Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 26

• 118 629
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
 За съжаление не мога да ти отговоря, но има голяма тема " Биохимичен подход, диета ". Много е обстойна, но отдавна не е писано там.

# 91
  • София
Отдавна не съм писала, но да следя темата. За сега с моя внук има мъничък напредък. Опитват се сега да махнат памперса през деня, но явно проблема е, че не се усеща от мокрото /стана на 2г. и 7м./. Вие как се справихте с това? Знам, че иска много повече време в сравнение с другите деца.

# 92
От пробиотиците давам био баланс бебе

Това от което синът ми наистина има стомашни проблеми са антибиотиците, както ич аст от температуропонижаващите примерно нурофен.
Така го разстройва че сме стигали до  гентамицин в устата след като месец/два  подред не можем с абсолютно нищо ( диети, пробиотици, препарати дори от сорта на лопедиум и стоперан ) да го запечем.

Така открихме че малка  част от предлаганите на пазара пробиотици му влияят наистина добре. Повечето са все едно пие вода..

# 93
_re_ge_ ,какви пробиотици използваш?

# 94
  • В заешката дупка
тук съм писала изрично 'чудиха" в 3л.ед.ч с което визирах наблюдаващите. когато синът ми беше в графата на нискофункциониращите се държеше като такъв. Когато 3 години по късно  се опитваха да го сложат в графата на високофункциониращите никак не пасваше според мен по един доста важен признак- късно проговаряне.

Ранното (в норма) проговаряне е харектеристика единствено на Аспитата. "Високофункциониращ" не е равно на Аспи, освен ако не смяташ, че всеки, който не е със синдрома на Аспергер е "нискофункциониращ".

както казах ще го кажа отново - диагнозата е мнението на даден специалист на състоянието на детето за момента. и  ако деленето ниско или високо функциониращ по някакъв начин внася яснота за състоянието, предисторията и как да се терапевтира успешно за мен тази категоризация е доста полезна. а

Ако внася яснота - да, полезно е. Но ако не внася - не е.

Каква е разликата между нискофункциониращ и високофункциониращ?

Всъщност, въпросът е риторичен.  Няма официални диагностични критерии, които да делят ниско- от фусокофункциониращ, защото няма диагноза високо- и нискофункциониращ аутизъм нито спред DSM-IV, нито според ICD-10. Това е факт.  Ако някой прави подобно деление, то е според някакви негови си критерии, които могат да бъдат най-разнообразни: от ниво на АйКю, през това дали детето говори, та до колко е в състояние да се обслужва само. И щом няма единни критерии, това е предпоставка за неясното и объркване, което не е особено добра база за адекватна терапевтична намеса.

Сравнително лесно (с условности) Аспи може да бъде квалифициран като "вискокофункциониращ", сравнително лесно е и дете, което не говори, общува ограничено дори с помощни средства и не може да се самообслужва, да бъде наречено "нискофункциониращо", но между тези две крайности има една огромна среда, която не може лесно да бъде набутана тук или там.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 03:39 от ЧеКа

# 95
Отдавна не съм писала, но да следя темата. За сега с моя внук има мъничък напредък. Опитват се сега да махнат памперса през деня, но явно проблема е, че не се усеща от мокрото /стана на 2г. и 7м./. Вие как се справихте с това? Знам, че иска много повече време в сравнение с другите деца.
На 4 години покрай ДГ махнахме дневния памперс. За нощния - от полза се оказа алармата за нощно напикаване, но тя е за деца над 5 год.

# 96
_re_ge_ ,какви пробиотици използваш?

Никак не му действат следните:
био баланс и разновидности.
Линекс и разновидности,
Лактофлор
Биогайа
едно на Джеймисон купувахме скъпо беше- аз го допих- без резултат.

това което добре му действа е обикновенния ентерол но не по малко от 2 по 2 на ден за първите 2 дена , новото което опитахме в съчетание с ентерола на последния антибиотик беше 'пробиен за възрастни". то беше горе долу добре.

Гледах наскоро едно Про комбо произведено за витаслим- имате ли наблюдения за него?

а за това? но най-много мразя да пазаря от дистрибутор- купуваш котка в чувал.

http://aloe-health.info/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0% … 1%82%D0%B8%D0%BA/

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 22:25 от _re_ge

# 97
ре-ге, не съм специалист, но ентерола не е ли при разстройство? Пробиотика го дават да балансира /при малката беше запек проблема/, но доведе до леко разхлабване, та после давахме симбиотик. При вас какъв е проблема?

# 98
Ентерола е един от първите пробиотици у нас и е с живи дрожди.

Писах малко по-горе ( да не се повтарям)за единствените ни стомашни проблеми - винаги следствие от антибиотици или някои температуропонижаващи.

Нерон ме пита кои пробиотици ползвам защото повечето не ни помагат и аз уточних.

# 99
_re_ge.с две ръце съм за ентерола,ползвам го при всяко стомашно неразполпжение,с антибиотици също,ако е имал разстроиство,само му го оправя,никога не го е запичал. има един пробиотик PROTEXIN RESTORE също съм доволна,тези които си написала ти,не деистват и на моето дете

# 100
Не ми се навлиза в спорове въобще, но ентерол може само при разтройство да го ползваш. Докато пробиотицитите био баланс и боя гая например ги давах при запек за нормализиране. А доколкото разбрах симбиотиците се дават при разтройство.

# 101
Не ми се навлиза в спорове въобще, но ентерол може само при разтройство да го ползваш. Докато пробиотицитите био баланс и боя гая например ги давах при запек за нормализиране. А доколкото разбрах симбиотиците се дават при разтройство.

можеш просто от интерес да гугълнеш с думи 'пробиотик ентерол" както и синбиотик ( пробиотик и пребиотик в едно )  и веднага ще видиш какво излиза.

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 17:35 от _re_ge

# 102
_re_ge.с две ръце съм за ентерола,ползвам го при всяко стомашно неразполпжение,с антибиотици също,ако е имал разстроиство,само му го оправя,никога не го е запичал. има един пробиотик PROTEXIN RESTORE също съм доволна,тези които си написала ти,не деистват и на моето дете

Аз го давам и профилкатично - при смяна на обстановката , като пътуване със смяна на режима и вида на хранене, лятото заради тези стомашно чревни проблем и които често се получават. Сякаш до сега той най-много ни е спасявал при прием на антибиотици. Обмислям за по-нататък бирена мая защото явно в случая дрождите ни помагат.

Щях да уточня че последното което ми препоръчаха Пробиен е синбиотик и съпъстващо с прием на антибиотик ни с отрази учудващо добре.

благодаря з аинформацията за протексин Рестор
веднага го потърсих, оказа се обаче че тук в аптечната мрежа се продава само за бебета и деца в ранна възраст. Иначе се предлага в амазон но чак от там да докарвам пребиоици ми се струва излишно.

# 103
  • густо майна Филибето
neron___1989, ако смяташ да пробваш БГБК диетата, забрави за Ентерол. Основната цел на диетата е да почисти гъбичките от червата, а Ентерола е от дрожди, тоест има гъбичен произход.

# 104
Здравейте!
Само на бързичко и аз да се похваля.
Преди няколко дена рисувахме и оцветявахме топки и детенцето ми века тъпта. Питам какво е това, топка ли е , а той пак - тъпта. Сигурно ми повтори 20пъти и се запита - абе мама толкова ли е тъпа че не запомни. И в четвъртък ни падна първото млечно зъбче.
Днес рисувахме с водни бои, много интересно - 1 час занимание и 15 рисунки. Едва успях да скрия боите.
Пожелавам ви щастлива събота и ползотворна неделя.
А аз ще бъда просто щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт