че много им е помогнало, друго не знам

# 112
От Карин дом бяха направили на малката 2 сеанса, но аз я спрях, защото при нея има епи терен и ме е страх.

# 113
От Карин дом бяха направили на малката 2 сеанса, но аз я спрях, защото при нея има епи терен и ме е страх.

Много те моля сподели какво показвха/пускаха - ако си присъствала на сенаса и са ти обеснили какво целят. никога не е излишно да научим нещо ново. аз съм пълен пас в това, само съм чела научни статии обаче ми е трудно да си го представя. Какви са точно симулиращите визуални  и аудио потоци ... и тези определения като "възможно ефикасна" просто ме убиват !

# 114
Стана така, че са ги правили тия сеанси без мое знание и аз много се ядосах. Обадих се и вдигнах скандал и една мноого нахална психоложка взе да ми обеснява как това било супер безвредно, обаче ако съм се консултирала с невролог, той щял да отрече метода, защото тия невролози нищо не знаели. Но ще разпитам другите майки в Карин дом, какво е представлявало и ще пиша,  ама а не те отчайвам не съм чула никой да е коментирал, че е имало някакъв ефект кой знае какъв при тях.

# 115
В София отваря нова барокамера, която обяви, че ще работи на цена 0 за деца с аутизъм и ДЦП. Ето линк към обявлението https://www.facebook.com/groups/1455468021382245/permalink/16032 … %22%3A%22R9%22%7D

# 116
Разпитах майкита за биофидбека, ами никой не е видял кой знае каква полза. Ще копирам тук това, която ми писа една майка: ами пуска му някави като игри напримен един самолет
и му закача 2 електрода
детето трябва да седи мисрно за да върви нрмално самолета
ако започне да мърда и да не внимава самолета почва да се клати
за концентрация било добре

# 117
Много благодаря
тези от Карин дом имат моят потребителски протест от вече доста години.
това коет описваш отново потвърждава мнението ми че не съм сгрешила в преценката си за тях.
 Hug

# 118
То всъщност май схемата беше правят безплатни сеанси в Карин дом и после се ходи на друго място някъде около ВИНС, но не знам дали е било платено там.

# 119
На мен ми обясниха по телефона, че слагат някакви сензори на пръстчетата или на ухото и детето управлява играта само с мозъка си, без да прави друго, сензорите отчитали всичко в организма като например пулс... и др. и това кара примерно самолета да лети или някаква друга игра да се управлява само с мисълта. И аз не го разбирам много, но ми предложиха, ако искам да опитам с някакъв доктор Везенков. Иначе най евтиния им апарат за дом. употреба струвал около 500 лв. Предполагам е някаква софтуерна програма със сензори и се слага към монитор или лаптоп. Може и да се ходи при този доктор, но не знам цената за 1 процедура, но и аз мисля, че е безвредно.
Ето сайта където звънях:
http://neofeedback.info/%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82

Общи условия

Активация на акаунт